Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

Fuss te is ott, ahol a világbajnokság sztárjai fognak!

budapest 10k hősök futása, vb, atlétikai vb, utcai futás,
Facebook
Twitter
Pinterest
Bárki futhat a 2023-as atlétikai világbajnokság utolsó napján, augusztus 27-én, közvetlenül a hivatalos maratoni verseny után, pontosan ugyanazon az útvonalon, ahol a világ legjobbjai is küzdenek az érmekért. Sőt, sok év után most először lesz lehetőség átfutni a felújított Lánchídon.

A Budapest 10k Hősök Futása versenynek köszönhetően így tehát nem csak a világbajnokság résztvevői, hanem mindenki, akinek kedve van és szeret futni, átélheti azt az élményt, amit a Budapest belvárosának legszebb részein kijelölt útvonal látványa jelent.

A rajt és a cél helyszíne a Hősök tere, majd a résztvevők végig futnak Budapest legszebb sugárútján, az Andrássy úton, olyan nevezetességeket érintve, mint az városligeti paloták, az Oktogon és az Operaház. Ezután elfutnak az Erzsébet téri óriáskerék mellett a József Attila utcában és megérkeznek a Roosevelt térre az MTA épülete elé, ahonnan már csak egy kanyar a most felújított és átadott gyönyörű Lánchíd. Itt következik az útvonal egyik különlegessége, ugyanis átfutnak az Alagúton, majd a Budai Vár mögött a Vérmezőn át eljutnak a Várkert bazárig és innen a Duna-parton vezet az út vissza a Lánchídhoz. Futás közben a résztvevők elé tárulnak majd Budapest nevezetességei, az Unesco világörökség részét képező, történelmi városrészei.

maraton, útvonal, atlétikai világbajnokság, vb,
forrás: MASZ

A különleges élmény különleges emlékekkel is párosul majd, hiszen minden résztvevő befutóérmet és a versenyre készített egyedi ASICS futópólót kap ajándékba, valamint befutócsomag is várja őket a célban.

Két távot is meghirdettek a szervezők, az egyik 2023 méter, a másik pedig pontosan 10 kilométer hosszú. Hamarosan indul a nevezés is, de már most elérhető minden információ a verseny hivatalos weboldalán, a budapest10k.hu oldalon.

A nevezési díj a rövidebb távra 2000, a hosszabbikra 5000 forint. Mindkét táv rajtja és célja a világbajnokság hivatalos maratoni versenyeinek rajtjában lesz. A tervek szerint 10:30-kor rajtol a 10 km-es, 12:30-kor pedig a 2023 méteres futam, így a résztvevőknek előtte lesz lehetőségük reggel 7-től szurkolni a vb maratoni futóversenyén induló világsztároknak is. Az utcai versenyeken a nézők számára a részvétel ingyenes, a Nemzeti Atlétikai Központban rendezett versenyekre pedig jegyek még kaphatók a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu oldalon.

Tovább olvasok

Videók