Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés
Kép
Kezdők

Véget ért a Night Run Luxuskivitelben - mindkét versenyző sikeresen teljesítette a félmaratont

A Salomon Magyarországgal közösen tavasszal életre hívott nagy sikerű Terepfutás Luxuskivitelben játékunk - amelyben Szabó Vivien és Bacsa Dominik nyert felkészítést a Salomon Ultra-Trail Hungary általuk kiválasztott távjaira - a nyáron aszfalton folytatódott. A Night Run Budapest félmaratoni távjára Harmati Gréti és Hasilló Norbert nyertek ingyenes nevezést, teljes felszerelést és szakmai felkészítést Markocsán Sándor és Zarándy András futóedzők iránymutatása mellett.

2023. szeptember 13.

Kép
Kezdők

Véget ért a felkészülés, hétvégén verseny!

Közel három hónapon át tartó kemény munka után, a hétvégén végre rajthoz állhatnak a Night Run Luxuskivitelben játékunk nyertesei, Harmati Gréti és Hasilló Norbi.

2023. augusztus 30.

Kép
Edzés

Milyen keresztedzést javasolnak a szakértők a félmaratoni felkészülés alatt?

Már tényleg csak néhány szűk hét választja el a Budapest Night Run Luxuskivitelben játékunk két nyertesét a startvonaltól. Mindketten nagyon készülnek a versenyre, a futóedzések mellett pedig nem maradhatnak el más típusú mozgások sem. Cikksorozatunk következő részében arról lesz szó, hogy az edzők milyen keresztedzéseket javasolnak a félmaratoni felkészülés mellé.

2023. augusztus 14.

Kép
Kezdők

Egy hét nyaralás a futásban is belefér?

Fontos versenyre készülsz az ősz elején, de közben nyaralni is mész, és nem tudod hogyan oldod meg az edzést a pihenés alatt? Cikkünkből megtudhatod, hogy mit tanácsol a futóedző.

2023. július 26.

Kép
Kezdők

Dübörög a nyári szünet, csak nem a felkészülésben

A Night Run Luxuskivitelben játékunk nyertesei, Harmati Gréti és Hasilló Norbi számára megkezdődött a kemény munka a szeptember első hétvégéjén megrendezésre kerülő Night Run Budapest futóversenyére, ahol mind a ketten a félmaratoni távon indulnak. Gréti egyéni csúcsért, Norbi pedig az első félmaratonjáért áll majd rajthoz a Várkert Bazárban.

2023. július 7.

Kép
Hírek

Futással te is segíthetsz, hogy rászoruló gyermekeknek táborozhassanak

Egy pécsi kismama, aki a gyermeke születése előtt is aktívan futott most kezdte újra kedvenc sportját, de nem is akárhogy! Egy jótékonysági felhívással egybekötve, amihez bárki csatlakozhat, aki szívesen segítene mélyszegénységben élő gyermekeknek.

2023. május 20.

Kép
Edzés

Hibák, amiket elkövethetsz a félmaraton előtti héten

Akár hiszed, akár nem, a félmaraton előtti héten történtek befolyásolhatják, hogy milyen eredménnyel zárod a versenyt. Lehet a teljesítményt fokozni, de sokat lehet rontani is rajta!

2022. szeptember 2.

Kép
Edzés

Félmaratont futsz idén tavasszal? Mutatunk egy remek gyorsasági állóképesség fejlesztő edzést!

A legtöbb félmaratonra edző a hosszú futásokat a tempó futásokkal kombinálva teszteli a szervezetét a céltávhoz és a célidőhöz. Ez is szuper, de most nézzünk egy olyan edzéstípust, ami egyszerűbb, mint a tempófutás, még is jól fejleszti az erő-állóképességet.

2022. április 9.

Kép
Edzés

A félmaratoni felkészülés 9 alapszabálya

Ha már eldöntötted, hogy belevágsz a félmaraton lefutásába, már csak egy jó felkészülési stratégiára van szükséged. Szilágyi Tibi, az ENSPORT kiemelt futóedzőjének jótanácsai következnek:

2019. szeptember 24.

Kép
Edzés

Félmaraton: Mielőtt belevágnál…

Rajta van a bakancslistán? Kacérkodsz a gondolattal, hogy lefutod? Mielőtt belevágnál, az ENSPORT kiemelt futóedzője, Szilágyi Tibi elárul pár fontos tudnivalót!

2019. szeptember 10.

Kép
Edzés

A félmaratoni felkészülés hajrájában – 40 pluszosan

A VERSENY előtti utolsó napon járunk. Szombaton 12:30-kor elrajtol a félmaraton mezőnye Siófokon. A futók között lesz Sanyosz és Szasza is…ez már tuti.

2018. november 23.

Kép
Kezdők

5-6 km már simán megy? Így lépj tovább félmaratoni távra!

Olvasónk a következő kérdéssel fordult szakértőnkhöz, Szántó Nellihez:

2018. július 24.

Kép
Kezdők

Ezekre figyelj, ha nekiállnál a félmaratoni felkészülésnek

Akár hiszed, akár nem, ha 5 kilométert le tudsz futni, akkor nem sok választ el a félmaratontól sem.

2017. december 1.

Kép
Edzés

Mikor érdemes elkezdeni a felkészülést a tavaszi futóversenyekre?

A jó maratoni és félmaratoni eredményhez bizony idő kell!

2017. november 30.

Kép
Edzés

Így fejleszd a félmaratoni edzésterved

Új rekordot döntenél? Összegyűjtöttük a legjobb szakértők tippjeit annak érdekében, hogy sikerüljön!

2016. július 31.