Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés
Kép
Hírek

Fuss te is ott, ahol a világbajnokság sztárjai fognak!

Bárki futhat a 2023-as atlétikai világbajnokság utolsó napján, augusztus 27-én, közvetlenül a hivatalos maratoni verseny után, pontosan ugyanazon az útvonalon, ahol a világ legjobbjai is küzdenek az érmekért. Sőt, sok év után most először lesz lehetőség átfutni a felújított Lánchídon.

2023. július 13.

Kép
Hírek

A 2023-as London Marathon legfontosabb eseményei és eredményei

Kelvin Kiptum minden idők második leggyorsabb maratonját futotta, Sifan Hassan pedig legendás hajráját át tudta ültetni a maratoni futás céljába, ennek köszönhetően győzött is!

2023. április 23.

Kép
Hírek

Evans Chebet és Hellen Obiri győztek a 127. Boston Marathonon

A világcsúcstartó Eliud Kipchoge számára nem jött össze az, amiért Bostonba ment, a 6. helyen ért célba.

2023. április 17.

Kép
Edzés

Races & Places: Tele futóversenyekkel az év legszeszélyesebb hónapja

Valóban olykor kiszámíthatatlan az áprilisi időjárás, én mégis szeretem ezt a hónapot.

2023. március 31.

Kép
Edzés

Indul a versenyszezon, csapjunk a lovak közé!

Elérkezett az idő, hogy a téli edzések eredményét teszteljük. Ehhez nagyon sok lehetőség közül választhatunk, hiszen a havi versenypaletta mondhatni megduplázódott márciusban.

2023. március 1.

Kép
Lélek

Maratonista, ultra, terep? Te milyen futó vagy?

Mitől és mikor válik valakiből maratonista, terepfutó vagy ultrafutó, netán terepultra-futó? A lefutott versenyek száma, netán a hossza dönt erről? Vagy a szóban forgó futó elhatározása, hogy ő valamilyen futóvá válik valamilyen verseny által? Maratonista az, aki fut egy maratont? Vagy kettőt? Ultrafutóvá lesz az, aki fut 50 km-t?

2023. február 10.

Kép
Hírek

Az országúti futás legfontosabb maratoni pillanatai 2022-ből

A valaha volt legerősebb évet hagytuk a hátunk mögött a maratonfutás szempontjából. Mind a női, mint a férfi célidők brutálisan erősek voltak!

2023. január 1.

Kép
Hírek

Az országúti futás idei legfontosabb pillanatai – I. rész

A hobbifutás világához a klasszikus atlétikai számokat tekintve az országúti futás áll a legközelebb, e műfaj legfontosabb idei történéseit szedtük össze. Az első részben az 5 és 10 kilométeres versenyszámok legeredményesebb futóiról emlékezünk meg.

2022. december 30.

Kép
Hírek

Yalemzerf Yehualaw és Amos Kipruto nyertek a mai London Marathonon

Pályafutása második maratonján Yalemzerf Yehualaw győzni tudott annak ellenére is, hogy a cél előtt 10 km-rel elesett, ráadásul a London Marathonok történetének harmadik leggyorsabb női idejét érte el még így is!

2022. október 2.

Kép
Hírek

Yalemzerf Yehualaw megdöntötte a női 10 km-es utcai futás világrekordját

A 22 éves tehetséges etióp atlétanő a spanyolországi Castellón 10K versenyen remekelt tegnap.

2022. február 28.

Kép
Hírek

Visszatekintés az év legjobb országúti eredményeire - 2. rész

A női félmaratoni szempontjából az idei év a sporttörténelem egyik legeredményesebbje volt, amelynek végén a debütáns Letesenbet Gidey 1:02:52-es félmaratoni világcsúcsa áll. A legemlékezetesebb maratoni eredmények között pedig a kenyai világcsúcstartó Eliud Kipchoge teljesítménye ismét nagyon hangsúlyos, noha a leggyorsabb maratont idén nem ő futotta!

2021. december 30.

Kép
Hírek

Visszatekintés az év legjobb országúti eredményeire - 1. rész

Az év utolsó napjaiban a nemzetközi atlétika porondján is szokás a számvetés. Ez az év már jóval eseménydúsabb volt, mint a tavalyi. A nemzetközi sportvilág is megtanult együttélni a világjárvánnyal és bár sokszor eltérő lebonyolítás mellett, de sok nagy eseményt rendeztek meg.

2021. december 29.

Kép
Edzés

Vajon melyik a leggyorsabb női 5K: a vegyes mezőnyben futott vagy a tisztán nőiben?

Egy szűk hete, hogy az etióp Dawit Seyaum megdöntötte a női 5 kilométeres utcai futás rekordját. Olyan versenyen érte el, ahol a mezőnyben férfiak is versenyeznek. Ideje 14:41 lett.

2021. november 12.

Kép
Hírek

Dawit Seyaum megdöntötte az 5 kilométeres utcai futás női világrekordját

A 25 éves etióp futónő a franciaországi Lille Urban Trail nevű eseményén, vegyes mezőnyben aratta a sikert, két másodpercet faragva a korábbi világcsúcson, 14:41-gyel ért célba.

2021. november 8.

Kép
Hírek

Letesenbet Gidey megdöntötte a női félmaratoni világcsúcsot Valenciában

Ráadásul a 23 éves etióp futónő élete első félmaratonját teljesítette, ezzel a sporttörténelem első, a távon debütáló világrekordere lett.

2021. október 25.

Kép
Hírek

Mary Keitany - hétszeres World Marathon Majors győztes, maratoni világcsúcstartó - bejelentette a visszavonulását

A 39 éves kenyai futónő nagyszerű karriert zár le, háromszor nyerte a London Maratont, négyszer a New York-it és maratoni világcsúcstartóként is ott a neve a sporttörténeti kalendáriumokban.

2021. szeptember 24.

Kép

A futás egy őszinte sport. Vagy mégsem?

Soha nem csaltam futóversenyen. Máshol sem. De hogy pont futóversenyen?! Minek, hisz a futás olyan időtöltés a futók legnagyobb része számára, amiben őszinte öröm és motiváció lakozik. Mégis léteznek olyanok, akik valamilyen indíttatásból csalásra vetemednek, s persze vannak azok a futók, akik jóhiszeműen kerülnek reflektorfénybe ebben a témában.

Kép

6 ok, amiért inkább a városban fuss és ne terepen!

Írtunk már arról, hogy miért jó terepen futni, most nézzük meg, miért érdemes a futás városi, aszfaltos verzióját választani!

Kép

6 fontos különbség az utcai futás és a terepfutás között

A futás célja nagyjából mindig ugyanaz: eljutni A-ból B-be, ám ami útközben történik veled, nagyon más utcán és az erdőben is.

Kép
Hírek

„Szeretem a kihívásokat, érdekes érzés, amikor komfortzónán kívül vagyok” – írta Kilian Jornet a hétvégi sík 10-ese után

Élete első 10 kilométeres utcai versenye feladta számára is a leckét, de valószínű a pályacsúcstartó norvég síkfutó, Jakob Ingebrigtsen számára sem volt sétagalopp az idei Hytteplanmila.

2020. október 19.

Kép
Hírek

Jakob Ingebrigtsen és Kilian Jornet egy mezőnyben holnap a Hytteplanmila-n

Izgalmas esemény előtt áll a tehetséges fiatal norvég és a terepfutás koronázatlan királya, helyi idő szerint holnap reggel Oslóban a Hytteplanmila nevű 10 km-es országúti versenyen állnak rajthoz.

2020. október 16.

Kép
Edzés

Utcai futó vs terepfutó – mi tudjuk, hogy van köztük különbség!

Nem ritka, hogy 1-1 futó aszfalton és terepen is fut, de bőven van arra is példa, hogy a látszólag rokon sportok képviselői jól látható különbségeket mutatnak. Ezekre szedtünk össze példákat.

2020. szeptember 24.

Kép
Edzés

Így éld túl és élvezd a futást aszfalton terepfutóként

Tudjuk, hogy számodra a terep a minden, ott vagy a legboldogabb. Ám veled is előfordulhat, hogy hosszabb-rövidebb ideig aszfaltra kényszerülsz!

2020. július 13.

Kép
Edzés

A Sashegyi Gepárdok szíve, Szabó Gábor

Szabó Gábor a Sashegyi Gepárdok emblematikus figurája, országos szintű eredményekkel rendelkező hosszútávfutó és edző…

2020. április 25.

Kép
Edzés

Lornah Kiplagat: Egy kép története

Lornah Kiplagat kenyai származású holland atléta, a 2000-es évek egyik legismertebb és legeredményesebb utcai versenyzője. Visszavonulása előtt megnyerte a 2008-as félmaratoni világbajnokságot, melyet Rio de Janeiroban rendeztek meg. Lornah a versenyen készült fotó történetére emlékszik vissza…

2020. február 26.

Kép
Hírek

Joshua Cheptegei új 5 km-es utcai világcsúcsot futott Monacóban

A 23 éves ugandai futó ezzel a futással az első 13 percen belüli 5 km-es rekordot állította be az utcai futások világában.

2020. február 17.

Előző oldal
Következő oldal