Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

3 intő jel, hogy túlzottan a futás körül forog az életed

futás
Facebook
Twitter
Pinterest
Szeretünk futni, ez nem vitás, azonban könnyen előfordulhat, hogy átesünk a ló túloldalára, és a futás határozza meg a mindennapjainkat. Hogy kinek mikor, hol és mi a határ, az eltérő, de egy biztos, amit nem szabad szem elől téveszteni, hogy a futás, nekünk amatőr futóknak elsősorban hobbi.

Azonban előfordul, hogy a futás egy idő után már sokkal több, mint hobbi, valóságos szenvedély és igazi életforma. Így előfordulhat az is, hogy túlzásba esel, és annyira a sport körül forognak a mindennapok, amiket a család és a szorosabb barátok akár már rosszallóan nézhetnek. Tedd a kezed a szívedre, és tarts önvizsgálatot, előfordul-e már a futóvá válásod során az alábbi három lehetőségből legalább kettő, vagy akár minden így egyszerre!

  • Az éves szabadságolási ütemtervet a kedvenc futóversenyeid dátuma határozza meg
    A legtöbb munkahelyen az év elején már előre be kell osztani a tervezett szabadságokat, de neked ez kicsit sem okoz problémát, ugyanis csak megnézed, hogy a kedvenc futóversenyeidet mikor rendezik, így azok köré írod ki a szabad napjaidat.

  • Ha épp nem versenyzőként, akkor önkéntesként vagy segítő közreműködőként veszel részt a futással kapcsolatos eseményeken
    Futóként tényleg kinyílik előttünk a világ, és ez az állítás fokozottan igaz a baráti kapcsolatokra is. Biztosan te is észrevetted magadon, hogy amióta futóvá váltál, átalakult, vagyis kibővült az ismeretségi köröd, és a régi barátaid mellett leginkább már a futók társaságában érzed magad igazán felszabadultan. Sőt, az sem ritka, hogy idővel azt kezdjük el érezni, hogy legjobban csak a futók értik meg a mindennapos problémáinkat, és futók körében találsz megértő fülekre. A futás ezen a szinten már jóval több, mint hobbi, valódi életforma, amely kimondva, kimondatlanul kihat az emberi kapcsolatrendszerre is, ezért idővel azon kaphatod magad, hogy egyre több futó ismerősöd telefonszáma kerül a névjegyzékedbe, és hiányoznak a futó barátaid, ha hosszabb ideig nem találkozol velük. Így akkor is kapva kapsz a lehetőségen, ha futóversenyt rendeznek a közeledben, és versenyzőként vagy segítőként részt is veszel rajta.
  • A közösségi médiában tag vagy szinte az összes futással kapcsolatos csoportban, és értesítést kapsz az új bejegyzésekről
    Nem akarsz lemaradni semmiről, ami a futással kapcsolatos, így az ismerőseid bejegyzéseiről sem, ezért a telefonod azonnal jelez, ha valaki új rekordot futott a Straván, posztolt az Instagramon, vagy beszámolót tett közzé az egyik zárt Facebook csoportban.

Szóval, ha a fent olvasott három jel közül már egyszerre kettőt is őszintén a magadénak érzel, akkor lehet, hogy érdemes elgondolkodnod azon, hogy a futás a függőséged lett. Amivel alapvetően nincs is semmi probléma, amennyiben a hétköznapi életedben, a munkádban és a szeretteid körében is el sikerült elfogadtatni a hobbidat, és nem szenvedik kárukat az emberi kapcsolataid a futás miatt. Fuss, élvezd és legyél boldog általa, de azt sose felejtsd el, hogy ez végülis csak egy hobbi. Vagy mégsem?

Olvasd el ezt is!

Videók