Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés
Kép
Promóció

Versenyezz a legnagyobb pályán!

2023. november 16.

Kép
Edzés

Félmaratoni PB-re készülsz? Próbáld ki a következő váltakozó tempójú edzést!

A félmaraton nem véletlenül kedvelt versenyszám az amatőr futók körében, ám a 21 kilométer teljesítése ugyanúgy tiszteletet és persze felkészülést kíván, mint a jóval nehezebb és összetettebb maratoni táv.

2023. szeptember 25.

Kép
Hírek

Lomb Ádám és Nagy Julianna győztek a mai félmaratoni országos bajnokságon

Ami a 38. Wizz Air Budapest Félmaraton keretein belül került megrendezésre. Az eseményen több, mint 8000 futó vett rész az összes versenyszámon.

2023. szeptember 10.

Kép
Promóció

„Találkozzunk a rajtnál”

Ismét futók népesítik be a Balaton partját Zamárdiban, ahol szeptember 16-án harmadik alkalommal kerül megrendezésre a dm Balaton Run családi futóverseny. A futóversenyek között fiatalnak és öko szemlélettel egyedinek számító versenyre várnak minden korosztályt.

2023. szeptember 4.

Kép
Edzés

A tökéletes félmaratoni frissítési terv nyomában

Teljes erőbedobással edzenek a Night Run Luxuskivitelben játékunk nyertesei a szeptemberi félmaratonra, a felkészülés egyik legfontosabb része pedig a frissítés begyakorlása, amiben az edzéstervek mellett szintén maximális támogatást kap Gréti és Norbi az edzőjüktől.

2023. július 22.

Kép
Hírek

Night Run luxuskivitelben - bemutatkoznak játékunk nyertesei

Harmati Gréti és Hasilló Norbert lett az a két szerencsés fiatal futó, akik luxuskivitelben készülhetnek a Generali Night Run Budapestre. Ismerjétek meg őket!

2023. június 28.

Kép
Hírek

Nyerj ingyenes nevezést, felkészítést és felszerelést! Night Run luxuskivitelben

A Terepfutás luxuskivitelben játék nagy sikere után ezúttal az aszfaltot vesszük célba! A cél, hogy a 25 év alattiak nagyobb tömegben kedvet és motivációt kapjanak a futáshoz.

2023. június 12.

Kép
Edzés

6 ok, amiért a félmaraton a futók kedvenc távja

A félmaraton a futók egyik legnépszerűbb táv, és talán nem is véletlen! A 21,1 kilométer még a teljesen kezdők számára is belátható táv, de a haladóknak is egy olyan próbatétel, ami állandó motivációt jelent.

2023. április 3.

Kép
Hírek

A biokémiai kutató, aki divatblogot vezet és Bécsben futóversenyt nyer

Dr. Bogdándi Virág egy bécsi félmaraton megnyerésével kezdte a futóévet. Virág, aki a rendkívül eredményes amatőr futókarrier mellett egy sikeres divatblogot is vezet, fő tevékenységét tekintve az Országos Onkológiai Intézetben biokémiai kutatást folytat, valamint a Nemzeti Tumorbiológiai Laboratórium projektkoordinátora is egyben. Készségesen állt a rendelkezésünkre ahhoz, hogy rendkívül összetett egyéniségét megpróbáljuk egy kicsit jobban megismerni.

2023. február 27.

Kép
Hírek

Az országúti futás idei legfontosabb pillanatai – II. rész

2022-es évi félmaratoni futamok során idén nem döntöttek világcsúcsot a nők, de a férfiak sem. Ettől függetlenül minden idők legerősebb félmaratoni eredményeit érték el a futók, különös tekintettel a nőkre!

2022. december 31.

Kép
Hírek

Szemerei Levente 2:17:16-os maratoni idővel zárja az évet

Szemerei Leventét tavaly még az atlétikai pályán láthattuk versenyezni, idén azonban elhagyva a rekortánt aszfaltra váltott. A bemutatkozás pedig nem is sikerülhetett volna szebben, félmaratonon egyből az idei ranglista második helyére lépett fel, maratonon pedig a legjobb magyar időeredménnyel rendelkezik a 2022. évből.

2022. december 22.

Kép
Edzés

Milyen regenerációs stratégiát kövess egy fontos verseny után?

Egy felkészülési időszakot és egy jól sikerült versenyt követően mindig kell tartani némi pihenőt ahhoz, hogy sérülésmentesen és motivációvesztés nélkül tudjad folytatni a futást. Kérdés, hogy mennyi idő alatt áll helyre a szervezet?

2022. szeptember 12.

Kép
Hírek

Szemerei Levente új pályacsúccsal, Erdélyi Zsófia pedig idei legjobbjával győzött a Wizz Air Budapest Félmaratonon

A legnagyobb hazai félmaraton mezőnyében 80 országból több mint 8000 futó rajtolt ma délelőtt, hogy teljesítsék a 21097,5 méteres távot. A verseny erősnek ígérkezett, ugyanis ott volt a mezőnyben három kiváló férfi futónk, Csere Gáspár, Jenkei Péter és Szemerei Levente is.

2022. szeptember 11.

Kép
Hírek

A hétvégén versenyen indulsz? 4+1 tipp, amit még most megtehetsz a jó teljesítményért

Az utolsó hét már nem arról szól, hogy halálra edzd magad, hiszen amit munkát bele kellett tenni, azt már korábban beletetted, ha pedig nem, akkor nem most kell, viszont egyéb dolgokkal segítheted még ilyenkor is a teljesítményedet!

2022. szeptember 5.

Kép
Edzés

Hibák, amiket elkövethetsz a félmaraton előtti héten

Akár hiszed, akár nem, a félmaraton előtti héten történtek befolyásolhatják, hogy milyen eredménnyel zárod a versenyt. Lehet a teljesítményt fokozni, de sokat lehet rontani is rajta!

2022. szeptember 2.

Kép
Edzés

Ideje, hogy lefusd életed legjobb félmaratonját!

Félmaraton: ahol a sebesség a kitartással találkozik. A legtöbb ötezres futónak elérhető cél, ennek ellenére még a veterán versenyzőket is megizzasztja. Igazi kihívás, de nem az egész életet megváltoztató elköteleződés. Az egyik legnagyszerűbb erőpróba, egyszersmind egy 21 kilométeren át tartó ünnep. Imádjuk a félmaratont. És tudjuk, hogy te is így vagy ezzel.

2022. augusztus 1.

Kép

Apa-lánya páros világrekord született félmaratonon

Hogy ez pontosan mit takar? Egy édesapa és leánya ugyanazon versenyen értek célba és idejük alapján ők azok, akik a leggyorsabb családi futamot teljesítették a klasszikus táv felén.

Kép

33 különböző városban futott tavaly az óriás Boeingeket vezető magyar pilóta

Kiss László 11 éve él Qatar fővárosában feleségével és közel 2 éves kisfiával. A helyi nemzeti légitársaságnál dolgozik pilótaként. A világ legnagyobb repülőgépeit, Boeing 777-eseket irányít kapitányként. Ezekkel a repülőkkel hosszú távú utakat tesznek meg a világ számos távoli desztinációjába. Mindeközben László futó is.

Kép

76 három órán belüli maratont futott eddig a ma 71 éves holland férfi, aki ráadásul friss korosztályos rekorder

Jo Schoonbroodt egy belga maratonon állította fel az új rekordot, 4 másodpercet faragva az előző világcsúcsból.

Kép
Edzés

A nagyon fiatal, nagyon tehetséges és nagyon ambiciózus szekszárdi atlétával, Szemerei Leventével beszélgettünk

Szemerei Levente csupán 22 éves, de már háromszoros 10 000 méteres országos bajnok, az elmúlt három évben verhetetlen volt ezen a távon. Idén szintet lépett távban és múlt hétvégén megnyerte a félmaratoni magyar bajnokságot is. De itt még közel sincs vége a nagyszabású álmoknak!

2022. május 18.

Kép
Promóció

Itt az első Pilisvörösvári félmaraton!

A klasszikus félmaraton mellett 1 km, 2 km, 7 km, 14 km és 21,1 km-es csapatos távok közül választhatunk.

2022. május 13.

Kép
Edzés

„Most abban az életkorban vagyok, amikor arra számítok, hogy a legjobb éveim jönnek” – interjú Csere Gáspár hosszútávfutóval

Március elején egy edzőversenyen 1:03:54-gyel megdöntötte félmaratoni egyéni csúcsát, előzőleg tavaly októberben a maratonit is leporolta Amszterdamban, ami 2:14:34 lett. Ezzel nagyjából helyre is állt az élet rendje, amit a koronavírus-járvány kissé átszabott minden élsportoló életében.

2022. május 12.

Kép
Hírek

Elhivatott katona és céltudatos futó, szokatlan kombináció pláne egy nőtől – Böhm Lilla friss kétszeres 10 000 méteres magyar bajnok futóval beszélgettünk

Böhm Lilla többszörös magyar bajnok mezei futó és május elseje óta kétszeres 10 000 méteres magyar bajnok az egyik jó példája annak, hogy munka mellett is lehet kimagasló eredményeket elérni és fejlődni.

2022. május 9.

Kép
Hírek

Szabó Nóra és Szemerei Levente nyerték a félmaratoni országos bajnokságot

Az esemény a Puskás Aréna körül került megrendezésre, az indulók egy bő másfél kilométeres útvonalon körözve teljesítették a távot.

2022. május 8.

Kép
Edzés

Félmaratont futsz idén tavasszal? Mutatunk egy remek gyorsasági állóképesség fejlesztő edzést!

A legtöbb félmaratonra edző a hosszú futásokat a tempó futásokkal kombinálva teszteli a szervezetét a céltávhoz és a célidőhöz. Ez is szuper, de most nézzünk egy olyan edzéstípust, ami egyszerűbb, mint a tempófutás, még is jól fejleszti az erő-állóképességet.

2022. április 9.

Kép
Promóció

GRUNDFOS Run For Water - tavaszi futófesztivál Tatabányán

Fuss velünk május 15-én!

2022. április 8.

Előző oldal
Következő oldal