Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés
Kép
Runner's World

"Hatalmas megtiszteltetés, és óriási élmény volt a világ élmezőnyével egy pályán versenyezni" - interjú Turóczi Rékával a 70.3-as triatlon VB-ről

Hiába hátráltatták a felkészülését sérülések, és egy csúnya kerékpáros baleset is, Turóczi Réka ismét bebizonyította, hogy mennyire alázatos és elszánt versenyző. A vb-n elért eredményével teljesen elégedett, és nagyon boldog érzésekkel tért haza Finnországból, ám azt is elárulta, hogy egy főverseny után mindig marad az emberben egy kis űr is.

2023. szeptember 1.

Kép
Kezdők

Célversenyt keresel az őszre? Mutatjuk milyen versenyre ne nevezz!

Egy verseny kiválasztásában több szempont is fontos lehet a távon kívül, mint például a helyszín, a lakóhelytől való távolság, a táj, a terep, és az útvonal. Ám vannak olyan tényezők, amelyeket szintén érdemes figyelembe venni, most ezeket vesszük sorra.

2023. augusztus 23.

Kép
Edzés

Hogyan légy önmagad edzője?

Az elmúlt évtizedben az állóképességi sportolókra szakosodott edzők száma elképesztő mértékben megnőtt, ezzel a jelenséggel együtt az a benyomás születhet meg egy elkötelezett futóban, hogy edzővel kell készülni.

2023. július 24.

Kép
Edzés

8 tipp, hogyan aknázd ki legjobban a magashegyi edzéseket

Az élsport világában már szinte kötelező elem a magashegyi edzőtáborozás és nem csak az atlétikai számoknál. A kapcsolódó pozitívumokat azonban a hobbifutók is élvezhetik, ha tudják jól alkalmazni a magashegyi környezet adta előnyöket.

2023. július 10.

Kép
Hírek

"A terepfutás már örökre itt marad nekem" - Bacsa Dominik beszámolója a Salomon Ultra-Trail Hungary után

Nem minden versenyen jön ki úgy a lépés, ahogy azt eltervezzük. Erre jó példa a Terepfutás luxuskivitelben játékunk férfi győztesének története, aki hiába szeretett volna jó élménnyel célba érni, nem úgy alakult az idei Salomon Ultra-Trail Hungary számára, ahogy elképzelte.

2023. június 8.

Kép
Kezdők

"A nehezét várom a legjobban" - Bacsa Dominik felkészült az UTH-ra

Véget ért a Terepfutás luxuskivitelben játékunk felkészülési sorozata, a nyerteseink pedig hétvégén rajthoz állnak a Salomon Ultra-Trail Hungary választott távjain. Az utolsó napok izgalmairól beszélgettünk Bacsa Dominikkal és edzőjével, Baranyi Zsuzsival.

2023. május 24.

Kép
Lélek

8 kérdés, amit tegyél fel magadnak, hogy megtudd, készen állsz-e egy versenyre?

Már javában tart a tavaszi versenyszezon, és ha te is készülsz egy fontos versenyre, akkor itt az idő, hogy tarts egy lélegzetvételnyi szüntetet és átgondolod az eddigi felkészülésedet.

2023. április 12.

Kép
Edzés

Erősödj a nagy tavaszi céljaidra a következő progresszív edzéssel

A progresszív edzések abban segítenek, hogy az izomzatod megszokja a versenytempót és akkor is bírja, amikor már a táv végefelé jársz.

2023. április 5.

Kép
Edzés

Ezért versenyezz a célverseny előtt

Ha célverseny van a láthatáron, jó döntés edzőversenyt választani a nagy futás előtt, ami sok szempontból hasznos a felkészülés folyamatában.

2022. augusztus 18.

Kép
Kezdők

6+1 tipp, hogyan teljesítsd életed nagy futását egyéni csúccsal!

Sok futó számára szükségesek a célok ahhoz, hogy ne csökkenjen látványosan a teljesítmény és a motiváció.

2021. március 23.

Kép
Edzés

Miért jó, ha naplózod a futásaidat?

Sok futó edz valamilyen edzésterv segítségével akkor, amikor már konkrét célokat szeretne elérni. Azonban nem csupán az előzetes edzésprogramot jó egyben látni, hanem visszatekinteni is fontos olykor, erre jó módszer, ha edzésnaplót vezetsz.

2020. június 17.

Kép
Hírek

Van egy tippünk, hol fuss újra versenyen!

Ha már nagyon eleged van a versenymentes időszakból, van egy jó hírünk. Június végén rajthoz állhatsz egy horvát terepfutóversenyen.

2020. május 27.

Kép
Edzés

Jaj oda a célversenyem, avagy hogyan vészeld át ezt az időszakot futóként?

Folyamatosan érkeznek a hírek arról, hogy újabb és újabb versenyek maradnak el Európa szerte és itthon is. Ilyet az elmúlt 20 év során nem tapasztaltam, valószínű korábban sem volt erre precedens, de arról nem tudok beszámolni.

2020. március 12.

Kép
Edzés

Amikor valóra válik egy futóálom…

Szuper érzés lehet, amikor valóra válik egy futóálom. Egy vágyott táv teljesítése, egy célidő elérése…vagy egy olyan helyszín, egy olyan verseny, amelyre évtizedek óta vágyakozol.

2019. november 15.

Kép
Lélek

Újratervezés: avagy így cseréltem le a nyomasztó célversenyemet egy motiválóra

A futók többsége nem tud „csak úgy” futni, hanem mindig kell egy cél, hogy motivált maradjon, ami segít abban, hogy ne lustuljon el, és fejlődjön. Hát ezzel én is pont így vagyok, azonban nemrég feladtam egy célt, mert rá kellett jönnöm, hogy nem motivált, hanem nyomasztott, és ez olyan pozitív változásokat hozott, amiket veled is szeretnék megosztani.

2018. augusztus 28.

Kép
Edzés

Májusi futóversenymenü – élesítsd a formát, fuss egy edzőversenyt!

A május a legtöbb versenyre járó futó számára jó eséllyel tartalmazza az év első célversenyét. Azt, amiért tavaly ősz vége óta folyamatosan edz, időjárástól függetlenül húzza a futócipőt és pakolja a lábakba a kilométereket. Mostanra a forma már látható, a versenypulzus közelin futott edzések jelzik, hogy mit bírsz el, hogyan állsz most. Ha később lesz a célversenyed, érdemes egy-egy edzőversenyt beiktatni, hogy próbálgasd az intenzívebb futást, a frissítést és a felszerelésed. A következő hetek hazai versenyeinek szubjektív mustrája következik…

2018. május 9.

Kép

4 tipp, hogy megtaláld a tökéletes célversenyt jövőre

Meb Keflezighi tippjei sokat segíthetnek abban, hogy megtaláld azt a versenyt, ami leginkább megfelel neked.

Kép

(Téli)Mátrabérc Trail

A tavasz egyik nagy terepfutó eseménye, a Mátrabérc Trail előtt állunk. Van, akinek célversenye, másoknak első teljesítése lesz, a többségnek a sokadik, de ők is rendhagyó futásra készülhetnek. A Mátra tiszta hó ugyanis.

Kép

Fókuszban a Mátrabérc Trail Challenge

Hosszú hónapok céltudatos futómunkája talán csak beérik egyszer, igaz egy apró hiba azért becsúszott a gépezetbe, avagy hogyan korrigálj, ha lecsúsztál a célversenyről.