Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés
Kép
Edzés

Szeretsz futni és szereted a kutyákat? Akkor légy te is az Ürömi Állatotthon kutyával futó önkéntese!

Képzeld el, pusztán azzal, hogy olyan tevékenységet csinálsz, amit szeretsz, egy olyan lénnyel, aki közel áll hozzád, nagyon fontos önkéntes munkát végezhetsz!

2023. március 21.

Kép
Edzés

Több mint 70 maratont futott egy brit futó a kutyáival

Aki Guinness-rekordot szeretett volna felállítani és sikerült is, ugyanis 72 maratont futott a trió az elmúlt 72 nap alatt.

2023. február 28.

Kép
Hírek

„A testem már itthon van, de a gondolataim még odakint” – interjú Fekete András futóval, aki önkéntes kutató-mentőként Törökországban járt

Fekete András, ha fut, elsősorban Spartan versenyeken indul, de teljesítette már a Vértes Terep Maraton minimaratonját is, ahol idén is rajthoz áll, szentendreiként pedig sokat edz a Pilisben, és amikor csak teheti, magával viszi 6 éves, fekete labradorját, Phobos-t. Amiért szeretnénk bemutatni az ő hétköznapinak egyáltalán nem nevezhető párosukat, az az önkéntes munkájuk, amit a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatnál végeznek. Pár nappal ezelőtt András és Phobos még a törökországi földrengés helyszínén tartózkodtak, és életeket mentettek a katasztrófa sújtotta városban.

2023. február 15.

Kép
Edzés

Races & Places: A tél utolsó harmadánál, a szerelmesek és maskarások havában

Máris elérkeztünk az év második hónapjához, mely idén csupán 28 napos lesz. Ám ez a 28 nap rengeteg izgalmas futóversenyt kínál számunkra.

2023. február 1.

Kép
Lélek

Milyen futó vagy: Füzesi Hajnalka és Icey

Pár éve tagja vagyok a Kutyával futunk Facebook csoportnak. Ott bukkantam rá Füzesi Hajnira, Iceyra és kettejük humoros fotókkal tűzdelt posztjaira. Azóta azt is tudom, hogy többen vagyunk, akik szinte várjuk Hajni bejelentkezéseit. Ötletei szerencsére kimeríthetetlenek, Icey pedig korát meghazudtoló frissességgel és lehengerlő bájjal tekint ránk valamennyi helyzetből.

2023. január 17.

Kép
Edzés

Fuss kutyával, amikor csak lehetőséged van rá, de ma, a kutyák nemzetközi napján mindenképp!

A futó kutya látványa annyira magától értetődő, hogy egy kutyát szerető futó életében nem csoda, ha eljön a pillanat, amikor négylábú futótársat választ maga mellé.

2022. augusztus 26.

Kép
Hírek

Az egykori Bros zenekar frontembere, Matt Goss mesél arról, számára mit jelent futónak lenni

A 80-as években alakult angol trió egyik tagja volt Matt, ikertestvérével és basszusgitáros barátjukkal együtt az akkori tizenéves generáció lányainak szívét dobogtatták meg. A ma 53 éves énekes kiskamasz kora óta atletizál és most arról mesél, hogy mit jelent számára a futás.

2022. március 22.

Kép
Edzés

Fontos és hasznos holmik több napos kutyás túrákhoz, futásokhoz

Ahogy megérkezünk a hűvösebb őszi, majd téli időszakhoz, a kutyád holmijára is nagyobb gondot kell fektetni, ha veled tart rendszeresen hosszabb, akár több napos sportos elfoglaltságaid során.

2021. október 28.

Kép
Edzés

A 2021-es budapesti maraton margójára

Nem futottam ma maratont. Ám eszembe jutott, hogy 15 éve - így október közepe táján - futottam az elsőt Budapesten.

2021. október 10.

Kép
Edzés

Kutyások és kutyátlanok, avagy hogyan viselkedjünk egymással az erdőben?!

Sokan vagyunk vérbeli kutyabarátok, sőt van itt kutyás futó is a szerkesztőség kötelékében, általában örülünk is, ha látjuk a szabadban futkározó szőrös gyerekeket. Ám akár futóként, akár sétáltatóként indulsz neki az erdőnek kutyával, fontos, hogy tudj mindig kellő kontrollt gyakorolni a kutyád felett. Különösen akkor, ha tudod, hogy hajlamos időnként zavaróan viselkedni.

2021. január 27.

Kép
Hírek

Kezdd a következő évet virtuális jótékonysági futással!

A Noé Állatotthon Alapítvány szervezésében kerül sor az eseményre, amivel a szervezet gondozásában lévő állatokat lehet támogatni.

2020. december 30.

Kép
Edzés

A legjobb kutyás holmik őszi, téli futásokhoz

Ebben az időszakban kutyával futni (és persze túrázni) ideális a kutyák szempontjából (is). Ők, akik egyáltalán nem viselik jól a nagy meleget, most aztán kedvükre loholhatnak erdőn, mezőn át. A nyirkos, esős idő, a szürkület és a korai sötétedés miatt azonban kutyádnak szüksége lehet néhány szezonális kiegészítőre.

2020. november 14.

Kép
Edzés

Az ultratriatlonista nő, aki különös edzőpartnerekkel fut

Akik nem mások, mint nigériai törpe kecskék: gondolta volna bárki, hogy milyen klassz futópartnerek kerekedhetnek belőlük?

2020. szeptember 10.

Kép
Edzés

6 tanács, amit fogadj meg, mielőtt a kutyádat bevezetnéd a futás világába!

Futó vagy és kutyád is van? Biztosan felmerült már benned, hogy együtt induljatok futni. A kutyával futás hatalmas előnyökkel jár a gazdának és a kutyának egyaránt.

2020. július 9.

Kép
Lélek

Nekem a futás…

Nekem a futás múlt és jelen, s remélhetőleg a jövő is.

2020. június 3.

Kép
Edzés

Budapest egyik legnépszerűbb terep tizese: a panorámakör

Ezen az útvonalon azok is bátran elindulhatnak, akik kevés terepes gyakorlattal rendelkeznek, vagy nem kedvelnek túl sok szintet a lábuk alatt.

2020. május 21.

Kép

Mire ügyelj, ha kutyával futsz melegben?

Pár hónapja kezdtem kutyával futni komolyabban, és mostanra kiderült, hogy még a legrövidebb közös futások során is vinnem kell neki pár holmit, főleg, amióta melegszik az idő. Szuper hír, hogy ezeket a Joy-Napok Digital Edition alatt kedvezményesen lehet beszerezni!

Kép

Benned mi változott a hazai koronavírus-járvány kitörése óta?

Nagyot változott a világ az elmúlt hét alatt. Március 7-én még a Bükki FunRunon futottam, ami szezonnyitó edzőverseny volt számomra. A tavaszi idény első és egyetlen versenye…

Kép

Kutyás-kör a hét és fél évesemmel, avagy hogyan nevelj gyermeket a mozgás szeretetére?

Örök kérdés! Abban egyetérthetünk, hogy a jó példa az első lépés ebben a kihívásban. Ráadásul, ha olyasforma nebulókkal áldott meg a sors, akik egyébként is nagy mozgásigénnyel rendelkeznek, egyszerűbbnek tűnik a helyzet.

Kép
Hírek

A HDR Not Just Run szezonnyitó futamán egy zöldebb jövőért futhatunk

A március 14-én, Dunaújvárosban megrendezésre kerülő verseny egy mindenkit érintő projekt támogatását tűzte ki célul, mely hozzájárul egy zöldebb, élhetőbb jövőhöz.

2020. március 10.

Kép
Edzés

A kutyám az én másodpilótám

Az amerikai terepfutó, Krissy Moehl és kutyája PD négy éve már, hogy együtt róják a helyi ösvényeket.

2020. február 10.

Kép
Hírek

Hiánypótló kihívás született az instant körök világában: itt a Kutyás-kör!

Még pedig azért hiánypótló, mert a teljesítés során legalább egy kutya is kell, hogy legyen a csapatban.

2020. február 3.

Kép
Lélek

Néhány egyszerű lecke, amit elfelejtünk a hétköznapok rohanása közepette!

Megkapó videó egy futóról és két csodás futótársáról!

2020. január 10.

Kép
Edzés

Tetszik ez a kutyavilág!

Tavaly novemberben írtam először Vandáról, a kutyánkról. Pontosan ma három hónapja, hogy beköltözött az otthonunkba, az akkor még rettegő kutyus rengeteget fejlődött azóta. Futóként is!

2020. január 7.

Kép
Edzés

Hogyan volt idén…legek, versenyek, edzések, jó és rossz pillanatok

Napok óta halogatom, hogy nekiveselkedjek az idei évzáró írásomnak. Szeretnék jó hangulatú, mosolygós sorokat „papírra vetni”. Őket vártam…eddig hiába.

2019. december 28.

Kép
Edzés

Kutyával futni különleges élmény – bár én még csak ismerkedem ezzel a műfajjal

Régi vágyam, hogy kutyusom legyen. Nem is emlékszem már, hogy pontosan milyen gondolatkör robbantotta be ezt az igényt. Talán az X+N-edik kihívást kerestem (hehe). Aztán egyszer csak összeállt a dolog, minden családtag áldását adta (sőt a szomszédaink is!) és beköltözött hozzánk Vanda, a közel 16 hónapos border collie lányka.

2019. november 8.

Előző oldal
Következő oldal