Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés
Kép
Hírek

Lomb Ádám és Nagy Julianna győztek a mai félmaratoni országos bajnokságon

Ami a 38. Wizz Air Budapest Félmaraton keretein belül került megrendezésre. Az eseményen több, mint 8000 futó vett rész az összes versenyszámon.

2023. szeptember 10.

Kép
Hírek

Csodás eredményekkel zárult a 128. Magyar Atlétikai Bajnokság a Nemzeti Atlétikai Központban

Mindenki izgatottan várta a Nemzeti Atlétikai Központ első hivatalos versenyét, a 128. Magyar Atlétikai Bajnokságot, amivel egyúttal a vb-re is lehetett kvalifikálni az atlétáknak.

2023. július 9.

Kép
Hírek

Július 7-8-án jön az első hivatalos verseny a Nemzeti Atlétikai Központban

Már nem kell sokat várni és augusztus 19-én kezdetét veszi a budapesti atlétikai világbajnokság, ami Magyarország történetének a legnagyobb sporteseményeként vonul be a történelemkönyvekbe. Alig 50 nappal a rajt előtt a visszaszámlálás a célegyenesbe fordult. Július 7-8-án jön a 128. Atlétikai Magyar Bajnokság, ami egyben a vb hivatalos tesztversenye is lesz.

2023. július 3.

Kép
Hírek

Szemerei Levente és Kovács-Garami Katalin győztek a magyar maratoni bajnokságon

A bajnokságot a bécsi maraton részeként rendezte meg a Magyar Atlétikai Szövetség.

2023. április 23.

Kép
Edzés

„Eldöntöttem, hogy nyomni fogom és kizárok minden kellemetlenséget” – Garai Ágnes Szonjával a kétszeres 6 órás országos bajnokkal és friss magyar csúcstartóval beszélgettünk

Egy bizonyos szinten már inkább fejben dől el, hogy mi lesz az eredmény – összegzi Garai Ágnes Szonja a futását a 6 órás OB-t követően. A fiatal főállású molekuláris biológus a futópályája kezdetétől, azaz 2011 óta a Sashegyi Gepárdok tagja. Ugyanettől az időponttól lett edzője Szabó Gábor. S bár 12 éve fut, saját bevallása szerint csupán két éve kezdte tényleg nagyon komolyan venni az edzéseket.

2023. március 13.

Kép
Edzés

„Egy ilyen hosszú versenyen próbálok nem belegondolni a teljes távba, vagy időtartamba” – interjú az új 48 órás magyar csúcstartóval, Beda Szabolccsal

Tehetség, rengeteg edzésmunka, évtizedes sportolói tapasztalat, céltudatos, fegyelmezett mentalitás, jól átgondolt táplálkozási rendszer - ezek mind hozzájárultak ahhoz, hogy Beda Szabolcs 410,305 kilométerrel megdöntötte a 48 órás futás magyar csúcsát és országos bajnok lett, immár másodszorra ebben a versenyszámban.

2022. október 27.

Kép
Edzés

A nagyon fiatal, nagyon tehetséges és nagyon ambiciózus szekszárdi atlétával, Szemerei Leventével beszélgettünk

Szemerei Levente csupán 22 éves, de már háromszoros 10 000 méteres országos bajnok, az elmúlt három évben verhetetlen volt ezen a távon. Idén szintet lépett távban és múlt hétvégén megnyerte a félmaratoni magyar bajnokságot is. De itt még közel sincs vége a nagyszabású álmoknak!

2022. május 18.

Kép
Hírek

Elhivatott katona és céltudatos futó, szokatlan kombináció pláne egy nőtől – Böhm Lilla friss kétszeres 10 000 méteres magyar bajnok futóval beszélgettünk

Böhm Lilla többszörös magyar bajnok mezei futó és május elseje óta kétszeres 10 000 méteres magyar bajnok az egyik jó példája annak, hogy munka mellett is lehet kimagasló eredményeket elérni és fejlődni.

2022. május 9.

Kép
Hírek

Szabó Nóra és Szemerei Levente nyerték a félmaratoni országos bajnokságot

Az esemény a Puskás Aréna körül került megrendezésre, az indulók egy bő másfél kilométeres útvonalon körözve teljesítették a távot.

2022. május 8.

Kép
Hírek

Kozák Luca új magyar csúcsot futott 60 méteres gátfutásban

Kozák Luca bombaformában van kevesebb, mint egy héttel a Fedettpályás Magyar Bajnokság előtt. Tokiói olimpikonunk az Indoor Tour Gold sorozatának toruni állomásán 7.97-es magyar csúcsát beállítva a 3. helyen ért célba 60 méteres gátfutásban.

2022. február 24.

Kép
Edzés

„A versenyzés az életem része marad, addig amíg a testem meg nem adja magát” – interjú Erdélyi Zsófiával

Évek óta figyelemmel kísérem Erdélyi Zsófi sportpályáját, amióta megszülettek a gyermekei, talán még inkább. Izgalmas, ám sok nehézséggel övezett út volt, amit azóta bejárt.

2022. január 12.

Kép
Hírek

Szabó Nóri és Szemerei Levente az idei 10 000 méteres magyar bajnokok!

Vasárnap a Vasas Pasaréti Sportcentrumban rendezték meg a 10000 méteres magyar bajnokságot, ahol sorra dőltek az egyéni csúcsok. A nőknél Szabó Nóra, a férfiaknál a címvédő Szemerei Levente is élete legjobbjával győzött.

2021. szeptember 21.

Kép
Edzés

„A futásban az a jó, hogy mindig van hova fejlődni, legyen az tempó, erőnlét, vagy akár a táv növelése” – mondja Erős Tibor magyar bajnok ultrafutó

Erős Tibor augusztus elején megnyerte a Korinthosz 160 km-es távját. Átlagosan 4:54-es kilométereket futott bő 13 órán keresztül (13:10:14-es futott). Tavasszal 100 kilométeres országos bajnokságot nyert (ideje 7:10:32), 4:18-as átlagokban futva a távot, fél évvel korábban is megnyerte ugyanezt a bajnoki címet (ideje 7:28:13), akkor még „csak” 4:29-es ezreket futott ezen a távon.

2021. augusztus 31.

Kép
Edzés

Ha futni kezd komolyabban, abból rossz nem igen szokott kisülni, most éppen ezüstöt nyert a Hosszútávú Hegyifutó OB-n – Vincze Zsófival beszélgettünk

Volt a Runner’s World címlaplánya, futott Ultrabalatont és sokféle hosszúságú terepultrát. Saját rovata van az RW nyomtatott verziójában. Évek óta blogol futóként, egy ideje edzőként és gyermekre vágyó nőként is. Véleményét mindig markánsan képviseli hobbi sportolóként, futószakmai témákban, de akár állatvédelmi kérdésekben sem rest a sarkára állni, sőt állatot is ment, ha azt kívánja tőle a helyzet.

2021. május 6.

Kép
Hírek

Először lett magyar bajnok terepfutóként - a Mátrabérc Trail csúcstartójával, Józsa Gáborral beszélgettünk

A futás valamennyi ágát kipróbálta és a futás valamennyi ágában ért is el jelentős sikereket. Egy nagyon rövid időszakot leszámítva mindig munka mellett sportolt magas színvonalon, de tudatosan döntött így.

2021. április 29.

Kép
Hírek

Országos bajnokságok hétvégéje volt

Futás szempontjából három OB-t is tartottak az elmúlt hétvégén: 24 órás, 100 km-es és hegyifutó bajnokságok zajlottak az elmúlt két napban.

2021. április 12.

Kép

„Úgy érzem, hogy ez az évem jobban fog sikerülni” – mondja Erdélyi Zsófia friss maratoni bajnok

Zsófi élete első OB címét szerezte meg egy bő hete a Debrecenben megrendezett versenyen, amin csak igazolt sportolók vehettek részt.

Kép

Jenkei Péter a 2021-es év férfi magyar maratoni bajnoka

A 18 fős férfi mezőnyben Péter majd 5 perccel előbb ért célba, mint az őt követő Bódis Tamás. A 29 éves sportoló végig egyedül futott a verseny során, ennek ellenére a táv második felét sikerült gyorsabban megtennie.

Kép

Csere Gáspár és Szabó Tünde nyerték a hétvégi 35. Spar Budapest Maratont

Egyben ők lettek a táv idei országos bajnokai is.

Kép
Hírek

Böhm Lilla és Szemerei Levente országos bajnokok 10 000 méteren

Tegnap délután rendezték meg a 10 km-es magyar bajnokságot a Vasas Pasaréti Sportcentrum atlétikai pályáján.

2020. szeptember 28.

Kép
Hírek

Hegyifutó OB: Jenkei Péter és Ménes Anita az idei év felnőtt bajnokai

Szombaton rendezték meg a Hegyifutó Országos Bajnokságot, az eseménynek a Mátra adott otthont.

2020. július 20.

Kép
Hírek

Wizz Air Félmaraton – eredmények és fotók az ország legnagyobb félmaratonjáról

Hosszú évek óta először nyárvégi kánikulai időjárás helyett kellemes kora őszi futóidőben teljesíthették a vágyott célt a Wizz Air Budapest Félmaratonon indulók vasárnap délelőtt.

2019. szeptember 8.

Kép
Edzés

„Nehezen fogom fel, hogy 2 év alatt sikerült EB kvalifikációt szereznem” – interjú Nemes Rita hétpróbázóval

Nemes Rita alig két év felkészülést követően idén országos bajnoki címet szerzett hétpróbából, illetve kvalifikálta magát a 2020-as Európa-bajnokságra.

2019. szeptember 5.

Kép
Hírek

50 km-es OB: Beda Szabolcs és Staicu Simona a táv országos bajnokai

Idén is május 1-jén került megrendezésre az 50 km-es Országos Bajnokság. A futók reggel 9 órakor kezdték meg a körözést az Omszki-tó partján. Az 1,67 km-es futókörön 30 kör várt az indulókra.

2019. május 1.

Kép
Hírek

„Család mellett, több lábon állva, ráadásul közel 34 évesen, önmagában nagy tett, hogy edző nélkül a fedett EB-re kvalifikálni tudtam magam” – interjú Kazi Tamással

Kazi Tamás többszörös magyar bajnok középtávfutó olimpikon. Az egykori focista, ma már ízig-vérig 800-as futónak vallja magát. Legnagyobb sikereit ebben az atlétikai számban érte el, ő tartja a szabad téri országos csúcsot 800 (1.45.37), illetve 1000 méteren. Tavaly nyár végén felköltözött Debrecenből Budapestre, klubot váltott és jelenleg edző nélkül, önállóan fut. Én pedig arról kérdeztem őt, milyen jövőbéli elképzelései vannak atlétaként és civilként.

2019. március 11.

Kép
Hírek

50 km-es OB: szoros verseny a dobogóért

A május 1-jei ünnepet kihasználva, rendhagyó időpontban került megrendezésre az 50 km-es Országos Bajnokság. Tegnap reggel 9 órakor rajtolt a mezőny az Omszki-tó partján található 1,67 km-es futókörön, melyen 30 kört kellett megtenniük a futóknak.

2018. május 1.

Előző oldal
Következő oldal