Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés
Kép
Hírek

Egy különleges futókaland az időben - avagy hogyan lehet lazán lefutni 9-10 kilométert 0 perc, 0 másodperc alatt?

Hallottál már a Fuss Vissza a Jövőbe bulifutásról? Ha még nem, mindenképpen olvass tovább, ha igen, akkor még inkább, mert neked is tartogatunk meglepetéseket! A nem mindennapi időpontban lebonyolított eseménysorozat fő szervezője egy lelkes hobbifutó, aki évek óta elszántan rendezi a bulis futásokat – vagy ahogyan ő nevezi: időfutazásokat - az óraállítások idején. Idén jubileumi 25. alkalommal kerül megrendezésre az esemény, és természetesen mostanra is tartogatnak a szervezők új ötleteket. Az október 28-án a Városligetből induló futás részleteiről, programjáról, és a csatlakozási lehetőségekről beszélgettünk az ötletgazda szervezővel: Jónás Gyulával.

2023. október 9.

Kép
Edzés

Szeretsz futni és szereted a kutyákat? Akkor légy te is az Ürömi Állatotthon kutyával futó önkéntese!

Képzeld el, pusztán azzal, hogy olyan tevékenységet csinálsz, amit szeretsz, egy olyan lénnyel, aki közel áll hozzád, nagyon fontos önkéntes munkát végezhetsz!

2023. március 21.

Kép
Lélek

Nem szeretek közösségben futni, és kész

Tavaly év végén jelent meg a Strava által közzétett felmérés miszerint a futók egyre nagyobb arányban futnak közösségben. Bevallom, én az egyedül futók táborát erősítem. Hogy miért? Arra sokáig kerestem a válaszokat.

2023. január 31.

Kép
Promóció

Gyere velünk futni és teszteld a PUMA legújabb futócipőit!

Kezdjük együtt a hosszú hétvégét!

2022. október 23.

Kép
Hírek

Runner's World X Giro közösségi futás - szurkoljunk együtt!

Gyere velünk egy jó hangulatú futásra a Giro d'Italia budapesti időfutama előtt, aztán pedig szurkolj velünk!

2022. április 27.

Kép
Promóció

Fuss együtt Maráz Zsuzsival és Erős Tibivel! - Scott közösségi futás

Fuss együtt két kiváló ultrafutóval, akik maguk is a Scott cipőit használják edzéseiken és versenyeiken.

2022. április 5.

Kép
Promóció

Te se hagyd ki az eheti SCOTT közösségi futást!

A SCOTT csapata közösségi futásra hív, ahol együtt futhatsz Marázs Zsuzsival és Csécsei Zolival!

2022. március 14.

Kép
Hírek

Közösségi futások a Covid árnyékában

Hogyan élték, élik meg a koronavírus okozta világjárványt az oly népszerű közösségi futások? Körkép öt népszerű hazai futóközösség eddigi tapasztalataiból.

2021. november 23.

Kép
Kezdők

5 egyszerű lépés, ami segít megszeretni a futást

Kezdő futók nem ritkán mesélnek arról, hogy küzdelmes számukra akár egy 15-20 perces edzést összehozni, mert semmilyen valódi élvezetet nem találnak a futásban. Nekik szeretnénk pár egyszerű tanácsot adni, amivel közelebb kerülhetnek e mozgásforma valódi élvezetéhez.

2021. szeptember 8.

Kép
Kezdők

Gondolatok arról, hogyan győzheted le a félelmeidet az első közösségi futás előtt

Nem is gondolnánk milyen sokféle kérdés és félelem merülhet fel egy futó fejében akkor, amikor megkapja a tanácsot – például tőlünk – csatlakozz egy közösséghez, járj le hozzájuk futni!

2021. szeptember 7.

Kép
Kezdők

Kezdő futók 5 nagyon gyakori kérdése a válaszainkkal együtt

Nem meglepő, hogy az elmúlt év során megugrott a kezdő futók száma világszerte. Most aztán tényleg adta magát nagyon ez a mozgásforma: a szabad levegőn lehettünk és mozoghattunk, megszakítva a rengeteg otthon töltött időt.

2021. augusztus 19.

Kép
Edzés

Edzéstípusok, amiket jobb közösségben végezni + tippek, ha a forróságban nincs kedved futni - Szántó Nelli tanácsai

Szántó Nelli triatlon- és futóedző, a RW futótáborok állandó coach-a, és az újonnan alakult Garmin Running Club egyik edzője. Arról kérdeztük, miért jó csapatban edzeni, és mivel könnyíthetjük meg a nyári futásokat!

2021. június 23.

Kép
Promóció

dm Balaton RUN-ra hangoló közösségi futás: ne hagyd ki!

Egy jó hangulatú közösségi futása Margitszigeten , ami az év egyik legszuperebb versenyére hangol, úgyhogy te se maradj otthon!

2021. június 21.

Kép
Edzés

Fedezd fel a Velencei-tó környékét futva!

Ha olyan útvonalat keresel, ami passzol a maratoni felkészülés hosszú edzéseihez, ruccanj le a Velencei-tóhoz és egyszerűen fusd körbe.

2020. május 19.

Kép
Edzés

Pillanatok alatt reagáltak a közösségi futások állandó szervezői a koronavírus okozta helyzetre

Gyakorlatilag leállt minden ilyen irányú program. Markocsán Sándor, a Runner’s World szakértője és állandó szerzője, olyan edző, aki rendszeresen együtt fut a tanítványaival. Őt kérdeztük arról, hogy a koronavírus miatt, hogyan változott meg az edzői attitűdje és hogyan tudja támogatni a futókat abban, hogy kitartson a motivációjuk.

2020. március 19.

Kép
Edzés

Hogyan viselkedjünk futóként a koronavírus idején?

Miközben a koronavírus folyamatos terjedése miatt világszerte egyre több nagylétszámú futóversenyt törölnek, óhatatlanul felmerül a kérdés sokunkban, vajon mi a teendő annak érdekében, hogy egészségesek maradjunk és hogyan befolyásolják a történtek a napi edzéseinket…

2020. március 13.

Kép

Jaj oda a célversenyem, avagy hogyan vészeld át ezt az időszakot futóként?

Folyamatosan érkeznek a hírek arról, hogy újabb és újabb versenyek maradnak el Európa szerte és itthon is. Ilyet az elmúlt 20 év során nem tapasztaltam, valószínű korábban sem volt erre precedens, de arról nem tudok beszámolni.

Kép

A koronavírus világszintű terjedése miatt a hozzánk közeli országokban is törölnek vagy korlátoznak sporteseményeket

Szlovákiában 14 napig minden sportrendezvény megrendezését felfüggesztették, Romániában márciusban minden 1000 főt meghaladó létszámú rendezvényt töröltek, illetve a már járvánnyal sújtott Észak-Olaszországban elmarad a hazai terepfutók körében is kedvelt BVG Trail, amely április 4-én lett volna.

Kép

Hétvégén Yours Truly 50 / 25

A Yours Truly egy nagy nemzetközi közösségi futás évtizedekkel ezelőtt kezdődött ötlete, amely Finnországból indult. A kapcsolódó eseményeket hagyományosan január és február utolsó hétvégéjén tartják világszerte.

Kép
Hírek

1 ÉVES A SZÉNÁS KÖR – vasárnap közösségi szülinapozás lesz Solymáron

A tavaly indult Szénás kör egy éves lett. Ebből az alkalomból közösségépítő szülinapozásra invitálja a futókat, túrázókat a szervező, Perl Gergely.

2019. május 27.

Kép
Hírek

Fuss Bátran! - Pécsi közösségi futás egy jó ügyért

Több pécsi szervezet fogott össze annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a biztonságos futásra. November végén pedig közösségi eseményt szerveznek.

2018. november 12.

Kép
Ébredj

Ébredj Futóklub - egy befogadó közösség, ahol a kemény edzések után is mosolyognak a résztvevők

De miért is szeretik annyira, akik odajárnak? Most elárulják!

2018. május 9.

Kép
Hírek

Jelmeztippek futóknak - avagy így zajlott a Runner's World Ébredj! futóklub farsangi futása

Egy olyan szuperlelkes és vidám társasággal, mint a RW Ébredj! Futóklub tagjai, nem is volt kérdés, hogy belevágunk egy jó kis bohókás, beöltözős farsangi futásba! Következzenek azok, akik minden csütörtök reggelünket feldobják, ám ezúttal nem csak minket szervezőket boldogítottak, hanem az ébredező Budapest munkába siető lakóinak is sikerült mosolyt csalnunk az arcára.

2018. február 15.

Kép
Kezdők

4 ok, amiért megéri csatlakozni egy futóklubhoz

A futóklub tagjait könnyű észrevenni a városban vagy versenyeken - mindig úgy tűnik, ők képesek kihozni magukból a maximumot. És bár nagyon sokféle csapat létezik, a futóklubozás előnyei ugyanazok.

2018. január 3.

Kép
Hírek

Buli, futás, edzés és hatalmas élmény - Budapesten járt a Midnight Runners csapata

Két hete látogatott el hozzánk a londoni Midnight Runners futócsapata, hogy péntek 13-án hatalmas bulit csapjon Budapesten.

2017. október 27.

Kép
Edzés

A Midnight Runners Budapesten járt - élménybeszámoló a közösségi futásról

A múlt hétvégén részt vett a SPAR Budapest Maratonon London legnagyobb futóközösségének, a „Midnight Runners” csapatának néhány futója. Ha már itt vannak, gondoltak egy nagyot és péntekre szerveztek egy közösségi futást. Az előzetes várakozásnak megfelelően igen sokan jelentkeztek az eseményre. A mintegy 30-40 londoni futót kiegészítette, további 100-150 budapesti.

2017. október 19.

Előző oldal
Következő oldal