Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés
Kép
Kezdők

Véget ért a felkészülés, hétvégén verseny!

Közel három hónapon át tartó kemény munka után, a hétvégén végre rajthoz állhatnak a Night Run Luxuskivitelben játékunk nyertesei, Harmati Gréti és Hasilló Norbi.

2023. augusztus 30.

Kép
Edzés

Be kell melegíteni a maraton előtt?

Vagy majd a verseny során bemelegszünk? Ez a másik opció, ugye? De nézzük, mit javasol egy profi maratonista!

2023. augusztus 9.

Kép
Edzés

„Most abban az életkorban vagyok, amikor arra számítok, hogy a legjobb éveim jönnek” – interjú Csere Gáspár hosszútávfutóval

Március elején egy edzőversenyen 1:03:54-gyel megdöntötte félmaratoni egyéni csúcsát, előzőleg tavaly októberben a maratonit is leporolta Amszterdamban, ami 2:14:34 lett. Ezzel nagyjából helyre is állt az élet rendje, amit a koronavírus-járvány kissé átszabott minden élsportoló életében.

2022. május 12.

Kép
Hírek

Elhivatott katona és céltudatos futó, szokatlan kombináció pláne egy nőtől – Böhm Lilla friss kétszeres 10 000 méteres magyar bajnok futóval beszélgettünk

Böhm Lilla többszörös magyar bajnok mezei futó és május elseje óta kétszeres 10 000 méteres magyar bajnok az egyik jó példája annak, hogy munka mellett is lehet kimagasló eredményeket elérni és fejlődni.

2022. május 9.

Kép
Edzés

Mi az ideális hőmérséklet egy maraton sikeres teljesítéséhez?

A hangsúly mindenképpen a „sikeresen” van, hiszen teljesíteni rekkenő kánikulában is lehet, ám, ha fontos számodra, hogy az edzéseid alapján várható teljesítményedet tükrözze az eredmény, amit elérsz, akkor a verseny helyszínének várható hőmérsékletét is számításba kell venni.

2021. november 15.

Kép
Hírek

Óriási egyéni maratoni csúcsot futott Csere Gáspár – 2:14:34 az új PB!

Csere Gáspár a tegnapi Amszterdam Maratonon remekelt, a sikertelen Berlin Maraton után három héttel.

2021. október 18.

Kép
Kezdők

6+1 tipp, hogyan teljesítsd életed nagy futását egyéni csúccsal!

Sok futó számára szükségesek a célok ahhoz, hogy ne csökkenjen látványosan a teljesítmény és a motiváció.

2021. március 23.

Kép
Edzés

Még mindig hozza a legjobb formáját az 58 éves maratonista nő

Az amerikai Heather Knight Pech vágya tovább gyorsulni és ezért komoly erőfeszítéseket is hajlandó megtenni futóként.

2021. március 3.

Kép
Hírek

„Család mellett, több lábon állva, ráadásul közel 34 évesen, önmagában nagy tett, hogy edző nélkül a fedett EB-re kvalifikálni tudtam magam” – interjú Kazi Tamással

Kazi Tamás többszörös magyar bajnok középtávfutó olimpikon. Az egykori focista, ma már ízig-vérig 800-as futónak vallja magát. Legnagyobb sikereit ebben az atlétikai számban érte el, ő tartja a szabad téri országos csúcsot 800 (1.45.37), illetve 1000 méteren. Tavaly nyár végén felköltözött Debrecenből Budapestre, klubot váltott és jelenleg edző nélkül, önállóan fut. Én pedig arról kérdeztem őt, milyen jövőbéli elképzelései vannak atlétaként és civilként.

2019. március 11.

Kép
Edzés

A félmaratoni felkészülés hajrájában – 40 pluszosan

A VERSENY előtti utolsó napon járunk. Szombaton 12:30-kor elrajtol a félmaraton mezőnye Siófokon. A futók között lesz Sanyosz és Szasza is…ez már tuti.

2018. november 23.

Kép
Edzés

Hogy is volt a Wizz Air-en 2018-ban? Beszámoló a félmaratonról

Az évek múlásával egyre inkább azzal szembesülök, hogy a futásban elérhető eredményekre akkor is sikerként lehet tekinteni, ha az előzetesen megfogalmazott céltól némiképp eltér a végeredmény. Az eredményesség, a siker annyiféleképpen megközelíthető.

2018. szeptember 10.

Kép
Edzés

Félmaratoni PB 40 pluszosan - II. felvonás

Még hármat kell aludni a soron következő Wizz Air Budapest Félmaratonig, melyen – rendhagyó módon – idén magam is rajthoz állok.

2018. szeptember 6.

Kép
Edzés

Az ősz egyik nagy cselendzse: Félmaratoni PB 40 pluszosan

Találtam a Runner’s World „hasábjain” egy cikket, amely alaposan elgondolkodtatott és át is rendezte az őszi futós céljaimat.

2018. szeptember 4.

Kép
Egyéb

Csere Gáspár tavalyi sérülése után fantasztikusan tért vissza a maratonok világába

Csere Gáspár új egyéni csúcsot futott szeptember 24-én, a Berlin Maratonon. A BEAC kiváló futója a versenyen tapasztaltakról, a profi atléta létről, az atlétika hazai megítéléséről és a terveiről mesélt a Runner’s World-nek.

2017. október 3.

Kép
Hírek

Bombaforma a belgrádi EB előtt

Kazi Tamás új egyéni csúcsot futott 1500 méteren, a spanyolországi Sabadellben megrendezett nemzetközi fedett pályás atlétikai versenyen. Az atlétát erről az eredményről és a további tervekről kérdeztük.

2017. február 10.

Kép
Edzés

Céltempóban lefutott edzésekkel érj el új egyéni csúcsot

1968-ban, végzős gimnazistaként Steve Prefontaine egyéni csúcsa két mérföldön 9:01 volt, amit az előző tavasszal állított be. Az utolsó évben a merész 8:40-es időeredményt tűzte ki célul, jóval a 8:48-as országos rekord alatt.

2016. április 24.

Kép

44 maraton, köztük a World Marathon Major versenyei, mindez egyetlen magyar futó lábaiban

A World Marathon Major a világ 6 leghíresebb és legnagyobb utcai maratonját foglalja magában. Aki végigfutja mind a 6 maratont, úgynevezett 6 csillagos teljesítővé válik. Mivel a hatodik maraton, a Tokió Maraton csak 2013-ban csatlakozott a versenysorozathoz, az 5 versenyes, vagyis 5 csillagos teljesítőket is jegyzi a World Marathon Major (WMM). A WMM honlapján jelenleg 844 olyan futó szerepel, akik mind a 6 versenyen lefutották a klasszikus távot. Köztük csupán egyetlen magyar futó neve szerepel. Ő Vas Gábor. Vele beszélgetett Szász Norbert, a Runner’s World futó fotósa.