Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés
Kép
Hírek

Minden idők leggyorsabb maratonját láthattuk ma Budapest utcáin

Az ugandai Victor Kiplangat történelmet írt ma a budapesti világbajnokságon. Túl azon, hogy megnyerte az atlétikai világbajnokság maratoni futamát, olyan időt futott, amilyet hazánkban még egyetlen futó sem.

2023. augusztus 27.

Kép
Hírek

Két országos csúcsdöntés és két sikeres női maratoni teljesítés volt a tegnapi nap hazai futós mérlege a budapesti VB-n

A világbajnokság utolsó előtti napján is sok izgalmak vártak az atlétika szerelmeseire. A női maratoni futammal kezdődött a nap délelőtti programja, a távot két magyar maratonfutó is sikeresen teljesítette.

2023. augusztus 27.

Kép
Hírek

Szombaton és vasárnap reggel 7 órakor a Hősök terén rajtolnak az atlétikai világbajnokság maratoni versenyei

Holnap a női maratoni futókat láthatjuk versenyezni, vasárnap reggel pedig a férfiak rajtolnak.

2023. augusztus 25.

Kép
Hírek

Krizsán Xénia 4. helyezést ért el hétpróbában a világbajnokságon

Xénia az utolsó versenyszámban, a 800 méteres síkfutásban 3. lett.

2023. augusztus 20.

Kép
Hírek

A világbajnokság első napjának hazai vonatkozású történései

A délelőtti esőzés miatt az első napi program csúszott, ám miután az időjárás rendezte sorait, izgalmas események tanúi lehettünk.

2023. augusztus 20.

Kép
Hírek

Megtöltötték a rajongók az atlétikai vb szurkolói zónáját

Bár csak szombaton lesz az ünnepélyes megnyitó, a világbajnokság helyszínei közül több már megnyitott és a hivatalos programok is elkezdődtek. A szurkolói zónában elindult a vb élményforgataga, az edzőpályákon az atlétika hazai és nemzetközi szuperhősei elkezdték az edzéseket, a hatalmas érdeklődésre való tekintettel megnyílt a vb belvárosi jegyirodája, kedd este pedig a Nemzetközi Atlétikai Szövetség is megtartotta azt a díszvacsorát, ami szimbolikusan is jelezte: Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye elkezdődött.

2023. augusztus 16.

Kép
Hírek

Akik Budapesten testközelből találkozhatnak a világsztár atlétákkal: a versenybírók különleges helyzete a vébén

Szombaton veszi kezdetét a budapesti atlétikai világbajnokság, amelyre közel 4 és fél éve készül Magyarország. Hazánk legnagyobb sporteseményére, amely egyben a világ harmadik legrangosabb sportrendezvényének számít, 63 magyar atléta kapott meghívást, hogy megmutathassa tudását és tehetségét. A hazai pálya előnyét kihasználva rekord létszámmal vehet részt a magyar csapat a rendezvényen, de a világbajnokságok történetében sem fordult még elő, hogy ennyi sportoló lépett volna pályára. Több mint 200 ország közel 2100 versenyzője méri majd össze erejét és sebességét egymással, akik közül a legkiválóbbaknak a Szabadság-szobrot ábrázoló érmet akaszthatják a nyakába.

2023. augusztus 15.

Kép
Hírek

Rekordlétszámú, 63 fős magyar csapat vesz részt a vb-n

Minden idők legnagyobb létszámú magyar csapata vesz részt a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságon. Augusztus 19. és 27. között szinte az összes versenyszámban lesz kinek szurkolni a vadonatúj Nemzeti Atlétikai Központban.

2023. augusztus 9.

Kép
Hírek

Egyre nagyobb a pörgés a budapesti atlétikai világbajnokság körül

Kevesebb mint két hét, és kezdetét veszi Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye, az atlétikai világbajnokság. A vadonatúj Nemzeti Atlétikai Központban és Budapest belvárosában a valaha volt legnagyobb magyar csapat fogja majd a piros-fehér-zöld színeket képviselni. Nézzük meg, hogy melyek a legfontosabb hírek a vb háza táján!

2023. augusztus 8.

Kép
Hírek

Sztárfellépőkkel, szuperdöntőkkel és egyedi ajándékkal várja a nézőket az atlétikai vb nyitónapja

Egy hónap múlva kezdődik Magyarország történetének eddigi legnagyobb sporteseménye, az atlétikai világbajnokság. A szervezők bejelentették, hogy a vadonatúj Nemzeti Atlétikai Központban zajló világversenyt augusztus 19-én este sztárfellépőkkel, a nyár legnagyobb bulijával nyitják meg, az első nap nézői pedig egyedi ajándékot kapnak. A vb-re eddig 250 ezer jegyet adtak el: a hatalmas érdeklődés nem véletlen, hiszen itthon és a nemzetközi versenyeken sorra megdőlő rekordok azt jelzik, hogy minden idők egyik legizgalmasabb atlétikai vb-je várható Budapesten.

2023. július 19.

Kép
Hírek

Öt magyar érmet nyertek atlétáink az U23-as Európa-bajnokságon

Fantasztikus teljesítményt nyújtottak a magyar fiatalok az U23-as Európa-bajnokságon, ahonnan 5 éremmel és számos Top 10-es helyezést elérve térhettek haza.

2023. július 17.

Kép
Hírek

Fuss te is ott, ahol a világbajnokság sztárjai fognak!

Bárki futhat a 2023-as atlétikai világbajnokság utolsó napján, augusztus 27-én, közvetlenül a hivatalos maratoni verseny után, pontosan ugyanazon az útvonalon, ahol a világ legjobbjai is küzdenek az érmekért. Sőt, sok év után most először lesz lehetőség átfutni a felújított Lánchídon.

2023. július 13.

Kép
Hírek

A budapesti világbajnokságra is kvalifikál a 2023-as atlétikai országos bajnokság

A szokásosnál is nagyobb jelentőséggel bír az idei, 128. atlétikai országos bajnokság, ugyanis a pénteken és szombaton sorra kerülő verseny lesz az augusztusi világbajnokság tesztviadala a Nemzeti Atlétikai Központban.

2023. július 5.

Kép
Hírek

Sebastian Coe: ez a pálya tökéletes helyszín a világ legjobb atlétái számára

Rendkívüli izgalmakra és óriási eredményekre számít a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke az augusztus 19 – 27. között Budapesten zajló atlétikai világbajnokságon, ahol már rögtön az első napon is világbajnokokat avatnak. 65 nappal a vb nyitánya előtt minden eddiginél gyorsabban fogynak a belépők: már több mint 190 ezer talált gazdára és van olyan nap, amire alig maradtak már jegyek. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter társaságában járta be a nagyközönség előtt június 17-én megnyíló Nemzeti Atlétikai Központot Sebastian Coe és fiatal atlétákkal közösen ki is próbálta a futópályáját.

2023. június 15.

Kép
Hírek

Takács Boglárka két magyar csúcsot is megdöntött Budapesten

Fantasztikusan sikerült Takács Boglárka számára a Magyar Nagydíjsorozat csütörtöki budapesti versenye: a 100 és a 200 métert is új országos csúccsal nyerte meg.

2023. június 9.

Kép
Hírek

Budapesten mutatkozik be a Nemzetközi Atlétikai Szövetség fenntarthatósági rendszere

A 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság több szempontból is különleges lesz: nemcsak Magyarország történetének legnagyobb sporteseményeként fog bevonulni a történelemkönyvekbe, de a Nemzetközi Atlétikai Szövetség fenntarthatósági rendszere is az augusztus 19. és 27. közötti rendezvényen debütál.

2023. június 9.

Kép

Márton Anita ajándékként tekint a budapesti atlétikai világbajnokságon való indulási lehetőségre

Márton Anita a hetedik hölgy a magyar atléták között, aki olimpiáról érmet hozhatott haza. 2016-ban bronzérmet szerzett Rióban, 2017-ben a londoni szabadtéri világbajnokságon ezüstérmet akasztottak a nyakába, 2018-ban pedig ő lett a magyar atlétika első fedett pályás világbajnoka Birminghamben. Legnagyobb sikerét azonban 2021-ben érte el, fél évvel a tokiói olimpia előtt, amikor életet adott kislányának, Lucának. Azóta az atlétikapályán töltött idő minden percére jutalomként, az augusztus 19-27. között megrendezésre kerülő budapesti atlétikai világbajnokságon való indulási lehetőségre pedig ajándékként tekint.

Kép

Június 17-én ingyenes programokkal megnyitja kapuit a Nemzeti Atlétikai Központ

A családi napon bárki kipróbálhatja a budapesti atlétikai világbajnokság futópályáját, és a kulisszák mögé is beleshetnek majd az érdeklődők.

Kép

Shelly-Ann Fraser-Pryce, a 100m-es sprinter az év sportolója

Május 8-án hirdették ki Laureus-díj nyerteseit, amelyet 2000 óta minden évben az előző esztendő legkiemelkedőbb teljesítményével rendelkező sportolójának és sportolónőjének adnak át. A nők között a 3 olimpiai bajnoki és 10 világbajnoki címmel rendelkező sprintert, a jamaikai Shelly-Ann Fraser-Pryce-t választották meg a tavalyi év legeredményesebb versenyzőjének, akivel idén augusztusban akár még személyesen is találkozhatunk a budapesti atlétikai világbajnokságon.

Kép
Hírek

100 nappal az atlétikai vb kezdete előtt bemutatták YouHuu-t, a világbajnokság kabalafiguráját

Emellett megkapta a hivatalos pecsétet a világbajnokság helyszíne is!

2023. május 11.

Kép
Hírek

Tudj meg többet az atlétikáról! - Kabalák a világbajnokságokon

A világ sporteseményeihez hozzátartozik, hogy az adott rendezvényre vonatkozóan teljes arculatot alakítanak ki a szervezők. Ebbe beleértjük a logóhasználatot, illetve az egyéb egyedi jelképeket is. Az idén megrendezésre kerülő budapesti világbajnokság logóját tavaly augusztus 19-én mutatták be, pontosan 1 évvel az esemény kezdete előtt. Budapest látképének emblematikus motívumát, a Nemzeti Atlétikai Stadionból is jól látható pálmaágat magasba emelő Szabadság-szobrot közel egymilliárdan fogják megtekinteni a verseny ideje alatt a tévé képernyője előtt ülve.

2023. május 9.

Kép
Hírek

Bemutatjuk a sportok királynőjének koronáját, a budapesti atlétikai vb fő helyszínét

A 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságra 200 ország több mint 2000 atlétája érkezik a nyáron. A versenyek fő helyszíne a Nemzeti Atlétikai Központ lesz, amely már majdnem teljesen elkészült. Bemutatjuk a sportok királynőjének a koronáját, ahol augusztus 19. és 27. között remélhetőleg minél több világrekordnak és emlékezetes magyar pillanatnak örülhetünk majd.

2023. május 5.

Kép
Hírek

Már a világcsúcsok vörös szőnyege is a helyén a Nemzeti Atlétikai Központban

Elkészült az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokság versenypályája a Nemzeti Atlétikai Központban, amelyet szerdán mutattak be a sajtó képviselőinek.

2023. április 26.

Kép
Hírek

Exkluzív: nézd meg velünk a készülő Nemzeti Atlétikai Központot!

Idén nyáron Magyarország megrendezi hazánk történetének eddigi legnagyobb sporteseményét, a budapesti atlétikai világbajnokságot, az ehhez készülő létesítményt jártuk be most.

2023. április 22.

Kép
Hírek

Tudj meg minél többet az atlétikáról! - Mit érdemes tudni a sportágról?

Kevesebb, mint 140 nap múlva veszi kezdetét Budapesten hazánk legjelentősebb sporteseménye, a világ harmadik legrangosabb sportrendezvénye, a szabadtéri atlétikai világbajnokság.

2023. április 21.

Kép
Hírek

Tudj meg minél többet az atlétikáról! - Mit takar ez a sportág?

Sok helyen olvashatjuk, hallhatjuk, hogy Budapest egyre közelebb kerül az ország történetének eddigi legnagyobb sporteseményének, a szabadtéri atlétikai világbajnokságnak megrendezéséhez. Kevesebb, mint 140 nap választ el minket attól, hogy a labdarúgó világbajnokság és az olimpia után a dobogó harmadik fokán helyet foglaló sportrendezvény kezdetét vegye fővárosunkban.

2023. április 15.

Előző oldal
Következő oldal