Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés
Kép
Hírek

Szemerei Levente egyéni csúcsot futott és megnyerte a Varsó maratont!

Szemerei Levente alig egy hónappal a világbajnokságon való szereplése után szuper formában, egyéni csúccsal nyerte meg a Varsó maratont.

2023. szeptember 25.

Kép
Kezdők

Véget ért a Night Run Luxuskivitelben - mindkét versenyző sikeresen teljesítette a félmaratont

A Salomon Magyarországgal közösen tavasszal életre hívott nagy sikerű Terepfutás Luxuskivitelben játékunk - amelyben Szabó Vivien és Bacsa Dominik nyert felkészítést a Salomon Ultra-Trail Hungary általuk kiválasztott távjaira - a nyáron aszfalton folytatódott. A Night Run Budapest félmaratoni távjára Harmati Gréti és Hasilló Norbert nyertek ingyenes nevezést, teljes felszerelést és szakmai felkészítést Markocsán Sándor és Zarándy András futóedzők iránymutatása mellett.

2023. szeptember 13.

Kép
Kezdők

Véget ért a felkészülés, hétvégén verseny!

Közel három hónapon át tartó kemény munka után, a hétvégén végre rajthoz állhatnak a Night Run Luxuskivitelben játékunk nyertesei, Harmati Gréti és Hasilló Norbi.

2023. augusztus 30.

Kép
Hírek

Csillag Eszter közreműködésével hívják fel elit terepfutók a figyelmet az egyenjogúságra

A világ legjobb terepfutóinak, köztük Csillag Eszternek közreműködésével készült figyelemfelkeltő kampány a női egyenjogúság és az egyenlő mértékű elismerés érdekében.

2023. augusztus 29.

Kép
Hírek

Így telt a vb harmadik napja a magyar versenyzőknek

Ma zajlik a budapesti atlétikai világbajnokság negyedik napja, és nem kevés izgalomra számíthatunk, de már eddig is nagyon szuper teljesítményeket értek el a magyar atléták.

2023. augusztus 22.

Kép
Hírek

Lubics Szilvi vallomásával fontos üzenetre hívja fel mindenki figyelmét!

Hazánk egyik legeredményesebb ultrafutója a közösségi média felületein osztotta meg egy őszinte posztban, hogy nemrég egy rosszindulatú rákos megbetegedéssel diagnosztizálták, ám ő a sajnálat helyett inkább csak azt kéri, hogy mindenki jobban figyeljen magára, és járjon rendszeresen szűrővizsgálatokra.

2023. augusztus 3.

Kép
Hírek

Eliud Kipchoge őszi maratonját ismét Berlinben teljesíti

A maratoni világcsúcstartó eddig öt alkalommal futott maratont a német fővárosban.

2023. július 27.

Kép
Egészség

A futás a legjobb orvosság

Először a pánikbetegséget, majd egy rosszindulatú rákot is legyőzött Borbély Zsuzsi, aki élete első maratonját egy különleges napon teljesítette.

2023. július 23.

Kép
Edzés

A tökéletes félmaratoni frissítési terv nyomában

Teljes erőbedobással edzenek a Night Run Luxuskivitelben játékunk nyertesei a szeptemberi félmaratonra, a felkészülés egyik legfontosabb része pedig a frissítés begyakorlása, amiben az edzéstervek mellett szintén maximális támogatást kap Gréti és Norbi az edzőjüktől.

2023. július 22.

Kép
Hírek

Csodás eredményekkel zárult a 128. Magyar Atlétikai Bajnokság a Nemzeti Atlétikai Központban

Mindenki izgatottan várta a Nemzeti Atlétikai Központ első hivatalos versenyét, a 128. Magyar Atlétikai Bajnokságot, amivel egyúttal a vb-re is lehetett kvalifikálni az atlétáknak.

2023. július 9.

Kép
Kezdők

Dübörög a nyári szünet, csak nem a felkészülésben

A Night Run Luxuskivitelben játékunk nyertesei, Harmati Gréti és Hasilló Norbi számára megkezdődött a kemény munka a szeptember első hétvégéjén megrendezésre kerülő Night Run Budapest futóversenyére, ahol mind a ketten a félmaratoni távon indulnak. Gréti egyéni csúcsért, Norbi pedig az első félmaratonjáért áll majd rajthoz a Várkert Bazárban.

2023. július 7.

Kép
Hírek

"A terepfutás már örökre itt marad nekem" - Bacsa Dominik beszámolója a Salomon Ultra-Trail Hungary után

Nem minden versenyen jön ki úgy a lépés, ahogy azt eltervezzük. Erre jó példa a Terepfutás luxuskivitelben játékunk férfi győztesének története, aki hiába szeretett volna jó élménnyel célba érni, nem úgy alakult az idei Salomon Ultra-Trail Hungary számára, ahogy elképzelte.

2023. június 8.

Kép
Hírek

Márton Anita ajándékként tekint a budapesti atlétikai világbajnokságon való indulási lehetőségre

Márton Anita a hetedik hölgy a magyar atléták között, aki olimpiáról érmet hozhatott haza. 2016-ban bronzérmet szerzett Rióban, 2017-ben a londoni szabadtéri világbajnokságon ezüstérmet akasztottak a nyakába, 2018-ban pedig ő lett a magyar atlétika első fedett pályás világbajnoka Birminghamben. Legnagyobb sikerét azonban 2021-ben érte el, fél évvel a tokiói olimpia előtt, amikor életet adott kislányának, Lucának. Azóta az atlétikapályán töltött idő minden percére jutalomként, az augusztus 19-27. között megrendezésre kerülő budapesti atlétikai világbajnokságon való indulási lehetőségre pedig ajándékként tekint.

2023. június 8.

Kép
Edzés

"Végig a saját versenyemet tudtam futni" - Nikolics Márkó önmagát is meglepte a Szentlászló Trail pályacsúcsával

Huszonévesen ultramaratoni távokat futni, főleg terepen, nem épp általános hobbi, Nikolics Márkó számára azonban már megszokás, hogy fél, vagy egész napokat tölt az erdőben. A fegyelmezett edzésmunka pedig pályacsúcsot ért a Salomon Ultra-Trail Hungary Szentlászló Trail távján.

2023. június 7.

Kép
Edzés

„Arra, hogy győzni fogok, egyáltalán nem számítottam” – mondja az Ultra-Trail Hungary idei győztese, Klucsár Marcell

Aki végül élete első UTH-ján rögtön a dobogó legfelső fokára állhatott fel!

2023. június 4.

Kép
Edzés

"2-3 nap után egy 100 km-es verseny is megszépül" - interjú Vincze Zsófival a 2023-as Salomon Ultra-Trail Hungary női győztesével

Másodszor indult, és másodszor győzött a Salomon Ultra-Trail Hungary leghosszabb távján Vincze Zsófi, aki ezúttal már nem csak önmagáért, hanem a sportolóiért is izgult, így volt miről beszélgetni a verseny után.

2023. június 1.

Kép

"Így lettem aszfaltfutóból a terepfutás rajongója" - Szabó Vivinek véget ért egy út, de meg is kezdődött egy másik

Pünkösd hétvégéjén megrendezésre került a 2023-as Salomon Ultra-Trail Hungary, amivel véget ért a Terepfutás luxuskivitelben játékunk győztesei számára egy nagy kaland, ám nem ért véget a terepfutás iránti szeretetük. Sőt!

Kép

"Csak a célban tudtam meg, hogy mekkora pályacsúccsal nyertem" - interjú Juhász Nórával, a Szentedre Trail női győztesével

A 2023-as Salomon Ultra-Trail Hungary 54 km-es távján közel 30 perccel dőlt meg a korábbi női pályacsúcs. Az új rekord Juhász Nóra nevéhez fűződik, aki tavaly a Visegrád Trailen állhatott a dobogó legfelső fokára, most azonban a győzelem mellett egy fantasztikus időeredményt is felmutathat.

Kép

Szabó Vivien úgy érzi teljesen felkészült és nagyon várja az UTH rajtját!

Elérkezett a várva várt utolsó hét a Terepfutás luxuskivitelben játékunk nyertesei számára. Mivel telnek a verseny előtti napok, és hogyan hangolódnak a futók a rajtra? A felkészülést bemutató cikksorozatunk két, záró részéből minden kiderül. Hölgyeké az elsőbbség, így először Vincze Zsófi avat be minket Vivi felkészítésének utolsó lépéseibe, Vivi pedig megosztja velünk a verseny előtti érzéseit.

Kép
Edzés

"El kellett hinnem magamról, hogy képes vagyok a győzelemre!" - interjú Mihalik Norberttel, az Ultrabalaton új pályacsúcstartójával

A győzelem és a pályacsúcs (16:27:54) ellenére sem tartja hibátlan versenynek az idei Ultrabalatont Mihalik Norbert, akit maximalizmusa és a számok iránti lelkesedése is ösztönöz arra, hogy minél eredményesebb futó váljon belőle. Az elért eredménynek nagyon örül, de nem bízza el magát, csak csendben élvezi a sikert, amit csapatmunkaként értékel, és a segítői mellett az edzőjének is nagyon hálás.

2023. május 22.

Kép
Edzés

Fókuszban a formaidőzítés - egyre közeledik az UTH rajtja

Már csak egy hét választja el a Terepfutás luxuskivitelben játékunk nyerteseit a magyar terepfutás ünnepétől, tavaszi fő versenyüktől, a Salomon Ultra-Trail Hungary-től. A futók edzőivel ezért a héten a formaidőzítésről is beszélgettünk.

2023. május 19.

Kép
Hírek

Shelly-Ann Fraser-Pryce, a 100m-es sprinter az év sportolója

Május 8-án hirdették ki Laureus-díj nyerteseit, amelyet 2000 óta minden évben az előző esztendő legkiemelkedőbb teljesítményével rendelkező sportolójának és sportolónőjének adnak át. A nők között a 3 olimpiai bajnoki és 10 világbajnoki címmel rendelkező sprintert, a jamaikai Shelly-Ann Fraser-Pryce-t választották meg a tavalyi év legeredményesebb versenyzőjének, akivel idén augusztusban akár még személyesen is találkozhatunk a budapesti atlétikai világbajnokságon.

2023. május 17.

Kép
Edzés

Az edzőversenyek 5 legfontosabb célja a felkészülésben

A Terepfutás luxuskivitelben játékunk nyertesei nem tétlenkedtek, és többször is rajthoz álltak a fő versenyünk, a Salomon Ultra-Trail Hungary előtt. Mennyi felkészülési verseny javasoltat és milyen ütemezés szerint az edzők véleménye alapján, ami szakmailag jól beilleszthető a tervbe? Mi alapján választottátok ki az edző versenyeket a győzteseink, melyik hogy sikerült, és hol tartanak most a felkészülésben? Cikksorozatunk legújabb részéből minden kiderül!

2023. május 16.

Kép
Hírek

Piringer László 120 nap alatt 120 félmaratont fog futópadon futni

Figyelem, Guiness World Record kísérlet következik!

2023. május 8.

Kép
Lélek

Anyák-napjára lepd meg anyukádat egy közös futással!

Pár nap alatt elhervadó virág mellé ajándékozz édesanyádnak egy életre szóló élményt, és nevezzetek be egy közös futóversenyre.

2023. május 7.

Kép
Hírek

Csik Ferenc díjat kapott Lubics Szilvia

A Magyar Sport Napja alkalmából kapta a rangos kitüntetést a kiváló ultrafutó, aki azonban nem élvezte sokáig az ünnepi pillanatokat, mivel már várta az Ultrabalaton.

2023. május 5.

Előző oldal
Következő oldal