Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

Elképesztően nagy kaland ez a pár hét - Bacsa Dominik beszámolója az UTH-ra történő felkészülés első időszakáról

futas terepfutas ultrafutas uth verseny
Facebook
Twitter
Pinterest
A Terepfutás luxuskivitelben játékunk férfi győztese, Bacsa Dominik túrablogger számol be a Salomon Ultra-Trail Hungary Twin Peaks távjára vezető útjának első heteiről.

Először is, amikor kaptam egy emailt, nem tudtam hirtelen miről is van szó, azt hittem valami kamu spam üzenet, de elkezdtem olvasni. Én vagyok az egyik nyertes! Nem hittem a szememnek.

Biztosan közhelyesen fog hangzani, de tényleg nem fogtam fel, hogy én, hogy lehetek ilyen szerencsés? Majd elolvastam újra a nyereményjáték részleteit, és még jobban leesett az állam, hogy mennyi mindent fogok kapni. Hogy ennyi cég támogatja ezt a kezdeményezést. Ezúton is szeretném még egyszer megköszönni mindenkinek.

Minden nap belegondolok és hihetetlen érzés. Nehéz leírni, vagy elmondani mennyire jól esik ez a sok támogatás, bíztató szó amit kapok. Ez az egész futóközeg, ami körbevesz valami fantasztikus.

Nagyszerű, kedves embereket ismerhettem, és ismerhetek meg folyamatosan ennek a játéknak köszönhetően, és ezt próbálom valahogy úgy viszonozni hogy minél több emberhez eljuttatom ezt az érzést, élményt, amit én átélek.

Mégpedig úgy, hogy próbálom az embereket meggyőzni arról, hogy próbálják ki ezt a nagyszerű sportot, mert ez tényleg nem csak egy kikapcsolódás, élmény, hanem egy szuper közösség is!

Eltelt pár hét, és amiket vártam ettől az egész felkészüléstől, az pontosan úgy, vagy szinte még jobban alakult. Nem gondoltam volna, hogy ennyire minőségi, szuper termékeket kapunk, ráadásul a design is annyira menő, hogy simán utcára is hordom a ruhákat, cipőket.

Terepfutás luxuskivitelben - Bemutatkozik a férfi győztes, Bacsa Dominik
Terepfutás luxuskivitelben - Bemutatkozik a férfi győztes, Bacsa Dominik Terepfutás luxuskivitelben - Bemutatkozik a férfi győztes, Bacsa Dominik

Az óra tökéletesen funkcionál, soha nem volt még ilyen órám, okosórám pedig egyáltalán nem. Már megismerkedtem vele, ezért is szinte egész nap rajtam van. Az edzőm, Zsuzs segített felfedezni mennyi hasznos funkció van az órában. Legutóbb a Garmin óra navigálás funkcióját próbáltam ki. A Forerunner 265 órán ugyan csak vaktérképes navigáció érhető el, de azzal is jól tudtam tájékozódni az erdőben.

Kép
forrás: Deák Krisztián

Fontosnak tartom megemlíteni, hogy már kipróbáltam az összes ruházati terméket, ráadásul egy Spartan versenyen és hétfőn egy hosszabb szakaszt futottam a Salomon Ultra-Trail Hungary Twin Peaks pályáján. Edzőm, Zsuzsi szerint a gyakorlott túrázók közé tartozom, azonban terepfutásban még kevés tapasztalatom van. Elmagyarázta, hogy a pályaútvonal miatt a felkészüléshez szükséges az emelkedőkön a gyaloglást is gyakorolni, így kaptam útmutatást arra vonatkozóan, hogy mire kell figyelnem az edzésen miközben a két híres csúcsot megmászom.

Na és akkor térjünk ki az én ultracuki edzőmre, Zsuzsira, és az edzésekre!

Abszolút elégedett vagyok, nem gondoltam volna ezt sem, hogy ilyen kedves, megértő, segítőkész és rugalmas edzőt kapok. Nagyon érti a dolgát, ebből adódóan az edzések is élvezhetőek, kellően intenzívek, hosszúak. Bármikor, bármiben segít, ha kérdezek tőle valamit, bőven ellát tanácsokkal, tippekkel. Mindegyik edzést átbeszéljük, elmondja miben kell fejlődnöm, melyik edzésnél mit fejlesztünk. Például a futás közbeni frissítést kell még gyakorolnom, mert a gyomromat hozzá kell szoktassam, hogy rázkódás és tempó közben is befogadja, amit elfogyasztok. Továbbá még azzal is van dolgom, hogy idővel rutinná váljon a 10 km-es futás. Az izomzatomnak is szoknia kell ezt a fokozott és rendszeres terhelést.

Beszéltünk már a frissítés fortélyairól is, a Squeezy zselék ezen a héten érkeznek, kíváncsian várom, hogy melyik íz válik kedvencemmé.

Bár az online térben minden megoldható, Zsuzsi rendszeresen szervez terepfutásokat és résztávos edzéseket a tanítványai számára. A következő közös események jövő héten lesznek, így végre személyesen is találkozhatunk.

Tovább olvasok

Videók