Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés
Kép
Lélek

„Egy idő után a szervezetben annyi fájdalom van, hogy semmi másra nem tudsz gondolni, mint arra, hogy meg kellene állni” – interjú Rakonczay Gáborral, a 6 napos futás világbajnokával

A 6 napos futásnak igen komoly tradíciója van. Az első 6 napos versenyt 1875-ben rendezték meg New Yorkban, akkor még csupán két férfi versenyzett egymással. Népszerű szórakoztatási forma volt az esemény, akár 70 ezer fizető látogató szemlélte a történéseket.

2023. március 27.

Kép
Hírek

Neked mi az idei fő versenycélod? – híres hazai futók elárulják a sajátjukat!

A téli alapozás, ahogy a február is, lassan a végéhez közeledik, a legtöbb futónap pedig már össze is állt a 2023-as versenynaptára. Meg is kérdeztük a hazai futóélet ismertebb arcait, hogy kinek mik az idénre tervezett fontosabb próbatételei. Ha még nem találtad meg a te fő célodat, akkor hátha találsz a válaszok között extra motivációt!

2023. február 20.

Kép
Lélek

Rakonczay Gábor 9 tippje, hogy fejben is erős legyél a futáshoz

Az extrém teljesítéseiről híres sportoló, aki rendszeresen teljesít többszáz kilométeres ultrafutásokat, legutóbb, 844 kilométerrel megdöntötte a magyar 6 napos nemzeti csúcsot pontosan tudja, hogy a fizikai edzettség sokszor nem elég, mentálisan is fel kell készülni egy komolyabb megmérettetésre.

2022. október 10.

Kép
Hírek

Magyar csúcs és felejthetetlen pillanatok a hatnaposon - interjú Rakonczay Gáborral, az új magyar rekorderrel

Múlt héten magyar sikerektől volt hangos Balatonfüred, ugyanis Maráz Zsuzsi korosztályos világcsúcsa mellett a hazai férfi országos rekord is megdőlt Rakonczay Gábor révén az EMU 6 Day Race Trophy ultrafutóversenyen, akivel az esemény után beszélgettünk az élményeiről.

2022. szeptember 21.

Kép
Hírek

A magyar női csúcs és a korosztályos női világcsúcs „könnyedén” összejött, viszont maradt némi hiányérzet – interjú Maráz Zsuzsannával az idei EMU 6 day race női győztesével

Maráz Zsuzsanna egy héttel ezelőtt fejezte be első 6 napos ultrafutó versenyét. Nem kisebb céllal indult, mint azzal, hogy női világcsúcsot fusson ebben a versenyszámban. Ezt nem sikerült elérnie, viszont sok tapasztalatot szerzett, amiről a szokásos közvetlen, „Maráz Zsuzsis” derűvel mesélt nekünk.

2022. szeptember 21.

Kép
Hírek

Rakonczay Gábor győzelmével zárult az olaszországi hatnapos ultrafutó fesztivál

Második alkalommal állt rajthoz a világrekorder extrém sportoló hatnapos futóversenyen, és ezúttal 740.100 kilométerrel állhatott fel a dobogó legfelső fokára, több, mint 100 kilométerrel megelőzve a verseny második helyezettjét.

2022. március 22.

Kép
Hírek

Születésnapjára privát Ultrabalatonnal lepte meg magát Rakonczay Gábor

Rakonczay Gábor világrekorder extrém sportoló ultrafutóként is szereti magát komoly kihívások elé állítani, így a 41. születésnapja alkalmából, ami ráadásul az év egyik leghidegebb és legszelesebb napjára esett, 28 óra 1 perc alatt körbefutotta a Balatont.

2022. január 31.

Kép
Hírek

Rakonczay Gábor: “A határaink ott vannak ahol meghúzzuk őket”

Hat nap alatt több, mint 800 kilométert futott Rakonczay Gábor világrekorder extrém sportoló, ultrafutó, aki múlt héten fölényes győzelmet aratott az EMU Hatnapos világkupán Balatonfüreden.

2021. szeptember 30.

Kép
Hírek

Rakonczay Gábor győzelmével zárult az EMU 6 Day Race World Trophy futóverseny – több, mint 800 km-t futott le

Szeptember másodikán kezdődött az EMU 6 Day Race World Trophy, aminek Balatonfüred adott otthont, és több magyar induló is természetesen rajthoz állt.

2021. szeptember 8.

Kép
Hírek

Rakonczay Gábor holnap útra kel!

Holnap indul a nagy kihívás, magyar idő szerint reggel hatkor Rakonczay Gábor elindul a következő nagy kalandra, ami szokás szerint kellően extrém.

2020. január 23.

Kép
Hírek

“Minimális eszközzel, a maximális kalandért”: Rakonczay Gábor új kihívásra készül

A kétszeres Guinness világrekorder és hatszoros óceánátkelő magyar hajós, az amerikai Év Kalandja Díj és a Magyar Formatervezési Díj tulajdonosa, Rakonczay Gábor január 20-án elindul a legújabb kalandjára, amely minden eddiginél merészebbnek ígérkezik.

2020. január 8.

Kép
Hírek

Rakonczay Gábor teljesítette a sea2summit, azaz a tengertől a csúcsig tartó kihívást

Rakonczay Gábor felért Európa legmagasabb hegycsúcsára, a 4808 méter magas Mont Blanc tetejére. Ez a mászás volt a megkoronázása a hét nappal ezelőtt indult sea2summit csellendzsnek.

2019. július 30.

Kép
Hírek

Ultratábor A’la Za’la: ott voltam, futottam, fotóztam

Idén is meghívást kaptam a Lubics Szilvia által szervezett ultrafutó táborba, amely már a hetedik születésnapját ünnepelte.

2019. február 14.

Kép
Hírek

Rakonczay Gábor: Olyan dolgokat szeretnék teljesíteni, amiket más még nem

44 nap és 4 órán át tartó folyamatos menetelés és összesen 950 km megtétele után 2019. január 7-én ért célba a magyar sportoló az Antarktiszon.

2019. január 25.

Kép
Hírek

Rakonczay Gábor: Ha nem futok, egyre idegesebb leszek, kapkodok, türelmetlen vagyok

44 nap és 4 órán át tartó folyamatos menetelés és összesen 950 km megtétele után 2019. január 7-én ért célba a magyar sportoló.

2019. január 21.

Kép
Promóció

FAntarktiszi siker!!!

A földrész, ami mindenkié és senkié. Az emberiség közös kincse, a világ legnagyobb jégsivataga, egyetlen ország sem birtokolhatja saját területeként.

2019. január 11.

Kép

Rakonczay Gábor elérte a Déli-sarkot

A magyar extrém sportoló 44 nap és 4 óra alatt teljesítette a 917 kilométeres távot.

Kép

„Megvan az elképzelésem a dolgokról, de ha valamilyen célt szolgál, tudok csapatjátékos lenni” – interjú Rakonczay Gábor extrém sportolóval

Rakonczay Gábor futó, ultrafutó, kétszeres Guinness-világrekorder óceáni evezős, az amerikai Év kalandja díj és a Magyar Formatervezési Díj tulajdonosa, négyszeres óceánátkelő magyar hajós (forrás: www.rakonczay.com). Fiatal kora ellenére (37 éves) számos alkalommal szállt vízre, vitorláson és különböző evezős hajókon, hogy bravúros vállalásait teljesítse. Idén augusztusban Grönlandon töltött extrém túrázással közel egy hónapot, vasárnap pedig a Déli-sark meghódítására indult útnak.

Kép

“Megpróbáltam és elbuktam. Ezért visszamentem”- Rakonczay Gábor az UB után, privátban futotta körbe a Balatont

Az Ultrabalaton még csapatban is elég megerőltető verseny, nem hogy egyedül. Rakonczay Gábor viszont nem törődött bele abba, hogy fel kellett adnia a versenyt, hanem néhány nappal később teljesítette a több mint 200 km-es távot.