Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés
Kép
Hírek

Szombaton és vasárnap reggel 7 órakor a Hősök terén rajtolnak az atlétikai világbajnokság maratoni versenyei

Holnap a női maratoni futókat láthatjuk versenyezni, vasárnap reggel pedig a férfiak rajtolnak.

2023. augusztus 25.

Kép
Hírek

Kozák Luca 13. lett a világbajnokságon

Luca tegnap ugyan nem jutott tovább a döntőbe, de a rendkívül erős mezőnyben a fantasztikus 13. helyen zárta a világbajnokságot 100m gátfutásban.

2023. augusztus 24.

Kép
Hírek

Krizsán Xénia 4. helyezést ért el hétpróbában a világbajnokságon

Xénia az utolsó versenyszámban, a 800 méteres síkfutásban 3. lett.

2023. augusztus 20.

Kép
Hírek

Meglepetés koncertek, látványos programok az atlétikai vb maratoni útvonalán

Megépült a hétvégén az a kábelkamera rendszer a budapesti Hősök tere és a Kodály körönd között, amely 980 méter hosszan a magasból mutatja majd az atlétikai világbajnokság maratoni és gyalogló versenyeit, valamint a háttérben a várost. További lezárások és parkolási tilalmak várhatók az Andrássy út környékén – jelentették be a szervezők a Hősök terén a világbajnokság utcai versenyiről tartott sajtótájékoztatón. Kiderült az is, hogy a maraton versenyek útvonalán szurkolói pontokat építenek ki, amelyeken ismert zenészek, zenekarok adnak koncerteket.

2023. augusztus 15.

Kép
Hírek

Rekordlétszámú, 63 fős magyar csapat vesz részt a vb-n

Minden idők legnagyobb létszámú magyar csapata vesz részt a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságon. Augusztus 19. és 27. között szinte az összes versenyszámban lesz kinek szurkolni a vadonatúj Nemzeti Atlétikai Központban.

2023. augusztus 9.

Kép
Hírek

Nézd meg az atlétikai vb érmeit!

Budapest egyik legszebb szimbóluma, a Gellért-hegyen álló Szabadságszobor díszíti az augusztusi atlétikai világbajnokság érmeit, amelyet a sportág történetében először, mindhárom dobogós edzője is megkap. A szervezők bejelentették: a budapesti lesz az első vb, amelyen az éremátadás a stadionon kívül történik és az erre a célra épített Medál Plázában a vb megnyitóhoz és a szurkolói zónák programjaihoz hasonlóan koncertek és szórakoztató programok is lesznek olyan népszerű fellépőkkel, mint például a Margaret Island, a Parno Graszt, és a Hősök.

2023. augusztus 9.

Kép
Hírek

Megváltozik a budapesti közlekedés az atlétikai vb idején

99 ország több tízezer szurkolója érkezik Magyarországra, rajtuk kívül pedig világszerte egymilliárd tv-néző láthatja az atlétikai világbajnokság eseményeit, valamint Budapestet és az utcai versenyek helyszínének csodálatos környezetét, a belvárost. A főváros turisztikailag legvonzóbb pontjain áthaladó maratoni futás a külföldi szurkolók mellett hazai sportrajongók tömegét vonzza majd, mint ahogy várhatóan az Erzsébet téren felépített szurkolói zóna is vb-lázban égő közönséggel telik meg. A belvárosi versenyek ideje alatt több fő közlekedési útvonal is a világverseny helyszínévé alakul át – jelentették be a szervezők.

2023. augusztus 2.

Kép
Hírek

1 év múlva kezdődik a párizsi olimpia, ahol már biztosan láthatjuk futni Kozák Lucát is! - interjú

A tavalyi év magyar sportolónője, Kozák Luca idén az atléták között elsőként teljesítette a szintet a jövő évi párizsi olimpiára 100 méteres gátfutásban.

2023. július 27.

Kép
Hírek

Már lehet nevezni az év egyik legszebb 10 kilométeres futására

Fuss te is ott augusztus 27-én, ahol az atlétikai világbajnokság sztárjai fognak! Kovács Kokó István is részt vesz a versenyen

2023. július 24.

Kép
Megjelent

Megjelent a Runner’s World Junior Bookazine – 50 oldalas atlétika vb melléklettel!

Már kapható legújabb tematikus kiadványunk, melynek fókuszában a gyereksport és a budapesti atlétikai világbajnokság van! Olvasd el főszerkesztőnk, Birta Brigi ajánlóját:

2023. július 19.

Kép
Hírek

Fuss te is ott, ahol a világbajnokság sztárjai fognak!

Bárki futhat a 2023-as atlétikai világbajnokság utolsó napján, augusztus 27-én, közvetlenül a hivatalos maratoni verseny után, pontosan ugyanazon az útvonalon, ahol a világ legjobbjai is küzdenek az érmekért. Sőt, sok év után most először lesz lehetőség átfutni a felújított Lánchídon.

2023. július 13.

Kép
Hírek

Hogyan készülnek az atlétikai világbajnokság szervezői az amatőr sporteseményekre?

Augusztusban szuperhősök érkeznek Budapestre, olyan legendás atléták, akik a világon a legmagasabbra képesek ugrani, akik a legmesszebbre képesek dobni, illetve, akik a leggyorsabban képesek futni. Ezeket a világsztárokat azonban nem a vásznon láthatjuk majd viszont, hanem élőben találkozhatunk velük a Nemzeti Atlétikai Központban. Mi rendezzük ugyanis a soron következő szabadtéri atlétikai világbajnokságot, ahova több mint 200 országból mintegy 2200 sportoló érkezik majd, hogy összemérjék tudásukat, tehetségüket. A 19. atlétikai világbajnokság nyitó napjára augusztus 19-én kerül sor, csaknem napra pontosan 70 évvel a legnagyobb magyar szabadtéri sportlétesítményünk, a Népstadion avatását követően. 7 évtized után most ismét egy hatalmas népünnepélyre készülünk: a világ egyik leggyorsabb futópályájának bemutatására, egyben a világ 3. legjelentősebb sporteseményének megrendezésére.

2023. június 29.

Kép
Hírek

Magyarország feljutással hangolt a budapesti világbajnokságra

Fantasztikusan sikerült a magyar válogatott számára a csapat Európa-bajnokság B-divíziója, amelyet három napon át tartó magabiztos teljesítménnyel megnyert. A 2023-as budapesti világbajnokság házigazdája így Európa legjobb 16 nemzete közé jutott.

2023. június 23.

Kép
Hírek

Interjú a világ harmadik legrangosabb sporteseményének első női versenyigazgatójával, Nagyné Petrik Évával

Még el sem kezdődött a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, máris megdőlt az egyik világbajnoki rekord. A vébék történetében ugyanis még nem fordult elő olyan, hogy a versenyigazgatói posztot nő töltötte volna be. A budapesti lesz az első világesemény, ahol egy hölgy kezében összpontosul majd ez a cseppet sem könnyű, egyben egészen szerteágazó feladat, és Nagyné Petrik Éva biztosan tökéletes háziasszonya lesz a világ 3. legrangosabb sporteseményének.

2023. június 23.

Kép
Hírek

Sebastian Coe: ez a pálya tökéletes helyszín a világ legjobb atlétái számára

Rendkívüli izgalmakra és óriási eredményekre számít a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke az augusztus 19 – 27. között Budapesten zajló atlétikai világbajnokságon, ahol már rögtön az első napon is világbajnokokat avatnak. 65 nappal a vb nyitánya előtt minden eddiginél gyorsabban fogynak a belépők: már több mint 190 ezer talált gazdára és van olyan nap, amire alig maradtak már jegyek. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter társaságában járta be a nagyközönség előtt június 17-én megnyíló Nemzeti Atlétikai Központot Sebastian Coe és fiatal atlétákkal közösen ki is próbálta a futópályáját.

2023. június 15.

Kép
Hírek

Takács Boglárka két magyar csúcsot is megdöntött Budapesten

Fantasztikusan sikerült Takács Boglárka számára a Magyar Nagydíjsorozat csütörtöki budapesti versenye: a 100 és a 200 métert is új országos csúccsal nyerte meg.

2023. június 9.

Kép

Márton Anita ajándékként tekint a budapesti atlétikai világbajnokságon való indulási lehetőségre

Márton Anita a hetedik hölgy a magyar atléták között, aki olimpiáról érmet hozhatott haza. 2016-ban bronzérmet szerzett Rióban, 2017-ben a londoni szabadtéri világbajnokságon ezüstérmet akasztottak a nyakába, 2018-ban pedig ő lett a magyar atlétika első fedett pályás világbajnoka Birminghamben. Legnagyobb sikerét azonban 2021-ben érte el, fél évvel a tokiói olimpia előtt, amikor életet adott kislányának, Lucának. Azóta az atlétikapályán töltött idő minden percére jutalomként, az augusztus 19-27. között megrendezésre kerülő budapesti atlétikai világbajnokságon való indulási lehetőségre pedig ajándékként tekint.

Kép

Kiállítás atlétika imádóknak: itt a Museum Of World Athletics (MOWA) világkiállítás

A Museum Of World Athletics (MOWA) világkiállítás a szabadtéri atlétikai világbajnokság előhírnökeként érkezett meg Budapestre április elején. A hivatalos megnyitón mi is jelen voltunk, és megcsodáltuk a legendás sztáratléták legféltettebb kincseit, ereklyéit.

Kép

Ismerd meg a budapesti atlétikai világbajnokság utcai versenyeinek útvonalait!

Január végén jelentette be a szervezőbizottság, hogy közel 100 000 belépőjegyet értékesítettek már az idén augusztusban megrendezésre kerülő budapesti atlétikai világbajnokságra, ahol több mint 200 ország közel 2000 atlétája fog pályára lépni.

Kép
Hírek

Kevesebb mint 300 nap múlva több mint 2000 elit atléta érkezik Budapestre

Idén október 23-án nem csak a Magyarországon lezajlott múltbéli történésekről emlékezhettünk meg, hanem a hazánkban jövőre megrendezésre kerülő eseményekre is előre tekinthettünk. A múlt hőseire emlékezve egy lépéssel közelebb kerültünk a jövő bajnokaihoz, ugyanis a tegnapi nappal kevesebb mint 300 nap választ el minket a 2023. évi budapesti atlétikai világbajnokságtól.

2022. október 24.

Kép
Hírek

Egy évvel a rajt előtt bemutatták a budapesti atlétikai világbajnokság logóját

Pontosan 365 nap múlva, 2023. augusztus 19-én kezdődik Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye, az atlétikai világbajnokság. Ebből az alkalomból a szervezők rövidfilmben mutatták be a verseny logóját, amely nem más, mint Budapest látképének emblematikus részlete a Gellért-hegy tetején, a pálmaágat magasba tartó Szabadság-szobor.

2022. augusztus 19.

Kép
Hírek

Magyarország átvette a stafétabotot az Egyesült államoktól a tegnap véget ért atlétikai világbajnokság záróeseményén

Az amerikai atlétikai csapat tagjai és Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke adta át a világbajnokság stafétáját Gyulai Miklósnak, a Magyar Atlétikai Szövetség elnökének.

2022. július 25.

Kép
Edzés

Allyson Felix – a sprinter legenda – 30. érmét szerezte meg az atlétikai világbajnokságon

A 36 éves amerikai atlétanő 19 éves elit pályafutását készül lezárni idén, a most zajló atlétikai VB-n még azért szerzett egy érmet a nemzetközi porondon – csak hogy szép kerek számmal zárja a közel két évtizedes sorozatot.

2022. július 18.