Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés
Kép
Promóció

Versenyezz a legnagyobb pályán!

2023. november 16.

Kép
Edzés

A futóversenyek különleges világa: többnapos versenyek, páros versenyek, csapatversenyek

Futóként mindig keressük az új kihívásokat, ha pedig kilépnénk a megszokásainkból, és feszegetnénk a komfortzónánk határait, úgy igazán izgalmas próbatétel lehet számunkra, ha rajthoz állunk többnapos vagy páros versenyen. Cikkünkben körüljárjuk a futóversenyek ezen különleges módját, betekintést nyerünk a szervezés mögött rejlő kőkemény logisztikába, és tanácsokat kapunk egy tapasztalt versenyzőtől is.

2023. szeptember 20.

Kép
Promóció

„Találkozzunk a rajtnál”

Ismét futók népesítik be a Balaton partját Zamárdiban, ahol szeptember 16-án harmadik alkalommal kerül megrendezésre a dm Balaton Run családi futóverseny. A futóversenyek között fiatalnak és öko szemlélettel egyedinek számító versenyre várnak minden korosztályt.

2023. szeptember 4.

Kép
Edzés

Tervezd meg JÓL a versenyszezont!

Ideális esetben a versenyszezon megtervezése pár héttel az előző szezon vége után kezdődik, mikor már számot vetettünk, kiértékeltük a mögöttünk álló időszakot. Bár már lőtávon belül vannak az őszi versenyek, hosszú még az év, ezért érdemes megnézni, hogyan is tudunk optimálisan felépíteni egy versenyszezont, mikre kell figyelnünk a tervezés folyamán.

2023. augusztus 31.

Kép
Kezdők

Célversenyt keresel az őszre? Mutatjuk milyen versenyre ne nevezz!

Egy verseny kiválasztásában több szempont is fontos lehet a távon kívül, mint például a helyszín, a lakóhelytől való távolság, a táj, a terep, és az útvonal. Ám vannak olyan tényezők, amelyeket szintén érdemes figyelembe venni, most ezeket vesszük sorra.

2023. augusztus 23.

Kép
Promóció

Vigyázz, kész, Generali Night Run – Búcsúztassuk együtt a nyarat a fővárosi éjszakában!

Hamarosan vége a nyári grillpartiknak, a nyaralás, fesztiválozás miatt elmaradt edzéseknek, és visszarázódhatunk a „mindennapokba”. Az idén tizedik alkalommal megrendezésre kerülő Generali Night Runnál keresve sem találhatsz idén jobb lehetőséget a nyár elbúcsúztatására!

2023. augusztus 16.

Kép
Kezdők

Kétnaponta 5 km futás is elég a boldogsághoz - egy 5 kilométeres futó vallomása

Nem kell mindenkinek versenyekre készülni, félmaratonokat, maratonokat futni, vagy épp ultrázni. Egy 5 kilométeres futó is lehet boldog futó!

2023. augusztus 3.

Kép
Edzés

3 tanács, ha pacerként futsz egy versenyen

Nagyon kedves gesztus, ráadásul a felkészülésedet is segítheted, ha egy-egy edzőversenyre beállsz valaki mellé iramfutónak. Ilyenkor nem a te saját versenytempódat futod, mégis egy tökéletes terhelés lehet egy fontos megmérettetés előtt.

2023. június 30.

Kép
Hírek

Night Run luxuskivitelben - bemutatkoznak játékunk nyertesei

Harmati Gréti és Hasilló Norbert lett az a két szerencsés fiatal futó, akik luxuskivitelben készülhetnek a Generali Night Run Budapestre. Ismerjétek meg őket!

2023. június 28.

Kép
Hírek

Futóverseny páratlan környezetben, ez volt a 38. Plitvice maraton

Csodás útvonal, páratlan panoráma, lenyűgöző környezet. Ez a Plitvice-maraton, ami idén már 38.-dik alkalommal került megrendezésre.

2023. június 15.

Kép
Edzés

Hogyan kezdj el felkészülni egy őszi maratonra?

Amennyiben a tavaszi versenyszezon végének közeledtével már a következő, őszi célversennyel szemezel, a nevezés előtt érdemes pontos tervet készítened a felkészülést illetően, beleszámítva a szabadságot és a nyári programokat is.

2023. május 30.

Kép
Kezdők

5 tévhit, amit kezdő futóként biztosan felejts el

Kezdő futóként sokkoló lehet a régóta futó ismerősök sztorijait hallgatni versenyekről, maratonokról, gardróbnyi futóholmikról, 6 percnél gyorsabb tempókról. Ez a cikk azért készült, hogy megnyugtassunk: szükségtelen aggodalmakat dédelgetsz magadban arról, hogy hová „kell” eljutni futóként.

2023. május 20.

Kép
Edzés

Fókuszban a formaidőzítés - egyre közeledik az UTH rajtja

Már csak egy hét választja el a Terepfutás luxuskivitelben játékunk nyerteseit a magyar terepfutás ünnepétől, tavaszi fő versenyüktől, a Salomon Ultra-Trail Hungary-től. A futók edzőivel ezért a héten a formaidőzítésről is beszélgettünk.

2023. május 19.

Kép
Lélek

Anyák-napjára lepd meg anyukádat egy közös futással!

Pár nap alatt elhervadó virág mellé ajándékozz édesanyádnak egy életre szóló élményt, és nevezzetek be egy közös futóversenyre.

2023. május 7.

Kép
Táplálkozás

Frissíteni is meg kell tanulni - ezt már a Terepfutás luxuskivitelben játék nyertesei is tudják!

A tökéletes versenyfelkészüléshez nélkülözhetetlen a jól felépített frissítési rutin kialakítása. Erről beszélgettünk Tóth Rolanddal a Simple Sport tulajdonosával. A Terepfutás luxuskivitelben játékunk két győztese ugyanis nem marad energia nélkül a Squeezy Magyarországnak köszönhetően.

2023. április 18.

Kép
Edzés

A Boston maraton kvalifikációs rendszerének háttere

Az első rendezéskor, 1897-ben, még csak 15 futó állt rajthoz a Boston maratonon, manapság pedig a nevezés olyannyira szigorú szintidőkhöz kötött, hogy az amatőr maratoni futók közül sokan, a bostoni kvalifikációt, a futópályafutásuk egyik legnagyobb csúcsaként tartják számon.

2023. április 16.

Kép

Elképesztően nagy kaland ez a pár hét - Bacsa Dominik beszámolója az UTH-ra történő felkészülés első időszakáról

A Terepfutás luxuskivitelben játékunk férfi győztese, Bacsa Dominik túrablogger számol be a Salomon Ultra-Trail Hungary Twin Peaks távjára vezető útjának első heteiről.

Kép

8 kérdés, amit tegyél fel magadnak, hogy megtudd, készen állsz-e egy versenyre?

Már javában tart a tavaszi versenyszezon, és ha te is készülsz egy fontos versenyre, akkor itt az idő, hogy tarts egy lélegzetvételnyi szüntetet és átgondolod az eddigi felkészülésedet.

Kép

Szezonnyitó a Balatonon: Generali Run Balatonfüred 2023 – Tippek a felkészüléshez!

Április 15-én immár tizedik alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Tagore sétányról induló Generali Run-t, amely idén elsősorban a családokat helyezi fókuszba: ezen a futóversenyen a család minden tagja kipróbálhatja magát. A résztvevők összesen négy táv (6,5 km, 10,5 km, 21,1 km, vagy 42,2 km) közül választhatnak, a maratoni és félmaratoni táv pedig váltóban is teljesíthető. A legkisebbeknek gyerekfutamokkal, a legeslegkisebbeknek pedig babakocsis futással készülnek a szervezők.

Kép
Edzés

Ötödik alkalommal volt Császta Trail az edelényi szőlőhegyen – versenybeszámoló következik

A hétvégén rendezték meg az V. Császta Trail futóversenyt, Szasza - az RW rendszeres fotósa - ezúttal futóként csapott a lovak közé.

2023. március 22.

Kép
Edzés

Tavasszal maratoni PB-t szeretnél futni? Próbáld ki a tempóváltást a hosszú futásodon!

A hosszú futás az egyik kulcsedzés a maratoni felkészülésben. Ha gyakorlott maratonfutó vagy és idén tavasszal az egyéni csúcsot tűzted ki célul, a következő edzés neked való!

2023. március 3.

Kép
Hírek

Futó példaképekkel futhatsz a III. KEK Run eseményen

Március 2-4. között 14. alkalommal rendezi meg a BEAC a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját (KEK). Az eseményen – amely a 2022-es Év Sportolója Gálán a 3. helyen végzett az Év Szabadidősport esemény kategóriában – 8 sportágban, 3 napon keresztül, közel 1500 egyetemista sportol együtt Budapesten.

2023. február 23.

Kép
Edzés

Külföldi vagy hazai versenyt válasszunk?

Egy futószezon után (legyen az eredményes, vagy kevésbé az), amit alaposan kiértékelünk az edző vagy egy pohár forralt bor társaságában, kezdhetjük tervezni a következő szezonunkat.

2022. december 19.

Kép
Edzés

Mire figyelj, ha egyedül utazol futóversenyre?

Az év ezen időszaka az alapozás mellett a tervezgetésről is szól. A legtöbb futónak ilyenkor kezd összeállni a jövő évi versenynaptár, amibe belecsúszhat olyan esemény is, ahová bizonyos körülmények okán teljesen egyedül tudsz csak elutazni. Erre pedig, ahogy a futásra, érdemes már jó előre felkészülni.

2022. december 6.

Kép
Promóció

Itt a fára akasztható diótörő érem a befutóérem.hu-tól!

Két év után a futniszep.hu csapata újraéleszti a virtuális sorozatát, mely 2021-es indulása óta 9 európai országba és sok ezer futóhoz eljutott!

2022. december 5.

Kép
Táplálkozás

Mi van a zselédben?

Az energiazselé egy, a hosszútávfutók, állóképességi sportolók számára kifejlesztett, magas szénhidráttartalmú termék. Igen népszerű, hiszen praktikus, kis helyet foglal, folyékony állaga miatt könnyen elfogyasztató, és koncentrált formában tartalmaz - márkától, típustól függően - 20-30 g szénhidrátot és különböző ásványi anyagokat. Használatának feltétele, hogy vizet is fogyassz mellé, hiszen így fogod tudni kellően felhígítani a gyomrodba bevitt tömény szénhidrátot, hogy az bent is maradjon és fel is szívódjon.

2022. október 7.

Előző oldal
Következő oldal