Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés
Kép
Edzés

Az edzőversenyek 5 legfontosabb célja a felkészülésben

A Terepfutás luxuskivitelben játékunk nyertesei nem tétlenkedtek, és többször is rajthoz álltak a fő versenyünk, a Salomon Ultra-Trail Hungary előtt. Mennyi felkészülési verseny javasoltat és milyen ütemezés szerint az edzők véleménye alapján, ami szakmailag jól beilleszthető a tervbe? Mi alapján választottátok ki az edző versenyeket a győzteseink, melyik hogy sikerült, és hol tartanak most a felkészülésben? Cikksorozatunk legújabb részéből minden kiderül!

2023. május 16.

Kép
Lélek

8 kérdés, amit tegyél fel magadnak, hogy megtudd, készen állsz-e egy versenyre?

Már javában tart a tavaszi versenyszezon, és ha te is készülsz egy fontos versenyre, akkor itt az idő, hogy tarts egy lélegzetvételnyi szüntetet és átgondolod az eddigi felkészülésedet.

2023. április 12.

Kép
Edzés

Erősödj a nagy tavaszi céljaidra a következő progresszív edzéssel

A progresszív edzések abban segítenek, hogy az izomzatod megszokja a versenytempót és akkor is bírja, amikor már a táv végefelé jársz.

2023. április 5.

Kép
Edzés

Indul a versenyszezon, csapjunk a lovak közé!

Elérkezett az idő, hogy a téli edzések eredményét teszteljük. Ehhez nagyon sok lehetőség közül választhatunk, hiszen a havi versenypaletta mondhatni megduplázódott márciusban.

2023. március 1.

Kép
Edzés

Ezért versenyezz a célverseny előtt

Ha célverseny van a láthatáron, jó döntés edzőversenyt választani a nagy futás előtt, ami sok szempontból hasznos a felkészülés folyamatában.

2022. augusztus 18.

Kép
Edzés

Versenybeszámoló: Gerecse Tavaszi Terepfutás

Véletlenül botlottam bele a Gerecse Tavaszi Terepfutás hírébe, pedig már ez volt a negyedik rendezés, nekem eddig mégis elkerülte a figyelmem ez a profi szervezésű, családias verseny.

2019. április 1.

Kép
Edzés

Májusi futóversenymenü – élesítsd a formát, fuss egy edzőversenyt!

A május a legtöbb versenyre járó futó számára jó eséllyel tartalmazza az év első célversenyét. Azt, amiért tavaly ősz vége óta folyamatosan edz, időjárástól függetlenül húzza a futócipőt és pakolja a lábakba a kilométereket. Mostanra a forma már látható, a versenypulzus közelin futott edzések jelzik, hogy mit bírsz el, hogyan állsz most. Ha később lesz a célversenyed, érdemes egy-egy edzőversenyt beiktatni, hogy próbálgasd az intenzívebb futást, a frissítést és a felszerelésed. A következő hetek hazai versenyeinek szubjektív mustrája következik…

2018. május 9.

Kép
Edzés

VTM: szuperfinish helyett szuperbetli

Avagy hogyan lehet elrontani egy minden jel szerint nagyszerűnek ígérkező futást. Rögtön elmesélem...

2017. március 30.