Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés
Kép
Hírek

A triatlon különleges világa - beszélgetés Hegedűs Ákos ultrafutóval a Swissman Xtreme-ről

A triatlon leghosszabb távjának leküzdése már önmagában is hatalmas teljesítmény, 3800 méter úszás, 180 km kerékpározás után lefutni egy maratoni távot bizony nem kis dolog, ám még ez a kihívás is fokozható.

2023. augusztus 25.

Kép
Lélek

Öt kilométertől a World Marathon Majors versenyek és Ironmenek céljáig – Waller Gabival beszélgettünk

Rákóczi Gabriella vagy, ahogyan angol férjével való házasságkötése óta hívják, Gabriella Waller, 2011-ben költözött Angliába. Pár évre rá futni kezdett a testvérével, majd három évnyi szorgos kilométer- és adománygyűjtésnek köszönhetően egy World Marathon Majors (WMM) érem tulajdonosa lett. Közben fájdalmas tragédia árnyékolta be az életét, a gödörből, melybe került, komoly triatlonos álmai segítették ki.

2023. április 11.

Kép
Hírek

Beteljesült a világbajnoki álom - Weinhardt Anna 5. lett a triatlon világbajnokságon

Aktuális lapszámunk egyik címlaplánya, Weinhardt Anna a konai triatlon világbajnokságon szenzációs eredménnyel, korosztályos 5. helyen végzett. A teljesített célidő és az elért helyezés a győri sportoló minden korábbi képzeletét felülmúlta, és annak ellenére, hogy fáradtabb, mint valaha, egyben boldogabb is, mint valaha.

2022. október 12.

Kép
Hírek

Kristian Blummenfelt és Joe Skipper lettek az elsők, akik hét óra alatt teljesítettek Ironman távot

Az idő világrekordnak számítana, de mivel mesterséges körülmények között zajlott a kísérlet, ezért csak annak igazolását láthatjuk, hogy ha minden optimális, erre képesek a világ legjobb hosszú távú triatlonistái.

2022. június 9.

Kép
Edzés

„Ha kívánhatnék bármit egy jótündértől, nem kívánnám azt, hogy legyen meg mind a két karom, mert én így vagyok az, aki vagyok” – interjú Boronkay Péter paratriatlonistával

Boronkay Péter a legeredményesebb hazai paratriatlonista, aki a sportág valamennyi versenyszámában nyert többször is világ- és Európa bajnoki címet, paralimpikonként szerepelt a 2016-os a riói paralimpián, de rendszeresen ér el dobogós sikereket ép sporttársai között hazai triatlon és futóversenyeken.

2022. április 26.

Kép
Lélek

Hogyan készülj fel arra, ha a férjed egy nagyon hosszú versenyre edz? – Ironman felkészülés egy családtag szemszögéből

Adott egy család. Most épp férj és feleség. Mindketten sportolnak, igazából a futásnak köszönhetik azt, hogy megismerkedtek. Van egy 20 hónapos kislányuk. Meg egy macskájuk. De ez most a történet szempontjából kevésbé releváns.Van a hátuk mögött pár maraton, félmaraton, ultratáv és ironman teljesítés is. Mióta megszületett a kislányuk, nem vállalkoztak komolyabb felkészülést igénylő versenyre, így felvetül a kérdés: átgondolta-e a feleség, mivel jár egy Ironmanre való felkészülés, amikor születésnapi meglepetésként benevezte férjét az egyik legismertebb európai versenyre? Hát, a kérdést itt örkényiesen nyitva hagyom, de ha szeretnél felvértezve hozzáállni a témához, akkor tarts velem és nézzük meg, hogy fér bele egy család mindennapjaiba egy amatőr hosszútávú triatlon versenyre való felkészülés.

2022. március 20.

Kép
Hírek

Világcsúcsokra tör az egykori sikeres magyar sportriporter

Viktoria Brown sorra javítja a kanadai rekordokat ultrafutásban. Ami számunkra azért érdekes, mert Viktoria Brown nem más, mint Szilasi Viktória, egykori magyar sportriporter, pókerjátékos, aki 2020-ban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy háromgyerekes anyaként, negyven felett, megnyerte a hosszútávú triatlon országos bajnokságot. Sok mindent kell tisztázni ahhoz, hogy megértsük Viki sztoriját.

2022. január 9.

Kép
Hírek

„Mindig vannak előttem célok, amikért dolgozok” – Weinhardt Anna Ironman

Problémamegoldásból és harmóniából is tanulni lehet a szuper tehetséges Weinhardt Annától, akinek jövőre teljesülhet csak be az álma, hogy rajthoz állhasson Hawaii-on az Ironman világbajnokságon

2021. október 15.

Kép
Hírek

Egy iraki származású amerikai nő az első, aki beltéri Ironmant teljesített

Mais Abousy 80 hosszt úszott egy 50 méteres medencében, 180 kilométert biciklizett görgőre szerelt kerékpáron és futott egy maratont futópadon.

2020. december 1.

Kép
Hírek

Sporttörténelmet írt Chris Nikic: Down- szindrómásként elsőként teljesített egy Ironmant

Érdemes már most megjegyezni a 21 éves Chris Nikic nevét, a fiúét, aki első Down- szindrómásként teljesített egy Ironmant.

2020. november 13.

Kép
Edzés

Az első Ironmanjét megnyerte, jövőre cél a hawaii VB: ismerd meg Weinhardt Annát!

Weinhardt Anna neve nem ismeretlen triatlon-körökben, és idén óriásit hasított élete első ironmantávú versenyén! 9:46:25 alatt ért célba Tallinban, sőt a korcsoportjában az első helyet is megszerezte!

2020. szeptember 23.

Kép
Edzés

Az ultratriatlonista nő, aki különös edzőpartnerekkel fut

Akik nem mások, mint nigériai törpe kecskék: gondolta volna bárki, hogy milyen klassz futópartnerek kerekedhetnek belőlük?

2020. szeptember 10.

Kép
Lélek

„Amatőrként csinálom, ezért sem merült fel, hogy megnyerhetem” – interjú Viktoria Brown-nal a nagyatádi eXtremeMan női győztesével

Ha nincs a koronavírus, valószínű, ez a cikk nem születik meg, talán magát Viktoriát sem ismeri meg a hazai triatlont kedvelő közönség. Nagy kár lett volna érte!

2020. augusztus 21.

Kép
Hírek

Szőnyi Ferenc októberben egy 20-szoros Ironmannek vág neki, ahol cél a világcsúcskísérlet

Szőnyi Ferenc ultratriatlon világbajnok mindig újabb és újabb, a hétköznapi ember számára felfoghatatlan megmérettetésekre nevez be és többségüket meg is nyeri. A Racemachine becenevet viselő komáromi sportoló októberben Mexicóban, a Decaultratri World Cupon nagy ambíciókkal áll rajthoz. Egy 20x Ironman versenyen indul, ahol nemcsak első helyezett szeretne lenni, de a világcsúcsot is megkísérli megdönteni.

2019. szeptember 18.

Kép
Hírek

Szombaton rajtol a 30. Extrememan Nagyatádon

A triatlon kedvelőinek fogalom Nagyatád, a somogyi város, ahol idén rendezik meg a jubileumi 30. hosszútávú triatlont.

2019. augusztus 8.

Kép
Hírek

Ne csináld utána! A férfi, aki felkészülés nélkül nyomta le az Ironmant

Zeppelin Zeerip teljesített egy DIY Ironmant, amire ráadásul fel sem készült. Amellett, hogy ez első olvasatra borzalmas ötletnek tűnik és hatalmas a sérülés kockázata, enyhén szólva is merész vállalkozás.

2018. október 3.

Kép

Ez a leggyakoribb sérülés triatlonistáknál

A triatlonistáknak egyfelől nagyon jót tesz, hogy kötelezően űznek háromféle sportot, ami segít egyensúlyba hozni a testet, másfelől rengeteget edzenek, így a regenerációra még nagyobb figyelmet kell fordítani.

Kép

„Először álltam úgy rajthoz, hogy nem rettegtem, hanem hittem magamban” - interjú Szántó Nelli Ironmannel

Hogyan kell nekivágni az Ironmannek? Min megy át az ember egy ilyen felkészülés alatt? Most, hogy Szántó Nelliben leülepedtek az érzések a július 1-ei, klagenfurti Ironman teljesítése után, mindezekről a témáktól beszélgettünk vele.

Kép

„Ha éjszaka felébredek, akkor is az a válaszom, hogy triatlonos vagyok” – interjú Szebeni Endrével

1943-at írunk. Magyarország a II. világháborúban vesz részt. Ugyanebben az évben halt meg Rejtő Jenő és Nikola Tesla. Megszületett Kóbor János, Janis Joplin és Szebeni Endre hangszerkészítő. Idén volt 74 éves és ma is aktívan sportol. Például a kezdetek óta szinte minden évben teljesítette a nagyatádi Extrememan-t, eddig 27 alkalommal, de futott már több mint 20 maratont is. Endrével a kezdetekről, az edzéseiről és a motivációjáról beszélgettünk.

Kép
Hírek

A majdnem halálos agysérülése után egy Ironmannel született újjá ez a futó

Az orvosok azt mondták Michael Bigognónak, hogy 10 százalék esélye van az életre. Júliusban viszont teljesítette az Ironmant.

2017. augusztus 7.

Kép
Hírek

Ironkids triatlonon indulhatnak a gyerekek az Artritisz világnapján

Az artritisz nemcsak az idősek betegsége, gyakran gyermekek is kénytelenek megküzdeni a fájdalmas tünetekkel. A krónikus betegség 16 éves kor alatt fordul elő, tartós ízületi gyulladás jellemzi, ami fájdalommal, duzzanattal és a mozgás korlátozottságával jár.

2016. október 7.

Kép
Lélek

Az orvosok azt mondták, sosem tud már futni, és közben Ironman lett

Turia Pitt nem mindennapi története mindenki számára inspiráló lehet.

2016. október 6.

Kép
Hírek

Kropkó Péter több mint 10 év után újra rajthoz áll az Ironmanen

Idén számos profi versenyző nevezett a harmadik budapesti IRONMAN 70.3 versenyre, ahol több mint tíz év kihagyás után Kropkó Péter 51-szeres IRONMAN is újra rajtvonalhoz áll. A 70.3-as versenyre az összes hely elkelt közel 2000 nevezéssel, az olimpiai távú 5i50 Budapest versenyre pedig rekordszámú, 650 nevezés érkezett.

2016. július 28.

Kép
Promóció

Kihívás és sikerélmény: nívós sportversenyek Salzburg tartományban

Meseszép Alpok-vidéki táj, barokk pompájú tartományi főváros, mutatós vidéki települések. A különleges természeti adottságairól híres Salzburg tartomány az aktív pihenés fellegvára. Nyaranta a túrázásé, bringázásé és a vízi sportoké a főszerep. A futó- és kerékpárversenyek, triatlonok számtalan országból vonzzák a versenyzőket.

2016. május 17.