Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés
Kép
Edzés

VIDEÓ - Versenyfelkészülési tippek címlapszártunktól, Debreczeni Dóritól

A nemrég megjelent Runner's World Versenyszezon Bookazine címlapján Debreczeni Dórát láthatod, akivel a magazinban egy hosszabb interjút is olvashatsz.

2023. május 22.

Kép
Edzés

“Jobban élvezem, hogy a futásban a saját utamat járhatom“ - ismerd meg Osztafin Annát

Az aerobikszőnyegről vezetett a terepre az egri származású Osztafin Anna útja, aki a zenét madárcsicsergésre, a szőnyeget pedig erdei ösvényekre cserélte.

2023. március 4.

Kép
Hírek

Szögi István nyolcszoros magyar bajnok atléta: "Mindent megteszek, hogy kvalifikáljak a VB-re!"

Három a magyar igazság, hiszen Szögi István nemrég harmadik alkalommal futott magyar csúcsot fedett pályán. 2021-ben 1500 méteren, 2022-ben 2000 méteren, most pedig mérföldön mutatta meg, hogy jelenleg ő a leggyorsabb magyar atléta ezeken a távokon.

2023. február 15.

Kép
Hírek

Toldi Péter: a futás az én csendem

Toldi Péter a görögországi Olympian Race-en (180 kilométer) volt már második, a Milánó és San Remo közötti, 285 km-es futóversenyen szintén dobogóra állhatott, az Authentic Phidippides Run 490 km-es távján pedig kétszer végzett a második helyen, legutóbb 2022-ben. De Péter sokkal több, mint az eredményei. Alázata, szerénysége, sokoldalúsága okán mindenképpen érdemes őt mélyebben megismerni.

2023. február 10.

Kép
Hírek

„Életem legmeghatározóbb élménye lesz a budapesti VB-n versenyezni” – interjú az év női sportolójának választott Kozák Lucával

Kozák Luca a 13. atléta a sorban, akinek a magyar sportújságírók az Év sportolója díjat ítélték oda. A sportok királynőjeként számon tartott atlétika így most már holtverseny nélkül, egyedül foglalja el a képzeletbeli dobogó harmadik fokát, közvetlenül az úszás és a vívás mögött. Luca a 2022. évi müncheni Európa-bajnokságon 100 méteres gátfutásban elért ezüstérmével érdemelte ki a szavazatok többségét, illetve a 65. alkalommal átnyújtott Év sportolója kitüntetést. A december elején kiválasztott 10 női sportoló közé még Madarász Viktória gyalogló, a 10 férfi sportoló közé pedig Halász Bence kalapácsvető is bekerült a Magyar Sportújságírók Szövetségének jelölése alapján, de a hónap végén nemenként 3 főre szűkült körbe már csak Luca jutott be.

2023. január 18.

Kép
Hírek

Boronkay Péter befejezte parasportolói pályafutását, de a sportban még nagy tervei vannak!

Boronkay Péter tízszeres világbajnok nem akasztotta szögre a futócipőt, sem a bringát, csupán az élsportot hagyja hátra, a jövőben ép versenyzők között age group versenyzőként láthatjuk majd, és a háttérben is rengeteget tesz azért, hogy minél több fiatalt ösztönözzön sportolásra, köztük a saját gyerekeit is!

2023. január 17.

Kép
Hírek

„Nehéz az atlétikánál igazságosabb sportot találni” - Kozák Luca, minden idők legsikeresebb magyar gátfutónője

Kozák Luca hatalmas tehetség és kimagasló az akaratereje is, nemhiába válhatott országunk legsikeresebb gátfutónőjévé. Többször olvashattad a runnersworld.hu-n a vele készült interjúinkat, ám most még jobban megismerheted!

2023. január 9.

Kép
Edzés

Messze van még a teljesítőképessége határától Fűrész Edit

Fűrész Edit különös alakja a futás világának. Szép csendben vált amatőr, hobbifutóból – teljesítményét tekintve – profivá. Emberfeletti teljesítményei mögött egy rendkívül szerény ember áll rengeteg edzésidővel, a mozgás iránti szenvedéllyel és tanulási vággyal. Edzőváltása és edzővé válása új ingereket hozott a futóéletében és persze új, az eddigieknél is nagyobb célokat is.

2022. november 13.

Kép
Hírek

Az atlétika királyszámának magyar vonatkozásai - Interjú Illovszky Dominikkal

Idén június 23-án rendezik meg a Mennyit futsz 100-on? esemény budapesti selejtezőjét a Margitszigeti Atlétikai Centrumban, ahol teljesen amatőr futók, sportolók profi körülmények között tehetik próbára gyorsaságukat, mérhetik össze robbanékonyságukat. A leggyorsabb lábúak pedig meghívást kapnak a döntőre, melyet az augusztus 8-án Székesfehérváron megrendezendő Gyulai István Memorial keretén belül bonyolítanak le, ugyanis a szabadidősportolók döntője lesz az előzenekar a hat olimpiai bajnok, köztük három jelenleg is világcsúcsot tartó atléta fellépése előtt. Érdemes egyébként elindulni a 100 méteres sprintversenyen, ugyanis minden résztvevő kedvezményes belépőjegyet kap a Gyulai István Memorialra.

2022. június 22.

Kép
Hírek

Eladott nevezés helyett győzelem - interjú Puskás Mátéval, a Szentendre Trail győztesével

A kerékpáros futárként dolgozó 31 éves budapesti rockzenész, Puskás Máté fölényes győzelmet aratott az idei Salomon Ultra Trail Hungary Szentendre Trail távján, és a dobogó tetején állva már nem bánta meg, hogy mégsem adta el a korábbi nevezését. Szabó Gábor tanítványa a mindennapos bringázás mellett heti 120km-t fut, legnagyobb álma a Spartathlon. Ismerjétek meg Mátét, akivel a futás mellett a zenéről is beszélgettünk.

2022. június 15.

Kép
Hírek

„Véletlenek sorozata sodort a sportba, véletlenek pedig nincsenek“ - interjú Tóth Évával

Futónak, pláne ultrafutónak lenni rengeteg elhivatottsággal, alázattal és lemondással jár, ám a kitűzött cél végén mindig minden feláldozást feledtet a siker és az eredmény. A futás tehát bizony kemény munka, akárcsak az anyaság, és hogy miként lehet ezt a kettőt összehangolni, arról is beszélgettünk az idei Ultrabalaton ötödik helyezettjével, Tóth Évivel.

2022. május 22.

Kép
Hírek

„Nálam mindig ott lapul a futócucc a kocsiban“ - interjú Horváth Kornéliával

Családanyák, dolgozó nők, és sikeres futók. Lehetsz egyszerre több fronton is sikeres! Ezt bizonyítja a pécsi Mecsek Maraton Team versenyzője Horváth Kornélia példája, aki háromgyermekes anyukaként vált igazán sikeressé a sportban, és a mindennapos mókuskerék ellenére még mindig kitartó, és motivált.

2022. május 8.

Kép
Hírek

A sportos családi hajnalok az Ultrabalatonig vezettek - egy példamutató édesanya története, aki az olimpiára készülő lánya úszóedzése alatt futással töltötte az időt

Késely Ajna Európa-bajnoki ezüstérmes úszó édesanyja Hajnalka, hét éve kezdett futni, azalatt az idő alatt, míg nagyobbik lánya az uszodában rótta a hosszokat hajnalonként. A kitartás pedig meghozta gyümölcsét, hiszen a sikeres tavalyi Korinthosz 160 után idén már az Ultrabalatont is teljesítette a magyar válogatott olimpikon édesanyja.

2022. május 7.

Kép
Hírek

Széphalmi Juliska: „Anyaként sorsközösséget alkotunk“ - Fókuszban a futó anyukák - a Madách Színház táncművészével beszélgettünk

Anyaként, nőként, dolgozó emberként nem könnyű feladat az élet minden területén helyt állni, és ez a teher bizony rengeteg nő vállát nyomja. A közelgő Anyák napjára készülve olyan futókat szólítunk meg, akiknek mégis sikerült elérni az egyensúlyt a család-munka-sport háromszögben.

2022. április 25.

Kép
Hírek

A futás kortalan és tényleg mindenkié

Harminc éve járja a versenyeket a pécsi szenior sprinter Lóki Tamásné (86), akinek éremgyűjteményét megszámlálhatatlan magyar bajnoki cím, Európa-, és Világbajnokságokon szerzett ezüst-, és bronzérem gazdagítja. Célja továbbra is a dobogó felső foka, és ezért rendíthetetlenül készül az újabb versenyekre. Marika néni példaértékű teljesítményét a tavalyi évben az első alkalommal átadott Monspart Sarolta díjjal is elismerték.

2022. március 17.

Kép
Hírek

Cseke Lilla: fontos számomra, hogy a futás ne öncélú tevékenység legyen!

Cseke Lilla a jótékonykodás által került bele a futás világába. Először csak amolyan mellékes időtöltésnek tűnt, aztán stresszlevezetésként tekintett rá, majd ahogy telt az idő, egyre többet adott neki és egyre több mindent tudott hasznosítani a sporton kívüli életben abból, amit a futás közben tanult. Miközben Lilla és a futás egymásba gabalyodtak, elkezdtek jönni a jó eredmények is, Lilla ma már a legjobb hazai ultrafutónők egyike – és még hol a vége nemrég kezdődött karrierjének?

2022. február 14.

Kép

Bérces Edit nem írja be az edzésnaplójába a rákbetegségét

Nem tudom, mennyi idő kell ahhoz, hogy valaki megismerje Bérces Editet. Lassanként tárul fel az egyénisége, de mindig nyújt valami meglepetést, minden egyes döntésében és tettében ott a mélység és a tartalom. Azt mondja, nem igaz, hogy jól osztja be az idejét, de azt nem tudja tagadni, hogy az ő életébe elképesztő, mennyi igazán nagy teljesítmény fért bele. Most már kifelé tart a rákbetegségből, de azt mondja, az egész procedúra alatt nem beszélt az egészről annyit, mint velem. Ez Edit. Hihetetlen zsenialitás, korát megelőző tudás, öt beszélt nyelv, titkok, nyitottság és magánynak semmiképpen sem nevezhető egyedül bejárt út.

Kép

„Az első 16 óra csak bemelegítés” - Exkluzív interjú Alekszandr Szorokinnal, a friss 24 órás világrekorderrel

Megdönthetetlennek hitt, negyedszázados rekordot múlt felül nem is kevéssel az ultrafutás egyik királykategóriájában, a 24 órás futásban. Ráadásul az atlétikában külön mért országúti és pályaverseny rekordját egyszerre újította meg. Jannisz Kúrosz 1997-ben 303,3 km-t futott pályán, 1998-ban 290,2 km-t aszfalton. Ha csak az utóbbihoz hasonlítjuk Szorokin elképesztő futását, a 309,4 km-t, akkor majdnem 20 kilométerrel futott többet Kúrosznál. Mindehhez „elég volt” 4 db 77 km-es hatórást futnia.

Kép

"Amit futás közben átélek, belém ivódik és viszem tovább a színpadra" - Interjú Papp Éva énekesnővel

Ülök és hallgatok. Nézem, amilyen meggyőződéssel beszél. Annyira érzékeny és törékeny. Mégis rettentő erős. Láttam már színpadon. Elementáris. Futni még nem láttam, de tudom, hogy 2021-ben az Ultra Tisza-tó 65 km-es versenyén harmadik lett a női mezőnyben. Úgy, hogy előtte másfél héttel kezdett futóórát használni és úgy, hogy az első félmaratonját egy papírtalpú dorkóban futotta. Papp Éva. Vagyis Ewa Pop. Előadóművész. Menedzser. A Ricsárdgír zenekar énekesnője. Szociálisan érzékeny futó. De mindenekelőtt: csodaember és egy nagyon bátor nő.

Kép
Hírek

Szabó Zsófi: Elsősorban anya vagyok és műsorvezető, aztán jöhet csak a futás

Heti négyszer fut, négyszer lovagol, mostanában úszik és biciklizik, ősszel pedig első futóversenyén is elindul Szabó Zsófi, aki a Runner’s World friss számában azt is elárulja, mindezt hogyan tudja összeegyeztetni az anyasággal.

2021. július 20.

Kép
Hírek

Krizsán Xénia erősen és motiváltan várja az olimpiát - videóinterjú

Krizsán Xénia hétpróbázó remek eredményeket gyűjtött be az utóbbi időszakban, pár hete országos csúcsot is döntött!

2021. június 29.

Kép
Hírek

Interjú Szabó Nórival, aki nemrég 2:35-ös őrületes idővel ért célba a maratonon

Szabó Nóra újabb egyéni csúccsal, 2:35:00 időeredménnyel érkezett célba a május 16-án Olaszországban megrendezett Generali Milano Maratonon, amely a 2012 óta eltelt időszak leggyorsabb női maratoni eredményének számít hazánkban.

2021. május 27.

Kép
Runner's World

„Szerettem volna, ha én vagyok a legerősebb, de nem voltam benne biztos, hogy sikerül is” – interjú a One Way Ticket Run női győztesével

Fűrész Edit neve nem ismeretlen a hazai futókörökben – a Sanyoszistálló versenyzője az elmúlt néhány évben számtalanszor állt a dobogó valamely fokán hazai és külföldi versenyeken egyaránt.

2020. július 2.

Kép
Runner's World

Interjú Lőrincz Olivérrel a legfrissebb Runner's World-ben

Online coaching, pulzuskontroll, terepultra: mind a három kifejezés, szó elválaszthatatlanul kapcsolódik hozzá. De sok egyéb másról is beszélgettünk az augusztusi számban!

2019. augusztus 27.

Kép
Hírek

Címlaplányunk első lett a nők között a Spartathlonon - Exkluzív interjú Maráz Zsuzsával

Hétvégén elképesztő sikert ért el az aktuális lapszámunk címlapján szereplő Maráz Zsuzsa, ugyanis a Spartathlonon ő lett a nők között az első helyezett, 27:05.28-as időeredménnyel.

2018. október 1.

Kép
Hírek

Futóvlogot indított Csere Gáspár és Dani Áron - interjú a sportolókkal

Csere Gáspár és Dani Áron neve nem ismeretlen a futók körében. A BEAC sportolói gondoltak egy merészet és elkezdtek vlogolni, hogy minél szélesebb körben megismertessék az élsportot a világgal.

2018. október 1.

Előző oldal
Következő oldal