Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés
Kép
Edzés

Félmaratoni PB-re készülsz? Próbáld ki a következő váltakozó tempójú edzést!

A félmaraton nem véletlenül kedvelt versenyszám az amatőr futók körében, ám a 21 kilométer teljesítése ugyanúgy tiszteletet és persze felkészülést kíván, mint a jóval nehezebb és összetettebb maratoni táv.

2023. szeptember 25.

Kép
Edzés

8 tipp, hogyan aknázd ki legjobban a magashegyi edzéseket

Az élsport világában már szinte kötelező elem a magashegyi edzőtáborozás és nem csak az atlétikai számoknál. A kapcsolódó pozitívumokat azonban a hobbifutók is élvezhetik, ha tudják jól alkalmazni a magashegyi környezet adta előnyöket.

2023. július 10.

Kép
Kezdők

Sebesség vagy állóképesség: mire kell összpontosítanod egy sikeres 10K-hoz?

Szögezzük le gyorsan, hogy mindkettő kulcsfontosságú a sikeres versenyhez, ám hogy még hatékonyabb legyen a felkészülés, nézzük meg e két tényező helyét a fejlődés útján.

2023. június 22.

Kép
Edzés

Hogyan kezdj el felkészülni egy őszi maratonra?

Amennyiben a tavaszi versenyszezon végének közeledtével már a következő, őszi célversennyel szemezel, a nevezés előtt érdemes pontos tervet készítened a felkészülést illetően, beleszámítva a szabadságot és a nyári programokat is.

2023. május 30.

Kép
Edzés

Okok, amik miatt érdemes legalább egyszer 800 méteren is rajthoz állni!

Egy hobbifutónak alig-alig jut eszébe, hogy sprint vagy középtávon versenyezzen futókarrierje során. Pedig például a 800 métert széles körben az egyik legnehezebb versenytávnak tartják.

2023. május 28.

Kép
Kezdők

Szabó Vivien úgy érzi teljesen felkészült és nagyon várja az UTH rajtját!

Elérkezett a várva várt utolsó hét a Terepfutás luxuskivitelben játékunk nyertesei számára. Mivel telnek a verseny előtti napok, és hogyan hangolódnak a futók a rajtra? A felkészülést bemutató cikksorozatunk két, záró részéből minden kiderül. Hölgyeké az elsőbbség, így először Vincze Zsófi avat be minket Vivi felkészítésének utolsó lépéseibe, Vivi pedig megosztja velünk a verseny előtti érzéseit.

2023. május 23.

Kép
Edzés

Az edzőversenyek 5 legfontosabb célja a felkészülésben

A Terepfutás luxuskivitelben játékunk nyertesei nem tétlenkedtek, és többször is rajthoz álltak a fő versenyünk, a Salomon Ultra-Trail Hungary előtt. Mennyi felkészülési verseny javasoltat és milyen ütemezés szerint az edzők véleménye alapján, ami szakmailag jól beilleszthető a tervbe? Mi alapján választottátok ki az edző versenyeket a győzteseink, melyik hogy sikerült, és hol tartanak most a felkészülésben? Cikksorozatunk legújabb részéből minden kiderül!

2023. május 16.

Kép
Edzés

A Boston maraton kvalifikációs rendszerének háttere

Az első rendezéskor, 1897-ben, még csak 15 futó állt rajthoz a Boston maratonon, manapság pedig a nevezés olyannyira szigorú szintidőkhöz kötött, hogy az amatőr maratoni futók közül sokan, a bostoni kvalifikációt, a futópályafutásuk egyik legnagyobb csúcsaként tartják számon.

2023. április 16.

Kép
Edzés

Terepfutás luxuskivitelben - A lányok között Szabó Vivien nyerte a játékot

Közös játékot hirdettünk a Terepfutas.hu és a Salomon magyar márkaképviseletével, a felhívásunk egyik győztesét pedig most megismerheted!

2023. március 20.

Kép
Edzés

Tavasszal maratoni PB-t szeretnél futni? Próbáld ki a tempóváltást a hosszú futásodon!

A hosszú futás az egyik kulcsedzés a maratoni felkészülésben. Ha gyakorlott maratonfutó vagy és idén tavasszal az egyéni csúcsot tűzted ki célul, a következő edzés neked való!

2023. március 3.

Kép
Edzés

Futással készülni a síszezonra? Mutatunk is 3+1 érvet, hogy miért remek keresztedzés a futás a sielés mellé!

Már alig várod a szokásos éves síelésed? Akkor tekints a futásra, mint felkészítő edzésre, és garantáltan csúcsformába érkezel a hegyre!

2023. január 18.

Kép
Edzés

Ezért versenyezz a célverseny előtt

Ha célverseny van a láthatáron, jó döntés edzőversenyt választani a nagy futás előtt, ami sok szempontból hasznos a felkészülés folyamatában.

2022. augusztus 18.

Kép
Edzés

Mire jó a diagonál futás, és kiknek ajánlott?

Előfordult már, hogy nem érezted magad elég frissnek egy erős edzéshez vagy egy tempós futáshoz? Volt már esetleg olyan, hogy picit fáradtabbak voltak lábaid a résztáv napján, vagy izomlázad alakult ki azt követően? Ezekben az esetekben sokat segíthet, ha kipróbálod a kenyaiak által alkalmazott diagonál futást, azaz az atlétika - vagy labdarúgó - pálya füves területén végzett váltogatott intenzitású futást.

2022. március 28.

Kép
Kezdők

Félmaratoni edzéstippek kezdő futók számára

Egyes adatok szerint a félmaraton világszerte a legnépszerűbb hosszabb távú versenyszám. Jó azok számára, akik már komolyabb kihívásra vágynak, illetve azoknak is fontos állomás, akik tudják, hogy idővel maratonon szeretnének indulni. Igazi erőpróba, ami azonban nem oly megterhelő sem fizikailag, sem a felkészülésre fordítandó időben, mint a maratoni táv.

2021. december 11.

Kép
Edzés

Többnapos ultrán gondolkodsz? Szuper, mert van pár tippünk a felkészüléshez!

Ha rendszeresen indulsz futóversenyeken és komolyan veszed őket, tapasztalhattad már, hogy mennyire más igénybevételt jelent a verseny az edzésekhez képest. El tudod képzelni, hogy 2-3 vagy akár több napon keresztül újra és újra rajthoz állsz és versenyzel?!

2021. július 9.

Kép
Edzés

Ezért jó magaslaton edzeni!

Magaslati edzőtábor – mindenki hallotta már ezt a kifejezést. De tudjuk azt is, hogy miért hasznos a magaslati edzés?

2021. május 13.

Kép

Versenyzés nélkül is lehetsz nagyon motivált!

Sőt fejlődhetsz is, amit önmagad számára mérhetővé tehetsz. Jó persze nem kapsz érte érmet vagy finisher pólót, de élményt, szórakozást, változatosabb edzéseket mindenképpen!

Kép

Belekóstolnál idővel az ultrafutásba? Ha igen, erre a 6 dologra számíthatsz!

Jól bírod és szereted a hosszabb távokat? Most még messze vagy tőle, de a gondolattal néha-néha már eljátszadozol? Ha így érzel, az ultrafutás valóban jó cél lehet számodra hosszú éveken keresztül.

Kép

Futhatsz jól akkor is, ha nem gyűjtöd tonnaszám a kilométereket?

Hány kilométert kell futni ahhoz, hogy eredményes légy hosszabb távokon? Valóban előfeltétele a sikernek az, hogy komoly háromjegyű számokkal zárd a heteket? Három elit futó tanácsait olvashatod a témában!

Kép
Edzés

A 80/20 lenne a fejlődés univerzális kódszáma?

Sokféle edzésmódszer létezik, de a 80/20-as szabály az egyik legnépszerűbb mind közül.

2021. március 24.

Kép
Kezdők

6+1 tipp, hogyan teljesítsd életed nagy futását egyéni csúccsal!

Sok futó számára szükségesek a célok ahhoz, hogy ne csökkenjen látványosan a teljesítmény és a motiváció.

2021. március 23.

Kép
Edzés

Készülj velünk a dm Balaton RUN-ra: itt a 2. heti edzésterv!

Szeptemberben együtt futhatunk Zamárdiban, a dm Balaton RUN-on, ahova a három RW Coach, Fanni, Nelli és Sanyosz segítenek felkészülni!

2021. február 15.

Kép
Edzés

Idén először dm Balaton RUN - Készülj edzőinkkel a versenyre!

Mi már nagyon várjuk és nagyon reméljük, hogy szeptember elején találkozunk Zamárdiban, a dm Balaton RUN-on, ahova a három RW Coach, Fanni, Nelli és Sanyosz segítenek felkészülni!

2021. február 8.

Kép
Edzés

Az a bizonyos szintidő a futóversenyeken...

„Szeretnék maratont teljesíteni, de tartok tőle, hogy a szintidő kevés lesz” – mi a teendő ilyenkor?

2021. január 22.

Kép
Edzés

Miért fuss hosszúkat a maraton előtt?

Vajon miért van szükség erre az edzéstípusra? Miért nem elég mondjuk közepesen hosszúkat futni? Ha maratonra készülsz, mi legyen a táv a hosszú futáson?

2020. április 23.

Kép
Edzés

Jordan Hasay elárulja, mi a maratoni felkészülés 4 legfontosabb eleme

Jordan Hasay az Egyesült Államok 2. leggyorsabb nője, aki valaha maratont futott. És ne hidd, hogy ő már mindent tud: a mai napig tanulja, hogyan lehet a lehető legtökéletesebben felkészülni a 42 km lefutására.

2019. szeptember 14.

Előző oldal
Következő oldal