Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

Így válhatsz kitartóbb futóvá

Így válhatsz kitartóbb futóvá
Facebook
Twitter
Pinterest
Veled is előfordult, hogy az agyad előbb feladta a futást, mint a lábaid? Szakértőnk, Markocsán Sándor elmondja, hogyan tudod fejleszteni a kitartásodat!

Sokszor előfordul velem, hogy bár a testem még bírná, az agyam feladja az hosszú futásokat. Ilyenkor belesétálok, vagy meg is állok picit. Hogyan fejleszthetem magam mentálisan, hogy kitartóbbá váljak?


Szakértőnk, Markocsán Sándor válasza:

Ennek több oka is lehet. Nem tudom van-e célod, hogy mit szeretnél elérni, van-e konkrét verseny, amire készülsz, vagy csak futsz, mert jólesik. Ha nincs, érdemes kitűznöd, hisz akkor futás közben tudsz arra gondolni, hogy minden futásod ennek a célnak az elérését szolgálja. Érdemes társaságban futni, olyan futókhoz csatlakozni, akik futnak hosszabb távokat is, hisz e futóközösségnek nagy az inspiráló ereje. Szintén sokat segíthet még, ha változatos helyeken futod a hosszúakat, így nem válik momotonná, új helyeket ismersz meg, néha érdemes terepre is menned, nemcsak azért, mert szép helyeken futhatsz, hanem mert a terepfutás másfajta terhelést is ad.

Neked is van kérdésed a témában? Ne habozz, itt felteheted Sanyosznak! Ha pedig többi szakértőnket is megismernéd, kattints ide!

Tovább olvasok

Videók