Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés
Kép
Lélek

Ilyen hatással van a mentális fáradtság a teljesítményedre

A legújabb amerikai kutatások szerint az "agyi állóképesség" fejlesztése jótékony hatással lehet a fizikai teljesítményre. Egy friss tanulmány szerint ugyanis sikerült igazolni a mentális fáradtság sportteljesítményre gyakorolt negatív hatásait.

2023. május 17.

Kép
Egészség

Folyton fáradtnak érzed magad, de nem csak a húzós napjaidon? Mutatjuk, milyen okok állhatnak a háttérben!

Ha az ébredés után órákkal is nyomottnak és fáradtnak érzed magad, nehezedre esik koncentrálni a napi teendőkre és ezt nap nap után tapasztalod, ott lehet, hogy más is meghúzódik a háttérben a szokásos alvásszegény életmódon kívül.

2022. november 29.

Kép
Egészség

Miért jó, ha "feldobod" a talpad: 5 ok, amiért minden nap emeld az égnek őket

Lábakat fel! Nem is gondolnád, hogy milyen jótékony hatással lehet rád, ha a gravitációt kicselezve feltett patákkal pihensz. Eláruljuk!

2021. április 17.

Kép
Edzés

Meddig futhatsz fáradtan és mikor tarts inkább szünetet?

A fáradtság érzése egy felkészülési időszakban normálisnak tekinthető, legalább is egy bizonyos szintig. Vagyis eljöhet az a mérték, amikor már többet árt a futás és muszáj pihenni.

2020. augusztus 12.

Kép
Kezdők

Hogyan tekints arra a futásra, ami nemes egyszerűséggel vacakul sikerült?

Nem minden futás lesz tökéletes – erről mindenki tudna mesélni. Ám ez nem gond és felesleges bosszankodni miatta, sőt simán pozitívvá alakítható az élmény még így is.

2020. április 19.

Kép
Edzés

6 fontos kérdés, amelyek futókban merültek fel a koronavírussal kapcsolatban

Minél többet tudunk a koronavírus terjedéséről, a betegség megnyilvánulásáról, avagy tünetmentességéről, annál több aggodalom és kérdés merül fel bennünk. Az alábbi 6 kérdés megválaszolásához szakemberek nyújtottak segítséget.

2020. április 6.

Kép
Lélek

Olyan jól alszol majd, mint egy kisbaba, ha megismered ezt a trükköt

Te sem az az ember vagy, aki a nap végén csak beesik az ágyba, és két perc múlva már húzza a lóbőrt? Pedig lehetsz, mindössze egy technikát kell csak hozzá megtanulnod!

2020. február 5.

Kép
Edzés

Túlstresszeled az edzéseidet? Tippek, hogy örökre kivédd az ebből adódó sérüléseket

Mostanában kellemetlen fájdalom tör rád futás közben? A legvalószínűbb ok a kimerültség, ezen viszont csak te tudsz változtatni. Fogadd meg a következőket!

2019. október 7.

Kép
Egészség

Jó, jó, kell a pihenés nap közben, de nagyon nem mindegy, mennyi!

A mediterrán népek aztán tudják a jó teljesítmény titkát! A sziesztázás tényleg remek dolog, de nem mindegy, mikor és mennyit pihensz, mert könnyen átkapcsolhatsz zombi-üzemmódba!

2019. június 8.

Kép
Egészség

A vashiány 4 jele és hogyan szüntesd meg, ha már fennáll

Futóként számos vitamin és ásványi anyag van, amelyből jóval több kell a szervezet számára, mint egy nem futó felnőttnek. Közülük az egyik legfontosabb a vas, aminek megfelelő pótlását gyakran hagyjuk figyelmen kívül.

2019. május 30.

Kép
Edzés

Ha fáradt vagy, tarts szünetet, de ne hagyd abba!

Egy picit túlvállaltam magam a múlt héten: mivel előző hétvégén egy lépcsőző versenyen voltam, kimaradt az aznapi edzésnapom, így ennek a 10 km-es távnak a lelkiismeretes bepótlásával kezdtem a hetet, volt olyan napom, amikor dupla edzést toltam, voltak súlyzós edzéseim, volt résztáv, hétvégi hosszabb futás és mivel elindult az Ébredj challenge, ezért beiktattam pár rövidebb, hajnali kocogást is.

2017. március 8.

Kép
Edzés

Gyorsabb sprint fél perc alatt

Ha motivációra van szükséged, hagyd a mantrákat.

2016. április 6.

Kép
Edzés

Így győzd le az edzés utáni fáradtságot!

Kimerít a futás? William O. Roberts, a Runner’s World szakértője elmondja, mire figyelj, hogy mindig a legjobb formádat hozd.

2016. március 3.