Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés
Kép
Hírek

Csik Ferenc díjat kapott Lubics Szilvia

A Magyar Sport Napja alkalmából kapta a rangos kitüntetést a kiváló ultrafutó, aki azonban nem élvezte sokáig az ünnepi pillanatokat, mivel már várta az Ultrabalaton.

2023. május 5.

Kép
Lélek

Maratonista, ultra, terep? Te milyen futó vagy?

Mitől és mikor válik valakiből maratonista, terepfutó vagy ultrafutó, netán terepultra-futó? A lefutott versenyek száma, netán a hossza dönt erről? Vagy a szóban forgó futó elhatározása, hogy ő valamilyen futóvá válik valamilyen verseny által? Maratonista az, aki fut egy maratont? Vagy kettőt? Ultrafutóvá lesz az, aki fut 50 km-t?

2023. február 10.

Kép
Hírek

Bányászvárosból terepfutó paradicsom - a Leadville Trail 100 története

Mit csinál egy leleményes oklahomai származású bányász, aki egyik napról a másikra elveszíti a munkáját 3250 emberrel együtt, akikkel egy városban él Coloradóban egy alig 30 ezer fős kisvárosban? Felkeresi a helyi turisztikai iroda vezetőjét, aki amatőr ultrafutó, és előáll neki azzal a mentő ötlettel, amivel munkát biztosíthat a városlakóknak, és megmentheti lakóhelyét a teljes elszegényedéstől és elnéptelenedéstől. Az ötlet? Egy 160 kilométeres terepfutóverseny. 1982-ben.

2022. december 5.

Kép
Hírek

Csillag Eszter minden idők legjobb magyar eredményét érte el a Terepfutó VB-n!

Csillag Eszter negyedikként ért célba a Thaiföldön megrendezett Terepfutó Világbajnokságon!

2022. november 5.

Kép
Hírek

„Fél lábbal már a hóban vagyok, de fél lábbal még Moabon ragadtam“ - exkluzív interjú Lubics Szilvivel

Az emberfeletti teljesítmény kategóriában nem hiába aratott győzelmet Lubics Szilvi a Runner’s World által a Global Running Day alkalmából meghirdetett közönségszavazáson nyár elején, hiszen legutóbbi versenyén, Moab 240-en azt is bebizonyította, hogy közel 400 km-en keresztül is lehet élvezni a futást.

2022. október 31.

Kép
Hírek

Elengedni is tudni kell - egy félresikerült verseny margójára - Nedjalkov Balázs beszámolója a Dalmacija Ultra Trailről

Ultrafutóként megtanuljuk, hogy sokkal többre képes a testünk, és az elménk, mint azt akár elsőre is gondolnánk önmagunkról. Az ultrázás egyik legnagyobb csodája, hogy teljesen ismeretlen élethelyzeteket produkál számunkra egy verseny, és olyan mélypontokról tudunk kijönni, amik sokszor hihetetlennek tűnnek, ha utólag visszatekintünk rájuk. Azonban vannak olyan helyzetek, amikor fel kell ismerni, hogy mennyire van értelme mélyre kerülni. Nekem a Dalmacija Ultra Trail adott most egy ilyen felismerést.

2022. október 23.

Kép
Hírek

TOP10-ben végeztek a magyar lányduók a Transalpine Run kétnapos versenyén

Két nap alatt közel 75 km és 4000 méternyi szintemelkedés várt arra a 150 csapatra, akik a legendás Alpokat átszelő verseny rövidebb versenyén indultak. Három magyar páros állt rajthoz, végül két csapatnak sikerült befejeznie a versenyt, a lányok ráadásul előkelő helyen végeztek az igen szoros mezőnyben.

2022. szeptember 6.

Kép
Hírek

Négy magyar csapatért is szurkolhatunk az idei Transalpine Run-on

3 országon át ível az útja annak a 270 párosnak, akik idén rajthoz állnak a közel 300km hosszúságú és több, mint 17 ezer méternyi pozitív szintkülönbséget tartalmazó, legendás Alpokat átszelő 8 napos ultramaratoni fesztiválon, a 16. alkalommal megrendezésre kerülő DYNAFIT Transalpine Run 2022 powered by Volkswagen R versenyén.

2022. szeptember 2.

Kép
Hírek

Ötödik legnépesebb nemzet és magyar dobogós a Stubai Ultratrailen

Hatodik alkalommal került megrendezésre a „CitytoGlacier“ azaz a Stubai Ultratrail, ahol 19 magyar terepfutó állt rajthoz 5 távon, többen közülük ráadásul dupláztak, és a 0. napon a vertikál számban letesztelték a jövő évi terepfutó vb útvonalát.

2022. július 8.

Kép
Hírek

Mindkét magyar induló sikeresen teljesítette a Via Apsyrtides túra útvonalát

11 ország 17 futója kapott meghívót a főszervezőktől a festői szépségű horvátországi Cres szigetére a június harmadik hétvégéjén, első alkalommal megrendezésre került Via Apsyrtides elnevezésű túraútvonal népszerűsítése érdekében létrejött zártkörű eseményre, ahol két magyar terepfutó is rajthoz állhatott, Losonc Timi ráadásul harmadik helyen ért be a női mezőnyben.

2022. június 23.

Kép
Hírek

Két magyar terepfutóval indul a Via Apsyrtides

A horvátországi Cres és Losinj szigeteken keresztül halad az a 140 kilométer hosszúságú terepfutó útvonal, amely most hétvégén debütál egy különleges, meghívásos esemény keretén belül, a programra pedig két magyar futó, Losonc Timi és Nedjalkov Balázs is meghívót kapott.

2022. június 17.

Kép
Hírek

Sérülés után nyert 160 km-es versenyt Szlovéniában Losonc Timi

Losonc Timi neve ismerősen cseng a futók, főleg a terepfutók számára. És immár külföldön is egyre nagyobb elismerésnek örvend, legutóbb Szlovéniában nyert meg egy százmérföldes terepversenyt, ami ugye több, mint 160 kilométer. Na, de miért éppen 100 mérföld? Miért éppen Szlovénia? Miért éppen ekkora kihívás egy hosszan tartó sérülés után?

2021. december 5.

Kép
Hírek

8 helyett 7 nap alatt, páros helyett egyéni befutóval - ilyen volt nekem az idei Transalpine Run 2021

Nedjalkov Balázs beszámolója:

2021. szeptember 21.

Kép
Hírek

Márpedig a csodák négy napig tartanak - Beszámoló a 4Trails-ről

Ausztriában, egy tiroli kisvárosban, Naudersben futok lefelé, már csak egyetlen kilométer választ el a célkaputól. Szememben - aznap nem először - megjelennek a sokadik könnycseppek, a combom pedig már jelzik, hogy köszöni szépen, neki elég volt az elmúlt pár nap terhelése. Ez az utazás is hamarosan véget ér…

2021. július 13.

Kép
Hírek

Minden eddiginél népszerűbb az ultrafutás, ráadásul a nők között több az új ultrafutó

Mindez egy tanulmányból derült ki, ami az elmúlt bő két évtized ultrafutó eredményeinek alakulását vizsgálta.

2021. május 31.

Kép
Hírek

Emelie Forsberg, a svéd terepfutó klasszis indul az idei CCC-n

Emelie márciusban adott életet első gyermekének, a CCC lesz az első hosszabb vállalása, amióta anya lett.

2019. július 23.

Kép

Sellaronda Ultra Trail: a verseny, ahol jó futónak lenni

Valamikor tavaly év végén említette Norbi, hogy van egy verseny, a Sellaronda Ultra: 60 km az olasz Alpokban, jó sok szinttel (3670 m). Aztán egy hétre rá ugyanennek a szervezőcsapatnak lesz egy Sky versenyszáma: 22 km, ebből 11 csak fölfelé, 1400-ról kb. 3000 méterre, majd vissza le. Szóval felvetette, hogy szervezzünk erre a két versenyre egy családi nyaralást.

Kép

„Hihetetlen pillanat volt lefelé a Muzsláról látni, hogy a falu után már újra sík a táj: átfutottuk az egész Mátrát! – interjú Józsa Gáborral a Mátrabérc Trail új pályacsúcstartójával

Józsa Gábor élete első terepultrájának, az egyik legnehezebb és legrangosabb hazai terepfutóversenyt választotta, ráadásul olyan pályacsúcsot futott a Mátrabérc Trail-en, amelyre már jó rég áhítozik a hazai terepfutás élmezőnye. A kiváló maratonista olimpikon, tájfutó a versennyel kapcsolatos élményeiről mesélt nekünk.

Kép

10+1 verseny 2018-ból - évzáról gondolatok

Tisztán emlékszem, hogy tavaly ilyenkor, amikor a következő évi célokról nyilatkoztam, az volt bennem, hogy futni, erősödni szeretnék, versenyeken indulni pedig biztosan nem. Aztán ehhez képest végül 10 versenyen álltam rajthoz 2018-ban…

Kép
Hírek

Marathon 7500 - beszámoló Románia legkeményebb páros ultra futóversenyéről

A Marathon 7500 egy kőkemény terepverseny Romániában, ahol nem is lehet egyéniben indulni a körülmények miatt.

2017. július 27.