Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés
Kép
Hírek

Holnap rajtol a Spartathlon, több mint 20 magyar futót követhetünk a verseny során

Magyar idő szerint holnap reggel 6 órakor rajtol az Athén Spárta közti legendás ultratávú futóverseny, a Spartathlon.

2023. szeptember 29.

Kép
Hírek

Courtney Dauwalter és Jim Walmsley nyerték az idei UTMB-t

Courtney domináns volt ezúttal is a női mezőnyben, Jim pedig végre learathatta hosszú évek kemény munkájának és tapasztalatainak gyümölcsét.

2023. szeptember 3.

Kép
Hírek

Ma kezdődött az UTMB hete a franciaországi Chamonixban

Két esemény indulói vágtak neki ma az Alpok ösvényeinek, illetve a TDS mezőnye ma éjjel rajtol el.

2023. augusztus 28.

Kép
Lélek

„Pár nap, amikor megszűnik minden más, része vagy a természetnek, kiszolgáltatva minden erejének” – Lubics Szilvia a Race Across Scotland teljesítőjeként mesél

Szilvi 3 nap 13 óra és 4 perc alatt tette meg a 354 kilométeres versenyt Skócia nyugati partjától a keletiig, a hetedik helyen ért célba a nők között.

2023. augusztus 21.

Kép
Edzés

Alvás stratégiák hosszú, többnapos versenyekre

Számos olyan verseny létezik, melyek egy vagy akár több napon át zajlanak. Ezeken az eseményeken az alvásnak különösen fontos szerepe van a megelőző időszakban, de magán a versenyen is annak érdekében, hogy a futó kihozhassa magából a legjobb teljesítményt.

2023. augusztus 11.

Kép
Lélek

„Kiszámoltam, megbecsültem, leírtam az egyes szakaszok iramát, de mindezt megélni és mindezzel szembesülni teljesen más élmény volt!” – Toldi Péterrel beszélgettünk a The Hell Race-ről

Toldi Péter jó pár héttel ezelőtt Indiába utazott, hogy teljesítsen egy ultratávú versenyt, melynek útvonala a világ legmagasabb pontját rejtő Himalájában vezet.

2023. július 16.

Kép
Lélek

Az "amerikai álom”, avagy a magyar női terepfutás történelmi napja: Csillag Eszter beszámolója a Western Statesről

A Western States Endurance Run a világ legrégebbi és napjaink egyik legnagyobb presztízzsel bíró százmérföldes terepfutó versenye, ahol a futóknak 5500 méter szintemelkedés mellett 7000 méter szintcsökkenéssel is meg kell küzdeniük. A legtöbben hosszú éveket várnak arra, hogy bekerülhessenek a sorsoláson, közben minden évben kvalifikációs versenyeket futnak. Csillag Eszternek a tavalyi UTMB (Ultra-Trail du Mont Blanc) 171 km-es távján elért szenzációs 5. helyezése jelentette az úgynevezett ‘golden ticket’-et (arany jegy), vagyis azt a keveseknek járó kiváltságot, hogy a sorsolást kikerülve versenyeredményének köszönhetően álljon ott a legendás rajtban.

2023. július 4.

Kép
Hírek

Csillag Eszter harmadik lett a Western States 100 mérföldes verseny

A Western States a világ legrégebbi 100 mérföldes terepversenye, mezőnye mindig nagyon erősnek mondható, ennek megfelelően elképesztő eredmények születtek idén!

2023. június 25.

Kép
Lélek

Ismerjétek meg az evangélikus futópásztort, Zsugyel Kornélt

Aki a Zalaegerszeget Keszthellyel összekötő jótékonysági koraszülöttfutás előestjének egyik biztos napirendi pontjaként áldja meg a futókat már évek óta.

2023. június 22.

Kép
Edzés

Akik még nem hagytak ki egy UTH-t sem

Négy futó számára a Salomon Ultra-Trail Hungary több, mint egy verseny, hiszen eddig az összes rendezésen rajthoz álltak, és sikeresen célba is értek valamelyik távon. Velük beszélgettünk arról, hogy miért is ennyire különleges számukra ez a verseny.

2023. június 13.

Kép
Hírek

Hegyi- és Terepfutó Világbajnokság – versenyek és eredmények

Még mindig zajlik a szerdán kezdődött 2. Hegyi- és Terepfutó Világbajnokság, Innsbruckban.

2023. június 10.

Kép
Edzés

"Végig a saját versenyemet tudtam futni" - Nikolics Márkó önmagát is meglepte a Szentlászló Trail pályacsúcsával

Huszonévesen ultramaratoni távokat futni, főleg terepen, nem épp általános hobbi, Nikolics Márkó számára azonban már megszokás, hogy fél, vagy egész napokat tölt az erdőben. A fegyelmezett edzésmunka pedig pályacsúcsot ért a Salomon Ultra-Trail Hungary Szentlászló Trail távján.

2023. június 7.

Kép
Edzés

„Arra, hogy győzni fogok, egyáltalán nem számítottam” – mondja az Ultra-Trail Hungary idei győztese, Klucsár Marcell

Aki végül élete első UTH-ján rögtön a dobogó legfelső fokára állhatott fel!

2023. június 4.

Kép
Hírek

2023-as Salomon Ultra-Trail Hungary eredményei

Míg befutnak az első interjúk szerzőinktől álljon itt egy összesítés az idei Salomon Ultra-Trail Hungary leggyorsabb futóiról!

2023. május 29.

Kép
Hírek

Alig pár óra és elrajtol az Ultra-Trail Hungary hosszú távjainak mezőnye

2015 óta rendezik meg az eseményt, melynek központját Szentendre városa adja. Az ország ma már legnagyobb terepfutó eseményének idei újdonsága, hogy 7 távon lehet, illetve lehetett rajthoz állni, hiszen az események már javában zajlanak!

2023. május 27.

Kép
Lélek

32 évnyi hangolódás egy legendás útvonalra, avagy Szasza Kinizsi 100 teljesítő lett

1991-t írunk. A Kossuth Lajos Gimnázium és Tanítóképző turista szakosztályának lelkes tagja vagyok. Vezetője az akkori számítástechnika tanárom, aki egyben elhivatott túrás. Hétről-hétre járjuk a Bükk ösvényeit, távlati célként a legendás Kinizsi 100-as teljesítménytúra teljesítése áll.

2023. május 27.

Kép

Futócélok, melyekkel számolhatsz, ha a tempód már nem javul

Előbb vagy utóbb mögéd kerülnek a leggyorsabb napjaid, ám ez nem kell, hogy akadálya legyen új futócélok megvalósításának, csak éppen picit más irányokban érdemes gondolkodni.

Kép

„Szeretném, ha a tanítványaim vinnék tovább ezt a sorozatot” - Maráz Zsuzsanna ultrafutóval beszélgettünk

Az idei NN Ultrabalaton Zsuzsi számára nemcsak a saját sikerét hozta, nagyon sok futójával együtt volt a pályán, közülük többen dobogóra is állhattak, akárcsak Zsuzsi, aki folytatta a 2015-ben megkezdett sorozatot és immár ötödik alkalommal győzött.

Kép

Aleksandr Sorokin megdöntötte saját 100 km-es világrekordját

Hat másodpercet faragott a korábbi csúcson a hazájában, Litvániában megrendezett eseményen, melyen eleve beharangozták a csúcsdöntő kísérletet.

Kép
Hírek

Az elmúlt hétvégén 17. alkalommal futhattuk körbe a Balatont – Nektek hogy sikerült?

Az NN Ultrabalaton a legnépszerűbb hazai szabadidős sporteseménnyé vált mostanra. A Balatont megkerülő, egykörös verseny egyben Közép-Európa legnépszerűbb futóversenye is, melyet egyéniben, váltóban, futva, vagy bringával lehetett teljesíteni.

2023. május 8.

Kép
Hírek

Az UTMB szervezői – a várandós anyákra tekintettel – módosították a versenyszabályzatot

Sok kritika érte az elmúlt években a világ legnagyobb terepfutó versenyének szabályzatát a regresszív és egyenlőtlen nemi megkülönböztetés miatt, illetve a közvetítés során is észrevehető volt, hogy mindig nagyobb figyelmet szenteltek a férfi élmezőnyre. Az új versenyszabályzat kialakításában Csillag Eszter is szerepet vállalt!

2023. május 6.

Kép
Edzés

Hátrányban vannak-e a hazai versenyek a külföldiekkel szemben?

A futók, a versenyzés izgalmát szeretik összekötni egy másik hobbival, az utazással, így hiába jut a versenyszezonban szinte minden hétvégére itthon is egy esemény, sokan inkább külföldre mennek az újabb élményekért.

2023. május 3.

Kép
Edzés

A terepfutók és az ultrafutók főként a mentális előnyökért keresik a nem ritkán embert próbáló kihívásokat – derült ki egy tanulmányból

Egy közelmúltban végzett felmérés kimutatta, hogy az egyre extrémebb futócélok legfőbb motivációja a szellemi fejlődés lehet.

2023. április 23.

Kép
Lélek

„Egy idő után a szervezetben annyi fájdalom van, hogy semmi másra nem tudsz gondolni, mint arra, hogy meg kellene állni” – interjú Rakonczay Gáborral, a 6 napos futás világbajnokával

A 6 napos futásnak igen komoly tradíciója van. Az első 6 napos versenyt 1875-ben rendezték meg New Yorkban, akkor még csupán két férfi versenyzett egymással. Népszerű szórakoztatási forma volt az esemény, akár 70 ezer fizető látogató szemlélte a történéseket.

2023. március 27.

Kép
Hírek

Camille Herron bődületes 48 órás világcsúcsot futott a hétvégén

Pörög a 48 órás világcsúcsdöntés, ugyanis utoljára idén februárban dőlt meg a rekord a brit Jo Zakrzwbskinek köszönhetően. Camille Herron most olyan eredményt állított fel, amivel nagyon komoly feladatot adott a pályatársaknak a versenyszám rekordjának újbóli megdöntéséhez, ugyanis több mint 23 kilométerrel futott többet az előző világcsúcsot érő eredményhez képest.

2023. március 27.

Kép
Edzés

Everesting kihívás futva egyenesen a Normafáról – Medgyessy Gergely teljesítővel beszélgettünk

Az Everesting egy végtelenül egyszerű és brutálisan nehéz kihívás. A feladat, hogy egy emelkedőn fel-le haladva teljesíts 8848 méternyi szintet, amely megfelel a világ legmagasabb hegycsúcsának - a Mount Everest - magasságával.

2023. március 23.

Előző oldal
Következő oldal