Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés
Kép
Promóció

Versenyezz a legnagyobb pályán!

2023. november 16.

Kép
Táplálkozás

Eliud Kipchoge egyszerű, mégis hatékony étrendje

Ha azt gondolnánk, hogy egy olyan futó, mint Eliud Kipchoge, biztosan nagyon bonyolult étrendet tart, most kiderül, hogy inkább a hatékonyság jellemzi ebben is.

2023. október 16.

Kép
Hírek

Kelvin Kiptum megdöntötte a maratoni világrekordot a Chicago Marathonon

A 23 éves kenyai maratonfutó bődületes időt futott, majdnem áttörte a kétórás teljesítési időt!

2023. október 8.

Kép
Hírek

Eliud Kipchoge visszatért Bécsbe, ahol négy éve két órán belüli maratont futott

A maratonfutás világrekordere azért látogatott Bécsbe, hogy bemutassa az INEOS 1:59 irampóznát, melyre a négy évvel ezelőtt teljesített első két órán belüli maraton emlékeként tekinthetünk, s amely hobbifutók számára megálmodott kihívással egészül ki.

2023. október 2.

Kép
Edzés

Félmaratoni PB-re készülsz? Próbáld ki a következő váltakozó tempójú edzést!

A félmaraton nem véletlenül kedvelt versenyszám az amatőr futók körében, ám a 21 kilométer teljesítése ugyanúgy tiszteletet és persze felkészülést kíván, mint a jóval nehezebb és összetettebb maratoni táv.

2023. szeptember 25.

Kép
Edzés

Rövidebb távokkal néha messzebbre jutsz

A közösségi média és a (virtuális) csoportos edzések korában nehéz nem észrevenni, hogy az idejüket sikeresen javító maratoni és félmaratoni futók többsége hatalmas távokkal készül fel a versenyekre. Sokan – magamat is ideértve – esküsznek arra, hogy a fejlődésért még többet kell futni.

2023. szeptember 5.

Kép
Promóció

„Találkozzunk a rajtnál”

Ismét futók népesítik be a Balaton partját Zamárdiban, ahol szeptember 16-án harmadik alkalommal kerül megrendezésre a dm Balaton Run családi futóverseny. A futóversenyek között fiatalnak és öko szemlélettel egyedinek számító versenyre várnak minden korosztályt.

2023. szeptember 4.

Kép
Hírek

Minden idők leggyorsabb maratonját láthattuk ma Budapest utcáin

Az ugandai Victor Kiplangat történelmet írt ma a budapesti világbajnokságon. Túl azon, hogy megnyerte az atlétikai világbajnokság maratoni futamát, olyan időt futott, amilyet hazánkban még egyetlen futó sem.

2023. augusztus 27.

Kép
Hírek

Két országos csúcsdöntés és két sikeres női maratoni teljesítés volt a tegnapi nap hazai futós mérlege a budapesti VB-n

A világbajnokság utolsó előtti napján is sok izgalmak vártak az atlétika szerelmeseire. A női maratoni futammal kezdődött a nap délelőtti programja, a távot két magyar maratonfutó is sikeresen teljesítette.

2023. augusztus 27.

Kép
Hírek

Szombaton és vasárnap reggel 7 órakor a Hősök terén rajtolnak az atlétikai világbajnokság maratoni versenyei

Holnap a női maratoni futókat láthatjuk versenyezni, vasárnap reggel pedig a férfiak rajtolnak.

2023. augusztus 25.

Kép
Edzés

Elég jó az állóképességed?

Emlékszem a pezsgő, bizsergető izgatottság érzésére, ahogy a 2018 novemberében a New York-i Maratont néztem a képernyő elé szegezve. Shalane Flanagan a címvédésért küzdött – és végül harmadikként futott be (Mary Keitany lett az első). A finisben intett a tömegnek és kikiabált: „Szeretlek titeket!” És láttam a több mint 52 ezer résztvevő kimerült, de örömtől sugárzó arckifejezését. A látvány hirtelen olyan irigységgel töltött el, hogy maratoni lázban égve azonnal beneveztem egy februári versenyre. Nagyjából tizenkét hetem volt felkészülni.

2023. augusztus 17.

Kép
Edzés

Be kell melegíteni a maraton előtt?

Vagy majd a verseny során bemelegszünk? Ez a másik opció, ugye? De nézzük, mit javasol egy profi maratonista!

2023. augusztus 9.

Kép
Hírek

Eliud Kipchoge őszi maratonját ismét Berlinben teljesíti

A maratoni világcsúcstartó eddig öt alkalommal futott maratont a német fővárosban.

2023. július 27.

Kép
Hírek

Fuss te is ott, ahol a világbajnokság sztárjai fognak!

Bárki futhat a 2023-as atlétikai világbajnokság utolsó napján, augusztus 27-én, közvetlenül a hivatalos maratoni verseny után, pontosan ugyanazon az útvonalon, ahol a világ legjobbjai is küzdenek az érmekért. Sőt, sok év után most először lesz lehetőség átfutni a felújított Lánchídon.

2023. július 13.

Kép
Kezdők

5 tévhit, amit kezdő futóként biztosan felejts el

Kezdő futóként sokkoló lehet a régóta futó ismerősök sztorijait hallgatni versenyekről, maratonokról, gardróbnyi futóholmikról, 6 percnél gyorsabb tempókról. Ez a cikk azért készült, hogy megnyugtassunk: szükségtelen aggodalmakat dédelgetsz magadban arról, hogy hová „kell” eljutni futóként.

2023. május 20.

Kép
Edzés

5 dolog, amit a London Marathon bajnokától, Sifan Hassantól tanulhatunk

A kétszeres olimpiai bajnok az idei London Marathonon debütált a távon és győzött is, miközben egyáltalán nem volt biztos, hogy két megállás után sikerül újra felkapaszkodnia az élbolyra.

2023. május 7.

Kép

Szemerei Levente és Kovács-Garami Katalin győztek a magyar maratoni bajnokságon

A bajnokságot a bécsi maraton részeként rendezte meg a Magyar Atlétikai Szövetség.

Kép

A 2023-as London Marathon legfontosabb eseményei és eredményei

Kelvin Kiptum minden idők második leggyorsabb maratonját futotta, Sifan Hassan pedig legendás hajráját át tudta ültetni a maratoni futás céljába, ennek köszönhetően győzött is!

Kép

Evans Chebet és Hellen Obiri győztek a 127. Boston Marathonon

A világcsúcstartó Eliud Kipchoge számára nem jött össze az, amiért Bostonba ment, a 6. helyen ért célba.

Kép
Edzés

"Kőkeményen megdolgoztam ezért a maratonért" - Kozák-Ignáth Éva élménybeszámolója a párizsi maratonról

Amatőr futóként, munka és család mellett is lehet folyamatosan fejlődni a maratoni távon. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az IRunMore Team egyik alapítójának, Kozák-Ignáth Évának a példája, aki a Párizs maratonon elért 3:25:54-es időeredményével minden korábbi elképzelését felülmúlta.

2023. április 13.

Kép
Edzés

Trükkök, melyek megkönnyíthetik az első maratoni futás(oka)t

Dr. Josephine Perry sportpszichológus szerint a maratoni futás olyan elsöprő sportélmény egy amatőr futó életében, amit különféle technikával és trükkel könnyebbé lehet tenni.

2023. április 12.

Kép
Lélek

Öt kilométertől a World Marathon Majors versenyek és Ironmenek céljáig – Waller Gabival beszélgettünk

Rákóczi Gabriella vagy, ahogyan angol férjével való házasságkötése óta hívják, Gabriella Waller, 2011-ben költözött Angliába. Pár évre rá futni kezdett a testvérével, majd három évnyi szorgos kilométer- és adománygyűjtésnek köszönhetően egy World Marathon Majors (WMM) érem tulajdonosa lett. Közben fájdalmas tragédia árnyékolta be az életét, a gödörből, melybe került, komoly triatlonos álmai segítették ki.

2023. április 11.

Kép
Hírek

Egy 90 éves olasz férfi megdöntötte a korosztályos maratoni világrekordot

A római Antonio Rao Rómában érte el az új csúcsot.

2023. március 29.

Kép
Edzés

Hogyan folytasd a maratoni felkészülést, ha közben betegséggel vagy sérüléssel kellett megküzdened?

Ha célzott maratoni felkészülés során kell akár betegséggel, akár egy kisebb sérüléssel megvívni, sem biztos, hogy végképp le kell mondani a versenyről, ám készülj rá, hogy valószínű módosítani szükséges a korábbi célkitűzést.

2023. március 24.

Kép
Edzés

„Eldöntöttem, hogy nyomni fogom és kizárok minden kellemetlenséget” – Garai Ágnes Szonjával a kétszeres 6 órás országos bajnokkal és friss magyar csúcstartóval beszélgettünk

Egy bizonyos szinten már inkább fejben dől el, hogy mi lesz az eredmény – összegzi Garai Ágnes Szonja a futását a 6 órás OB-t követően. A fiatal főállású molekuláris biológus a futópályája kezdetétől, azaz 2011 óta a Sashegyi Gepárdok tagja. Ugyanettől az időponttól lett edzője Szabó Gábor. S bár 12 éve fut, saját bevallása szerint csupán két éve kezdte tényleg nagyon komolyan venni az edzéseket.

2023. március 13.

Kép
Edzés

Tavasszal maratoni PB-t szeretnél futni? Próbáld ki a tempóváltást a hosszú futásodon!

A hosszú futás az egyik kulcsedzés a maratoni felkészülésben. Ha gyakorlott maratonfutó vagy és idén tavasszal az egyéni csúcsot tűzted ki célul, a következő edzés neked való!

2023. március 3.

Előző oldal
Következő oldal