Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés
Kép
Lélek

Az "amerikai álom”, avagy a magyar női terepfutás történelmi napja: Csillag Eszter beszámolója a Western Statesről

A Western States Endurance Run a világ legrégebbi és napjaink egyik legnagyobb presztízzsel bíró százmérföldes terepfutó versenye, ahol a futóknak 5500 méter szintemelkedés mellett 7000 méter szintcsökkenéssel is meg kell küzdeniük. A legtöbben hosszú éveket várnak arra, hogy bekerülhessenek a sorsoláson, közben minden évben kvalifikációs versenyeket futnak. Csillag Eszternek a tavalyi UTMB (Ultra-Trail du Mont Blanc) 171 km-es távján elért szenzációs 5. helyezése jelentette az úgynevezett ‘golden ticket’-et (arany jegy), vagyis azt a keveseknek járó kiváltságot, hogy a sorsolást kikerülve versenyeredményének köszönhetően álljon ott a legendás rajtban.

2023. július 4.

Kép
Hírek

Csillag Eszter harmadik lett a Western States 100 mérföldes verseny

A Western States a világ legrégebbi 100 mérföldes terepversenye, mezőnye mindig nagyon erősnek mondható, ennek megfelelően elképesztő eredmények születtek idén!

2023. június 25.

Kép
Hírek

Az UTMB szervezői – a várandós anyákra tekintettel – módosították a versenyszabályzatot

Sok kritika érte az elmúlt években a világ legnagyobb terepfutó versenyének szabályzatát a regresszív és egyenlőtlen nemi megkülönböztetés miatt, illetve a közvetítés során is észrevehető volt, hogy mindig nagyobb figyelmet szenteltek a férfi élmezőnyre. Az új versenyszabályzat kialakításában Csillag Eszter is szerepet vállalt!

2023. május 6.

Kép
Hírek

Csillag Eszter minden idők legjobb magyar eredményét érte el a Terepfutó VB-n!

Csillag Eszter negyedikként ért célba a Thaiföldön megrendezett Terepfutó Világbajnokságon!

2022. november 5.

Kép
Hírek

Szemerei Levente és Csillag Eszter nyerték a 37. SPAR Budapest Maratont

Levente első maratonját teljesítette a mai maratonon, az UTMB-n 5. helyezett Csillag Eszter pedig megmutatta, hogy aszfalton is tehetséges.

2022. október 9.

Kép
Hírek

Magyar nők sikerei a világ legnagyobb terepfutó eseményén – Wermescher Ildikóval és Csillag Eszterrel beszélgettünk

Két kivételesen tehetséges magyar terepfutó indult az idei UTMB versenyeken. Wermescher Ildikó az UTMB – TDS versenyszámán (149 km / 8750 m+), Csillag Eszter pedig a királytávon, az UTMB-n (175 km / 9750 m+) állt rajthoz. Mindkettőjüket megkerestük a versenyeket követően, hogy az élményeikről meséljenek.

2022. augusztus 30.

Kép
Edzés

Egy szokatlan kezdetű, de annál sikeresebb futókarrier története – interjú Csillag Eszterrel

Csillag Eszter nevét 2019-ben ismerhette meg a magyar terepfutó közösség, amikor karjában egy kisleánnyal második helyen futott be a Salomon Ultra-Trail Hungary 112 kilométeres távján. Magyarországon ez volt az első terepfutóversenye, az első 100-asa.

2021. december 3.