Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

Licitálj egy egyedi sportrelikviára és támogass apró hősöket!

Licitálj egy egyedi sportrelikviára és támogass apró hősöket!
Facebook
Twitter
Pinterest
Hamarosan megnyitja kapuit az év legjobban várt művészeti eseménye, a BÁV kétnapos karácsonyi művészeti aukciója, amelyen pompás, egyedi ékszerek, luxusórák, értékes festmények, sőt, történelmi kincsek és egy sportrelikvia is gazdára találhat.

Ahogy közeleg az év vége, úgy készülődik a BÁV az esztendő egyik legragyogóbb eseményére, a 82. Művészeti Aukcióra. Az idén 250 éves fennállását ünneplő vállalat, különleges karácsonyi aukcióját egyedi, lenyűgöző tárgyakkal teszi felejthetetlenné. Az aukcióra gondosan kiválasztott közel 700 tétel izgalmas kavalkádot kínál azoknak, akik keresik a különlegességet és szépséget: az antik és modernebb márkás ékszerek, luxusórák és festmények mellett egyedi kincseket is találhatunk.

Az egyik ilyen, számunkra is különleges tárgy egy sportrelikvia, amely az első nap nyitótétele lesz: ez pedig nem más, mint egy Keleti Ágnes saját kézjegyével ellátott sportpóló. A Nemzet Sportolója címmel kitüntetett ötszörös olimpiai bajnok magyar tornász, aki jövő januárban ünnepli majd 103. születésnapját, nemcsak a legidősebb élő olimpikon, hanem a legmagasabb kort megélt olimpiai bajnok is a világon. A magyar tornasport legeredményesebb versenyzője 46 alkalommal nyert magyar bajnokságot és hétszeres csapatbajnok –a sportpóló eladásából származó teljes összeget a krónikus és súlyos beteg gyerekeket támogató Bátor Tábornak ajánlja fel a BÁV.

Nagyításhoz kattints a képre!
forrás: BÁV
Nagyításhoz kattints a képre!

Az esemény méltó zárásaként kalapács alá kerül az a bőrborítású, sárgaréz veretekkel és a magyar korona zománcozott képével díszített, selyemmel bélelt könyv is, amelyet a Főrendiház – a magyar országgyűlés felsőháza – ajándékozott Erzsébet királyné, azaz Sissi részére, koronázásának 25. évfordulója alkalmából. Az 1892-ben készült díszkötésű üdvözlő levél szövegét Erzsébet királyné magyarok iránt érzett szeretete ihlette.

Kép
forrás: BÁV

A 82. Művészeti Aukció összes tételét a 2023. november 25. és december 3. között rendezett aukciós kiállításon lehet megtekinteni a megújult BÁV ART Aukciósház és Galériában, a kétnapos aukciónak pedig a MOM Kulturális Központ Kupolaterme ad majd otthont 2023. december 5-én és 6-án, melyre minden érdeklődőt szeretettel vár a BÁV.

Nézd meg az alábbi videót!

_

További információ a 82. Művészeti Aukcióról >> itt található!

Tovább olvasok

Videók

Kép

3 szűrővizsgálat, amire minden évben menj el, ha aktív életmódot folytatsz

Hobbi sportolóként nyilvánvalóan figyelsz a megfelelő mennyiségű pihenésre, a testi-lelki egyensúlyra, egészségesen táplálkozol, és rendszeresen mozogsz legyen az futás, kerékpározás, úszás, vagy épp valamilyen fitnesz tevékenység. Azonban mennyire vagy tudatos a megelőzést illetően?

Kép

Edzés, táplálkozás, pihenés és a menstruáció: hogyan tudsz a ciklusod rabságából jól kijönni?

Érezted már azt, hogy szervezeted hormonális változásai által kiszolgáltatottá válsz rendszeresen? Nem vagy egyedül, de segítünk hogy ne így legyen!

Kép

Futócipőteszt: Itt a New Balance FreshFoam X 1080v13, a márka eddigi legpárnázottabb modellje!

Októberben dobta piacra a New Balance a FreshFoam X család legújabb változatát, a FreshFoam X 1080v13-at, amiről most a New Balance Run Club két edzője, Prisznyák Gyula és Tamás Máté mondja el a tapasztalatait!

Kép

Csatlakozz a Runner's World sportkutatásához, és vegyél részt nyereményjátékunkon!

Kedves Futótársunk! A nyereményjátékunk sorsolása már lezárult, azonban a garantált ajándékod továbbra is átveheted a kérdőív kitöltése után!

Kép

5 fontos tanács, amit fogadj meg, mielőtt elindulsz futni az esőben

Futóként szinte elkerülhetetlen, hogy esőben is fuss, még akkor is, ha nagyon nincs ínyedre. Pedig érdemes néha direkt esős időben is elindulni, még akár akkor is, ha amúgy nem terveztél futni aznap, mivel így is szoktatod magad az esős futásokhoz. Hogy miért fontos ez? Azért, mert lehet, hogy életed egyik legfontosabb versenyén végig szakadó esőben kell majd futnod…

Kép

3 ok, amiért érdemes futás után (is) kávézni

Amennyiben te is a kávéimádók táborát erősíted, és el sem tudod képzelni a reggeleidet kávé nélkül, úgy szuper hírünk van! Kávézni igenis ér, ráadásul nem csak futás előtt, hanem testmozgás után is bizonyítottan egészségesnek számít egy bögre forró fekete!