Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés
Kép
Hírek

Íme a budapesti vb 10 legemlékezetesebb pillanata

Nagyon nehéz volt kiválasztanunk tízet a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságról, és nem azért, mert ne lett volna annyi, hanem épp ellenkezőleg! Az atlétika szuperhősei számos emlékezetes pillanatot okoztak a magyar fővárosban, ahol – többek között – az amerikai vegyes váltó világrekordot döntött, és 7 világbajnoki rekord is megdőlt.

2023. szeptember 4.

Kép
Hírek

Két országos csúcsdöntés és két sikeres női maratoni teljesítés volt a tegnapi nap hazai futós mérlege a budapesti VB-n

A világbajnokság utolsó előtti napján is sok izgalmak vártak az atlétika szerelmeseire. A női maratoni futammal kezdődött a nap délelőtti programja, a távot két magyar maratonfutó is sikeresen teljesítette.

2023. augusztus 27.

Kép
Hírek

Kozák Luca magabiztosan jutott tovább az elődöntőbe 100m gáton

A hőségriadó miatt az atlétikai világbajnokságon különleges intézkedéseket vezettek be az események zavartalansága miatt, a magyar sportolók pedig megint csak eredményes napot zártak. Ilyen volt a negyedik nap:

2023. augusztus 23.

Kép
Hírek

Így telt a vb harmadik napja a magyar versenyzőknek

Ma zajlik a budapesti atlétikai világbajnokság negyedik napja, és nem kevés izgalomra számíthatunk, de már eddig is nagyon szuper teljesítményeket értek el a magyar atléták.

2023. augusztus 22.

Kép
Hírek

Megvan az első magyar érem az atlétikai világbajnokságon!

Számos magyar atléta rajthoz állt, és nyújtott remek teljesítményt a vb első hétvégéjén, de az eddigi egyetlen dobogós helyezést vasárnap szerezte meg Halász Bence.

2023. augusztus 20.

Kép
Hírek

A világbajnokság első napjának hazai vonatkozású történései

A délelőtti esőzés miatt az első napi program csúszott, ám miután az időjárás rendezte sorait, izgalmas események tanúi lehettünk.

2023. augusztus 20.

Kép
Hírek

Akik Budapesten testközelből találkozhatnak a világsztár atlétákkal: a versenybírók különleges helyzete a vébén

Szombaton veszi kezdetét a budapesti atlétikai világbajnokság, amelyre közel 4 és fél éve készül Magyarország. Hazánk legnagyobb sporteseményére, amely egyben a világ harmadik legrangosabb sportrendezvényének számít, 63 magyar atléta kapott meghívást, hogy megmutathassa tudását és tehetségét. A hazai pálya előnyét kihasználva rekord létszámmal vehet részt a magyar csapat a rendezvényen, de a világbajnokságok történetében sem fordult még elő, hogy ennyi sportoló lépett volna pályára. Több mint 200 ország közel 2100 versenyzője méri majd össze erejét és sebességét egymással, akik közül a legkiválóbbaknak a Szabadság-szobrot ábrázoló érmet akaszthatják a nyakába.

2023. augusztus 15.

Kép
Hírek

Usain Bolt Magyarországra érkezett – új figurával bővült a Madame Tussauds Budapest

Usain Bolt Magyarországon! Minden idők leggyorsabb emberének viaszmása néhány hétre „exkluzív” vendégségbe érkezik Isztambulból – a Madame Tussauds Budapest az Atlétikai Világbajnokság idejére kapja kölcsön a sprinter figuráját, hogy ezzel is tisztelegjen a sportolói teljesítmény előtt. A világsztár annak idején kikötött cipőfűzővel is világcsúcsot futott, Mickey Rourke-ot hagyta nyerni a kocsma előtt, híres győzelmi pózát pedig az amerikai elnök is utánozta.

2023. augusztus 14.

Kép
Hírek

Rekordlétszámú, 63 fős magyar csapat vesz részt a vb-n

Minden idők legnagyobb létszámú magyar csapata vesz részt a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságon. Augusztus 19. és 27. között szinte az összes versenyszámban lesz kinek szurkolni a vadonatúj Nemzeti Atlétikai Központban.

2023. augusztus 9.

Kép
Hírek

Életre kelt Youhuu, a racka, a budapesti atlétikai világbajnokság hivatalos kabalája!

15 nappal a vb első napja előtt bemutatták az atlétikai világbajnokság életnagyságú kabalafiguráját. Youhuu akrobataként bukfencezik, vetődik, szaltózik, eközben pedig igazi mókamester – és már most a gyerekek kedvence, akikkel együtt vonult be a Nemzeti Atlétikai Központba.

2023. augusztus 4.

Kép
Hírek

A budapesti atlétikai VB és párizsi olimpia nagy reménysége - Interjú Molnár Attilával

A 21 éves Molnár Attila 400 méteres síkfutásban idén robbant be a magyar atlétika legkiemelkedőbb teljesítményét nyújtó versenyzői közé. Pedig eddig is jelen volt a sportág életében, csupán - a saját elmondása szerint is - átlagos, középszerű eredményekkel rendelkezett a tavalyi esztendőig. Idén azonban minden versenyén átlagon felüli időket produkál. Nevéhez máris egy új országos csúcs fűződik 44.98-as időeredménnyel, amit 2011 óta Deák-Nagy Marcell tartott 45.42 másodperces idővel.

2023. július 24.

Kép
Hírek

A világ legjobb atlétái Székesfehérváron hangoltak a budapesti vb-re

Fantasztikus eredményeket hozott a keddi Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj, ahol a budapesti világbajnokságra készülő legjobb magyar atléták és a világsztárok is bombaformában versenyeztek.

2023. július 19.

Kép
Megjelent

Megjelent a Runner’s World Junior Bookazine – 50 oldalas atlétika vb melléklettel!

Már kapható legújabb tematikus kiadványunk, melynek fókuszában a gyereksport és a budapesti atlétikai világbajnokság van! Olvasd el főszerkesztőnk, Birta Brigi ajánlóját:

2023. július 19.

Kép
Hírek

Öt magyar érmet nyertek atlétáink az U23-as Európa-bajnokságon

Fantasztikus teljesítményt nyújtottak a magyar fiatalok az U23-as Európa-bajnokságon, ahonnan 5 éremmel és számos Top 10-es helyezést elérve térhettek haza.

2023. július 17.

Kép
Hírek

Csodás eredményekkel zárult a 128. Magyar Atlétikai Bajnokság a Nemzeti Atlétikai Központban

Mindenki izgatottan várta a Nemzeti Atlétikai Központ első hivatalos versenyét, a 128. Magyar Atlétikai Bajnokságot, amivel egyúttal a vb-re is lehetett kvalifikálni az atlétáknak.

2023. július 9.

Kép
Hírek

A budapesti világbajnokságra is kvalifikál a 2023-as atlétikai országos bajnokság

A szokásosnál is nagyobb jelentőséggel bír az idei, 128. atlétikai országos bajnokság, ugyanis a pénteken és szombaton sorra kerülő verseny lesz az augusztusi világbajnokság tesztviadala a Nemzeti Atlétikai Központban.

2023. július 5.

Kép

Július 7-8-án jön az első hivatalos verseny a Nemzeti Atlétikai Központban

Már nem kell sokat várni és augusztus 19-én kezdetét veszi a budapesti atlétikai világbajnokság, ami Magyarország történetének a legnagyobb sporteseményeként vonul be a történelemkönyvekbe. Alig 50 nappal a rajt előtt a visszaszámlálás a célegyenesbe fordult. Július 7-8-án jön a 128. Atlétikai Magyar Bajnokság, ami egyben a vb hivatalos tesztversenye is lesz.

Kép

Hogyan készülnek az atlétikai világbajnokság szervezői az amatőr sporteseményekre?

Augusztusban szuperhősök érkeznek Budapestre, olyan legendás atléták, akik a világon a legmagasabbra képesek ugrani, akik a legmesszebbre képesek dobni, illetve, akik a leggyorsabban képesek futni. Ezeket a világsztárokat azonban nem a vásznon láthatjuk majd viszont, hanem élőben találkozhatunk velük a Nemzeti Atlétikai Központban. Mi rendezzük ugyanis a soron következő szabadtéri atlétikai világbajnokságot, ahova több mint 200 országból mintegy 2200 sportoló érkezik majd, hogy összemérjék tudásukat, tehetségüket. A 19. atlétikai világbajnokság nyitó napjára augusztus 19-én kerül sor, csaknem napra pontosan 70 évvel a legnagyobb magyar szabadtéri sportlétesítményünk, a Népstadion avatását követően. 7 évtized után most ismét egy hatalmas népünnepélyre készülünk: a világ egyik leggyorsabb futópályájának bemutatására, egyben a világ 3. legjelentősebb sporteseményének megrendezésére.

Kép

Magyarország feljutással hangolt a budapesti világbajnokságra

Fantasztikusan sikerült a magyar válogatott számára a csapat Európa-bajnokság B-divíziója, amelyet három napon át tartó magabiztos teljesítménnyel megnyert. A 2023-as budapesti világbajnokság házigazdája így Európa legjobb 16 nemzete közé jutott.

Kép
Hírek

Interjú a világ harmadik legrangosabb sporteseményének első női versenyigazgatójával, Nagyné Petrik Évával

Még el sem kezdődött a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, máris megdőlt az egyik világbajnoki rekord. A vébék történetében ugyanis még nem fordult elő olyan, hogy a versenyigazgatói posztot nő töltötte volna be. A budapesti lesz az első világesemény, ahol egy hölgy kezében összpontosul majd ez a cseppet sem könnyű, egyben egészen szerteágazó feladat, és Nagyné Petrik Éva biztosan tökéletes háziasszonya lesz a világ 3. legrangosabb sporteseményének.

2023. június 23.

Kép
Hírek

Takács Boglárka két magyar csúcsot is megdöntött Budapesten

Fantasztikusan sikerült Takács Boglárka számára a Magyar Nagydíjsorozat csütörtöki budapesti versenye: a 100 és a 200 métert is új országos csúccsal nyerte meg.

2023. június 9.

Kép
Hírek

Budapesten mutatkozik be a Nemzetközi Atlétikai Szövetség fenntarthatósági rendszere

A 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság több szempontból is különleges lesz: nemcsak Magyarország történetének legnagyobb sporteseményeként fog bevonulni a történelemkönyvekbe, de a Nemzetközi Atlétikai Szövetség fenntarthatósági rendszere is az augusztus 19. és 27. közötti rendezvényen debütál.

2023. június 9.

Kép
Hírek

Márton Anita ajándékként tekint a budapesti atlétikai világbajnokságon való indulási lehetőségre

Márton Anita a hetedik hölgy a magyar atléták között, aki olimpiáról érmet hozhatott haza. 2016-ban bronzérmet szerzett Rióban, 2017-ben a londoni szabadtéri világbajnokságon ezüstérmet akasztottak a nyakába, 2018-ban pedig ő lett a magyar atlétika első fedett pályás világbajnoka Birminghamben. Legnagyobb sikerét azonban 2021-ben érte el, fél évvel a tokiói olimpia előtt, amikor életet adott kislányának, Lucának. Azóta az atlétikapályán töltött idő minden percére jutalomként, az augusztus 19-27. között megrendezésre kerülő budapesti atlétikai világbajnokságon való indulási lehetőségre pedig ajándékként tekint.

2023. június 8.

Kép
Hírek

Shelly-Ann Fraser-Pryce, a 100m-es sprinter az év sportolója

Május 8-án hirdették ki Laureus-díj nyerteseit, amelyet 2000 óta minden évben az előző esztendő legkiemelkedőbb teljesítményével rendelkező sportolójának és sportolónőjének adnak át. A nők között a 3 olimpiai bajnoki és 10 világbajnoki címmel rendelkező sprintert, a jamaikai Shelly-Ann Fraser-Pryce-t választották meg a tavalyi év legeredményesebb versenyzőjének, akivel idén augusztusban akár még személyesen is találkozhatunk a budapesti atlétikai világbajnokságon.

2023. május 17.

Kép
Hírek

Tudj meg többet az atlétikáról! - Kabalák a világbajnokságokon

A világ sporteseményeihez hozzátartozik, hogy az adott rendezvényre vonatkozóan teljes arculatot alakítanak ki a szervezők. Ebbe beleértjük a logóhasználatot, illetve az egyéb egyedi jelképeket is. Az idén megrendezésre kerülő budapesti világbajnokság logóját tavaly augusztus 19-én mutatták be, pontosan 1 évvel az esemény kezdete előtt. Budapest látképének emblematikus motívumát, a Nemzeti Atlétikai Stadionból is jól látható pálmaágat magasba emelő Szabadság-szobrot közel egymilliárdan fogják megtekinteni a verseny ideje alatt a tévé képernyője előtt ülve.

2023. május 9.

Kép
Hírek

Bemutatjuk a sportok királynőjének koronáját, a budapesti atlétikai vb fő helyszínét

A 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságra 200 ország több mint 2000 atlétája érkezik a nyáron. A versenyek fő helyszíne a Nemzeti Atlétikai Központ lesz, amely már majdnem teljesen elkészült. Bemutatjuk a sportok királynőjének a koronáját, ahol augusztus 19. és 27. között remélhetőleg minél több világrekordnak és emlékezetes magyar pillanatnak örülhetünk majd.

2023. május 5.

Előző oldal
Következő oldal