Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

Két országos csúcsdöntés és két sikeres női maratoni teljesítés volt a tegnapi nap hazai futós mérlege a budapesti VB-n

atlétika, világbajnokság, 4x400 méter, maraton,
Facebook
Twitter
Pinterest
A világbajnokság utolsó előtti napján is sok izgalmak vártak az atlétika szerelmeseire. A női maratoni futammal kezdődött a nap délelőtti programja, a távot két magyar maratonfutó is sikeresen teljesítette.

Szabó Nóra nagyszerű teljesítményt nyújtva, 2 óra 33 perc 28 másodperc alatt futotta le a 42 kilométeres távot, és a 24. helyen - 6. legjobb európaiként – ért célba. Kovács-Garami Katalin pedig az 57. helyen ért célba 2:44:02-es eredményével.

A férfi 4x400 méteres váltónk országos csúcsot futott az esti program során. A Steigerwald Ernő, Wahl Zoltán, Kovács Árpád, Molnár Attila összetételű csapat 3:02.65 perces országos csúcsot futott az előfutamában, ezzel a kilencedik helyen zártak, s ugyan nem jutottak tovább, de megjavították a korábbi, 3:03.64-es magyar rekordot, melyet Szeglet Zsolt, Nyilasi Péter, Bella Attila és Bédi Tibor tartott 1999-ben.

A női 4x400 méteres váltó is új országos csúcsot futott. A Nádházy Evelin, Kéri Bianka, Rapai Fanni, Molnár Janka alkotta váltó az előfutamában 3:27.79 perccel a hatodik helyen ért célba, ezzel 43 éves országos rekordot döntöttek. Az eddig élő, 3:27.86-os magyar csúcsot Orosz Irén, Forgács Judit, Tóth Éva és Pál Ilona futotta az 1980-as moszkvai olimpia döntőjében.

atlétika, világbajnokság, 4x400 váltó, országos csúcs,
forrás: Getty Images

A még jelenleg is zajló férfi maratonon idei maratoni országos bajnokunk, Szemerei Levente fut hazai színekben!

A VB utolsó napi programja és eredményei ITT található!

Tovább olvasok

Videók

Kép

3 szűrővizsgálat, amire minden évben menj el, ha aktív életmódot folytatsz

Hobbi sportolóként nyilvánvalóan figyelsz a megfelelő mennyiségű pihenésre, a testi-lelki egyensúlyra, egészségesen táplálkozol, és rendszeresen mozogsz legyen az futás, kerékpározás, úszás, vagy épp valamilyen fitnesz tevékenység. Azonban mennyire vagy tudatos a megelőzést illetően?

Kép

Edzés, táplálkozás, pihenés és a menstruáció: hogyan tudsz a ciklusod rabságából jól kijönni?

Érezted már azt, hogy szervezeted hormonális változásai által kiszolgáltatottá válsz rendszeresen? Nem vagy egyedül, de segítünk hogy ne így legyen!

Kép

Futócipőteszt: Itt a New Balance FreshFoam X 1080v13, a márka eddigi legpárnázottabb modellje!

Októberben dobta piacra a New Balance a FreshFoam X család legújabb változatát, a FreshFoam X 1080v13-at, amiről most a New Balance Run Club két edzője, Prisznyák Gyula és Tamás Máté mondja el a tapasztalatait!

Kép

Csatlakozz a Runner's World sportkutatásához, és vegyél részt nyereményjátékunkon!

Kedves Futótársunk! A nyereményjátékunk sorsolása már lezárult, azonban a garantált ajándékod továbbra is átveheted a kérdőív kitöltése után!

Kép

5 fontos tanács, amit fogadj meg, mielőtt elindulsz futni az esőben

Futóként szinte elkerülhetetlen, hogy esőben is fuss, még akkor is, ha nagyon nincs ínyedre. Pedig érdemes néha direkt esős időben is elindulni, még akár akkor is, ha amúgy nem terveztél futni aznap, mivel így is szoktatod magad az esős futásokhoz. Hogy miért fontos ez? Azért, mert lehet, hogy életed egyik legfontosabb versenyén végig szakadó esőben kell majd futnod…

Kép

3 ok, amiért érdemes futás után (is) kávézni

Amennyiben te is a kávéimádók táborát erősíted, és el sem tudod képzelni a reggeleidet kávé nélkül, úgy szuper hírünk van! Kávézni igenis ér, ráadásul nem csak futás előtt, hanem testmozgás után is bizonyítottan egészségesnek számít egy bögre forró fekete!