Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

Camille Herron bődületes 48 órás világcsúcsot futott a hétvégén

Camille Herron, ultrafutás, 48 óra, világcsúcs,
Facebook
Twitter
Pinterest
Pörög a 48 órás világcsúcsdöntés, ugyanis utoljára idén februárban dőlt meg a rekord a brit Jo Zakrzwbskinek köszönhetően. Camille Herron most olyan eredményt állított fel, amivel nagyon komoly feladatot adott a pályatársaknak a versenyszám rekordjának újbóli megdöntéséhez, ugyanis több mint 23 kilométerrel futott többet az előző világcsúcsot érő eredményhez képest.

A 41 éves amerikai extrém tehetséges ultrafutó 48 óra alatt 435,336 kilométert tett meg egy 400 méteres pályán (1088 kört futott) az ausztráliai Bruce-ban megrendezett Sri Chinmoy 48 órás versenyen. A korábbi rekordot körülbelül 45 órával a rajt után érte el, ezt követően még közel 3 órán át futott. A verseny felénél tartott egy 40 perces pihenőt, illetve további 8-10 perces szüneteket a futás során, de ezzel együtt is körülbelül 6:37-es átlagtempót futott 48 órán keresztül, tehát a tényleges futástempója ennél gyorsabb volt.

Összesen két férfi van, aki nála többet futott ezen a versenyszámon, köztük a világcsúcstartó Yiannis Kouros, aki 473,495 kilométerrel állított fel rekordot 1996-ban. Tehát minden idők harmadik legjobb eredményét érte el.

Camille 2015-ben kezdett ultratávokat futni, rövid időn belül bizonyította, hogy különleges tehetsége van ebben a műfajban. Jelenleg is ő tartja az 50 mérföldes, a 100 mérföldes és a 24 órás futás világcsúcsát, illetve további korosztályos világcsúcsokat is jegyez. Mostani eredményével megdöntötte a 48 órás amerikai rekordot, de nemcsak a női mezőnyben elért távot múlta felül, hanem a férfit is. A korábbi amerikai férfi 48 órás csúcs 421,9365 kilométer volt, ezt az eredményt 2017-ben Olivier Leblond futotta. Camille korábban a Nike, majd a Hoka szponzoráltja volt, de év elején új szerződést írt alá a Lululemonnal. A sporttudományi diplomát szerzett, egykor kutatási asszisztensként dolgozó Camille szívesen fut terepversenyeken is, ám világraszóló eredményeit síkon érte el.

Tovább olvasok

Videók