Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés
Kép
Hírek

Rekordlétszámú, 63 fős magyar csapat vesz részt a vb-n

Minden idők legnagyobb létszámú magyar csapata vesz részt a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságon. Augusztus 19. és 27. között szinte az összes versenyszámban lesz kinek szurkolni a vadonatúj Nemzeti Atlétikai Központban.

2023. augusztus 9.

Kép
Hírek

1 év múlva kezdődik a párizsi olimpia, ahol már biztosan láthatjuk futni Kozák Lucát is! - interjú

A tavalyi év magyar sportolónője, Kozák Luca idén az atléták között elsőként teljesítette a szintet a jövő évi párizsi olimpiára 100 méteres gátfutásban.

2023. július 27.

Kép
Hírek

Takács Boglárka két magyar csúcsot is megdöntött Budapesten

Fantasztikusan sikerült Takács Boglárka számára a Magyar Nagydíjsorozat csütörtöki budapesti versenye: a 100 és a 200 métert is új országos csúccsal nyerte meg.

2023. június 9.

Kép
Hírek

Budapesten mutatkozik be a Nemzetközi Atlétikai Szövetség fenntarthatósági rendszere

A 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság több szempontból is különleges lesz: nemcsak Magyarország történetének legnagyobb sporteseményeként fog bevonulni a történelemkönyvekbe, de a Nemzetközi Atlétikai Szövetség fenntarthatósági rendszere is az augusztus 19. és 27. közötti rendezvényen debütál.

2023. június 9.

Kép
Hírek

A budapesti atlétikai világbajnokság maratoni útvonala Szemerei Levente szemével

Már hivatalosan is bemutatták az augusztusban megrendezésre kerülő budapesti atlétikai világbajnokság utcai versenyeinek útvonalait, amelyek érinteni fogják Budapest legszebb nevezetességeit. A Hősök terétől a Várkert Bazárig terjedő maratoni útvonallal kapcsolatban Szemerei Leventét kértük meg, fejtse ki véleményét.

2023. március 1.

Kép
Hírek

Szögi István nyolcszoros magyar bajnok atléta: "Mindent megteszek, hogy kvalifikáljak a VB-re!"

Három a magyar igazság, hiszen Szögi István nemrég harmadik alkalommal futott magyar csúcsot fedett pályán. 2021-ben 1500 méteren, 2022-ben 2000 méteren, most pedig mérföldön mutatta meg, hogy jelenleg ő a leggyorsabb magyar atléta ezeken a távokon.

2023. február 15.

Kép
Hírek

„Nehéz az atlétikánál igazságosabb sportot találni” - Kozák Luca, minden idők legsikeresebb magyar gátfutónője

Kozák Luca hatalmas tehetség és kimagasló az akaratereje is, nemhiába válhatott országunk legsikeresebb gátfutónőjévé. Többször olvashattad a runnersworld.hu-n a vele készült interjúinkat, ám most még jobban megismerheted!

2023. január 9.

Kép
Hírek

Kevesebb mint 300 nap múlva több mint 2000 elit atléta érkezik Budapestre

Idén október 23-án nem csak a Magyarországon lezajlott múltbéli történésekről emlékezhettünk meg, hanem a hazánkban jövőre megrendezésre kerülő eseményekre is előre tekinthettünk. A múlt hőseire emlékezve egy lépéssel közelebb kerültünk a jövő bajnokaihoz, ugyanis a tegnapi nappal kevesebb mint 300 nap választ el minket a 2023. évi budapesti atlétikai világbajnokságtól.

2022. október 24.

Kép
Hírek

Szabó Nóri 2:30:31-es új egyéni csúcsot futott maratonon

Szabó Nóri a mai napon a TCS Amsterdam Marathonon elért idejével közel fél percet javított egyéni csúcsán, melyet tavaly szeptemberben futott Berlinben. A kiemelkedő eredményre számítani lehetett, ugyanis félmaratoni egyéni csúcsából nemrég közel 1 percet faragott le, amikor szeptember közepén 1:10:59 alatt teljesítette a 21 km-es távot Koppenhágában. Nóri fejlődése töretlen, egyáltalán nem szokványos és nem is mindennapi. Hatalmas ugrásokkal halad előre, időeredményei versenyről versenyre folyamatosan javulnak.

2022. október 16.

Kép
Hírek

Merjünk néha váltani és változtatni a céljainkon!

Az elmúlt évek történései jelentős mértékben átírták a mindennapjainkat, a megszokott életünket, amihez meg kellett tanulnunk alkalmazkodni. A sportolók célkitűzéseit is nagy mértékben befolyásolták a változások, hiszen az olimpiát 2020-ról 2021-re halasztották. Az atléták versenyszezonja is megbolydult, az atlétikai világbajnokságot ugyanis 2021-ről 2022-re helyezték át, így azt a kontinensviadallal és a nemzetközösségi játékokkal egy időszakban rendezték meg. A változásokhoz való idomulás azonban számos esetben az újratervezésen túl megújulási lehetőséget is magában rejthet, mindez pedig alkalmat egy esetlegesen jobb eredmény eléréséhez.

2022. október 13.

Kép
Hírek

A magyar atlétikai válogatott nyerte a Csapat Európa-bajnokságot

A magyar csapat a bulgáriai Stara Zagorában megrendezett megnyerte Csapat Európa-bajnokságot, összesen 255 pontot gyűjtve, és feljutott a First League-be.

2021. június 21.

Kép
Hírek

Vindics Balázs: "Fejlődünk mi is, de a konkurencia talán még gyorsabban" - a magyar atléták útja Tokióig

Vindics Balázs tavaly fedett pályán, 800 méteren egy olyan országos csúcsot döntött meg, amit Korányi Balázs tartott már 21 éve. Azóta a járvány átrendezte az életünket, de Balázs töretlenül készül arra, hogy kvótát szerezzen a tokiói olimpiára. Arról kérdeztük, mi a helyzet vele mostanában.

2021. június 15.

Kép
Podcast

Büntetőkör #33 - Folytatódik a beszélgetés az atlétalegenda Mecser Lajossal

A beszélgetés első része után már biztos te is nagyon vártad, hogy jöjjön a következő rész! És most itt van: Simonyi Balázs folytatja a beszélgetést Mecser Lajossal.

2021. március 22.

Kép
Runner's World

Büntetőkör #32 - Beszélgetés Mecser Lajos hosszútávfutó atléta legendával, 22-szeres magyar bajnokkal

Simonyi Balázs ezúttal (is) egy igazi legendával beszélgetett: a Büntetőkör legújabb részében Mecser Lajos 78 éves hosszútávfutó atlétát és három meglepetés vendéget hallhatsz!

2021. március 9.

Kép
Hírek

„Csalódtam, hogy elhalasztották az olimpiát, de nem panaszkodom, mert sokkal nagyobb gondok vannak a világban” – interjú az ifjú atlétával, Wagner-Gyürkés Vikivel

Február 17-én Torunban, a másfél hét múlva kezdődő Fedettpályás Európa-bajnokság helyszínén rendezték a World Athletics Indoor Tour Gold sorozat egyik állomását, ahol Wagner-Gyürkés Viktória fantasztikusan versenyzett, és élete legjobb idejét futotta 3000 méteren, ezzel pedig egy 1988 óta fennálló magyar csúcsot adott át a múltnak.

2021. február 24.

Kép
Hírek

Új év, új kezdet, új rekordok a magyar atlétikában

Sokszor megkapják a mai atléták, hogy a régi idők sportolói magasabb szinten űzték ezt a sportágat, gyorsabbak voltak, magasabbra ugrottak és távolabb dobtak. 2020-ban nem volt lehetősége bizonyítani a feltörekvő ifjúságnak, azonban 2021. év eleje alkalmat adott a fiataloknak, hogy megmutassák mennyire elkötelezettek a sportok királynője iránt.

2021. február 12.

Kép

Böhm Lilla és Szemerei Levente országos bajnokok 10 000 méteren

Tegnap délután rendezték meg a 10 km-es magyar bajnokságot a Vasas Pasaréti Sportcentrum atlétikai pályáján.