Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés
Kép
Runner's World

"Hatalmas megtiszteltetés, és óriási élmény volt a világ élmezőnyével egy pályán versenyezni" - interjú Turóczi Rékával a 70.3-as triatlon VB-ről

Hiába hátráltatták a felkészülését sérülések, és egy csúnya kerékpáros baleset is, Turóczi Réka ismét bebizonyította, hogy mennyire alázatos és elszánt versenyző. A vb-n elért eredményével teljesen elégedett, és nagyon boldog érzésekkel tért haza Finnországból, ám azt is elárulta, hogy egy főverseny után mindig marad az emberben egy kis űr is.

2023. szeptember 1.

Kép
Hírek

Minden idők leggyorsabb maratonját láthattuk ma Budapest utcáin

Az ugandai Victor Kiplangat történelmet írt ma a budapesti világbajnokságon. Túl azon, hogy megnyerte az atlétikai világbajnokság maratoni futamát, olyan időt futott, amilyet hazánkban még egyetlen futó sem.

2023. augusztus 27.

Kép
Hírek

Kozák Luca 13. lett a világbajnokságon

Luca tegnap ugyan nem jutott tovább a döntőbe, de a rendkívül erős mezőnyben a fantasztikus 13. helyen zárta a világbajnokságot 100m gátfutásban.

2023. augusztus 24.

Kép
Hírek

Kozák Luca magabiztosan jutott tovább az elődöntőbe 100m gáton

A hőségriadó miatt az atlétikai világbajnokságon különleges intézkedéseket vezettek be az események zavartalansága miatt, a magyar sportolók pedig megint csak eredményes napot zártak. Ilyen volt a negyedik nap:

2023. augusztus 23.

Kép
Hírek

Így telt a vb harmadik napja a magyar versenyzőknek

Ma zajlik a budapesti atlétikai világbajnokság negyedik napja, és nem kevés izgalomra számíthatunk, de már eddig is nagyon szuper teljesítményeket értek el a magyar atléták.

2023. augusztus 22.

Kép
Hírek

Megvan az első magyar érem az atlétikai világbajnokságon!

Számos magyar atléta rajthoz állt, és nyújtott remek teljesítményt a vb első hétvégéjén, de az eddigi egyetlen dobogós helyezést vasárnap szerezte meg Halász Bence.

2023. augusztus 20.

Kép
Hírek

A világbajnokság első napjának hazai vonatkozású történései

A délelőtti esőzés miatt az első napi program csúszott, ám miután az időjárás rendezte sorait, izgalmas események tanúi lehettünk.

2023. augusztus 20.

Kép
Hírek

Brown Viktória és Beda Szabolcs lettek az idei év 48 órás világbajnokai

Győzelmük egyben a magyar csapatnak is VB aranyat ért, így összesen négy hazai aranyat hozott a magyar válogatott.

2023. augusztus 14.

Kép
Hírek

Hegyi- és Terepfutó Világbajnokság – versenyek és eredmények

Még mindig zajlik a szerdán kezdődött 2. Hegyi- és Terepfutó Világbajnokság, Innsbruckban.

2023. június 10.

Kép
Lélek

„Egy idő után a szervezetben annyi fájdalom van, hogy semmi másra nem tudsz gondolni, mint arra, hogy meg kellene állni” – interjú Rakonczay Gáborral, a 6 napos futás világbajnokával

A 6 napos futásnak igen komoly tradíciója van. Az első 6 napos versenyt 1875-ben rendezték meg New Yorkban, akkor még csupán két férfi versenyzett egymással. Népszerű szórakoztatási forma volt az esemény, akár 70 ezer fizető látogató szemlélte a történéseket.

2023. március 27.

Kép
Edzés

Íme, amit mi futók Lionel Messitől tanulhatunk!

Függetlenül attól, hogy a focirajongók táborába tartozol, netán még soha életedben nem láttál meccset, minden bizonnyal eljutott a híre annak hozzád is, hogy micsoda izgalmas összecsapás során vált idén világbajnokká az argentin labdarúgó válogatott, élén Lionel Messivel.

2022. december 30.

Kép
Hírek

Akik elsőként kvalifikálták magunkat a budapesti atlétikai világbajnokságra szurkolóként

Augusztus 19-én, pontosan 1 évvel az atlétikai világbajnokság kezdete előtt, a rendezők bemutatták az esemény logóját, hivatalossá vált az időrend, és nyilvánossá tették a nevezési szinteket. December 12-én pedig leleplezésre került az esemény Láss csodát! jelmondata, ami arra utal, hogy hazánk 2023-ban készül megrendezni történetének legrangosabb sporteseményét, amely az olimpia és a labdarúgó világbajnokság után a harmadik legjelentősebb sportrendezvény a világon. Az esemény nem mindennapi lehetőséget kínál számunkra, hogy az atlétika legjobbjainak, szuperhőseinek csodálatos sportteljesítményét mi is személyesen átélhessük.

2022. december 19.

Kép
Hírek

Csillag Eszter minden idők legjobb magyar eredményét érte el a Terepfutó VB-n!

Csillag Eszter negyedikként ért célba a Thaiföldön megrendezett Terepfutó Világbajnokságon!

2022. november 5.

Kép
Hírek

Ketten még mindig futnak a szombaton kezdődött Backyard Ultrán

Négy napja zajlik a Backyard Ultra világbajnokság, melynek keretén belül magyar ultrafutók is versenybe szálltak, és az igen rangos 6. helyet szerezték meg a 37 országot felsorakoztató virtuálisan zajló csapatbajnokságon belül.

2022. október 19.

Kép
Hírek

Beteljesült a világbajnoki álom - Weinhardt Anna 5. lett a triatlon világbajnokságon

Aktuális lapszámunk egyik címlaplánya, Weinhardt Anna a konai triatlon világbajnokságon szenzációs eredménnyel, korosztályos 5. helyen végzett. A teljesített célidő és az elért helyezés a győri sportoló minden korábbi képzeletét felülmúlta, és annak ellenére, hogy fáradtabb, mint valaha, egyben boldogabb is, mint valaha.

2022. október 12.

Kép
Hírek

31. alkalommal rendeztek 100K ultrafutó világbajnokságot

A németországi Berlin adott otthont az eseménynek, ahol a hazai válogatott futói is rajthoz álltak.

2022. augusztus 27.

Kép

Viszlát világbajnokság, kezdődjön az atlétikai Európa-bajnokság!

Nemrég ért véget a szabadtéri atlétikai világbajnokság, de már kezdődik is az Európa-bajnokság Münchenben. 2022-ben egymás mellé torlódott a két viadal, amit normál esetben egymást követő években szoktak megrendezni, azonban az olimpiához hasonlóan az atlétikai világbajnokság is halasztásra került a koronavírus miatt.

Kép

Atlétikai világbajnokság 2022, Oregon: Tamirat Tola nyerte a férfi maratont

Az etióp futó a világbajnokságok történetének legjobb maratoni idejét érte el.

Kép

„Ha kívánhatnék bármit egy jótündértől, nem kívánnám azt, hogy legyen meg mind a két karom, mert én így vagyok az, aki vagyok” – interjú Boronkay Péter paratriatlonistával

Boronkay Péter a legeredményesebb hazai paratriatlonista, aki a sportág valamennyi versenyszámában nyert többször is világ- és Európa bajnoki címet, paralimpikonként szerepelt a 2016-os a riói paralimpián, de rendszeresen ér el dobogós sikereket ép sporttársai között hazai triatlon és futóversenyeken.

Kép
Hírek

Atlétikai világbajnokság a világot érintő problémák tükrében

4 év kihagyást követően ismét rendeztek fedett pályás atlétikai világbajnokságot, ráadásul tőlünk nem is olyan messze, Belgrádban. A 2 évente tartott nemzetközi sporteseménynek tavalyelőtt 18. alkalommal Peking adott volna otthont, azonban a koronavírus miatt a 2020-as eseményt nem elhalasztották, hanem eltörölték. Az idei év első nagy nemzetközi atlétikai eseményére március 18. és 20. között került sor a szerb fővárosban, ahova 100-nál is több nemzet sportolója nevezett. A viadalra összesen 680 atléta utazott, és 12 olimpiai bajnok képviselte hazáját. A 2019-es dohai világbajnokság után ez volt az első atlétikai esemény, ahol ismét élőben szurkolhattak a nézők a sportolóknak.

2022. március 21.

Kép
Hírek

Jubileumi ultra után újra a világbajnokság a cél - Nagy Kató ultrafutó 3 év után visszatér!

Hosszabb kihagyásból tér vissza az Amerikában élő ultrafutó Nagy Katalin, aki idén újra szeretne vb szereplést érő eredményt futni 24 órán, jövőre pedig hazatérne az Ultrabalatonra is.

2022. március 16.

Kép
Hírek

Skyrunning VB volt a hétvégén – a magyar csapat az előkelő hatodik helyen zárt

A Magyar Terepfutó Válogatott tagjai igazán kitettek magukért a Pireneusok technikás pályáin, ahol nagyon komoly eredmények is születtek!

2021. július 12.

Kép
Hírek

A visszavonulás szélén állt, amikor jött a lehetőség, hogy indulhat az olimpián – interjú Kácser Zita, olimpiai kvótás akadályfutóval

2019-ben szeretett volna elbúcsúzni az élsporttól, de váratlanul olimpiai és VB szintet ért el 3000 akadályon. Így nem maradt más hátra, mint ráhúzott még „pár” hónapot a karrierjére, hogy elindulhasson a tokiói olimpián. Edzőjével, az egykori középtávfutó K. Szabó Gáborral még csak január óta dolgoznak együtt, jelenleg a közelgő olimpiára készülnek gőzerővel, ami – véleménye szerint – igen rendhagyó lesz. Kácser Zitával, a DSC-SI sportolójával beszélgettünk.

2021. július 1.

Kép
Hírek

Hétvégén lesz a félmaratoni világbajnokság a lengyelországi Gdyniában

A verseny a Nemzetközi Atlétikai Szövetség első idei eseménye lesz, amit a koronavírus-járvány kitörése miatt márciusról őszre halasztottak.

2020. október 15.

Kép
Hírek

Megszületett Usain Bolt kislánya

Az egykori jamaicai sprinter és barátnője, Kasi Bennett először váltak szülővé.

2020. május 20.

Kép
Hírek

„Ha most fegyelmezett maradok és tovább dolgozom, később magasabb állapotról és képességszintről tudom folytatni a sportot”

Mondja Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó, olimpikon, aki idén januárban kezdett újra versenyezni egy hosszú, sérülést követő év után.

2020. április 7.

Előző oldal
Következő oldal