Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

Csillag Eszter közreműködésével hívják fel elit terepfutók a figyelmet az egyenjogúságra

nemek kozotti egyenloseg felhívas kampany noi egyenjogusag
Facebook
Twitter
Pinterest
A világ legjobb terepfutóinak, köztük Csillag Eszternek közreműködésével készült figyelemfelkeltő kampány a női egyenjogúság és az egyenlő mértékű elismerés érdekében.

Hazánk jelenleg legeredményesebb terepfutója mellett olyan hírességek adták a nevüket és arcukat a kezdeményezéshez, mint Kilian Jornet, Emelie Forsberg, Courtney Dauwalter, vagy Camille Herron. A felhívás egyik legnagyobb érdekessége így épp az, hogy konkurens világmárkák által támogatott élsportolók, akik az ösvényeken egymás ellenfelei, most mégis összefognak egy nagyon fontos ügy érdekében.

A kampány legfontosabb üzenete, a nemek közötti egyenlőség és az egyforma elismertségre való törekvés, ami például a teniszben már hosszú évek óta állandó vitatéma a játékosok érdekképviseletében. Nyilván sem pénzdíjazásban, sem népszerűségben nem lehet párhuzamot vonni a terepfutás, és a tenisz között, hiszen előbbi (egyelőre) nem olimpiai sportág, bár vannak már kezdeményezések arra vonatkozóan, hogy idővel bekerüljön az ötkarikás játékok közé. Azok után pedig, hogy a síalpinizmus - ami számos terepfutónak téli sportága - szerepelni fog a 2026-os olaszországi téli olimpia programjában, van rá remény, hogy idővel terepfutókért is szurkolhassunk a világ legnézettebb és legnagyobb sporteseményén.

Az UTMB szervezői – a várandós anyákra tekintettel – módosították a versenyszabályzatot
Az UTMB szervezői – a várandós anyákra tekintettel – módosították a versenyszabályzatot Az UTMB szervezői – a várandós anyákra tekintettel – módosították a versenyszabályzatot

Egyként állunk ki,
a nemek közötti egyenlőségért a médiában.
Mikor látjuk egymást, ahogy hatalmas dolgokat viszünk végbe,
megmutatjuk a világnak, hogy a nők is képesek mindenre,
akár még jobban is!
Tehát itt vagyunk, hogy támogassuk a a gyermekeinket, lányainkat, társainkat, anyákat, barátainkat,
HINNI!

Szól a példaképek felhívása mindenkihez, sportolóhoz, futóhoz, bajnokhoz, kezdőhöz, anyákhoz, gyerekekhez.

Olimpián pedig ugyan még nem, de a legendás Ultra-Trail du Mont Blanc versenyén már a héten sok magyar futóért szurkolhatunk, többek közt az egyik kiemelt Csillag Eszternek is, aki nemrég a másik nagyon híres terepultrán, az amerikai Western States Endurance Run-on ért el hatalmas eredményt a harmadik helyezésével. A világ legnagyobb terepfutó fesztiválja idén már 20. alkalommal kerül megrendezésre a franciaországi Chamonix-ban.

Galériánkban megnézheted hogy, milyen parádés útvonalon versenyezhetnek a világ legjobbjai.

Magyar nők sikerei a világ legnagyobb terepfutó eseményén – Wermescher Ildikóval és Csillag Eszterrel beszélgettünk
Magyar nők sikerei a világ legnagyobb terepfutó eseményén – Wermescher Ildikóval és Csillag Eszterrel beszélgettünk Magyar nők sikerei a világ legnagyobb terepfutó eseményén – Wermescher Ildikóval és Csillag Eszterrel beszélgettünk

Galéria / 11 kép

UTMB képekben

Megnézem a galériát
Tovább olvasok

Videók

Kép

3 szűrővizsgálat, amire minden évben menj el, ha aktív életmódot folytatsz

Hobbi sportolóként nyilvánvalóan figyelsz a megfelelő mennyiségű pihenésre, a testi-lelki egyensúlyra, egészségesen táplálkozol, és rendszeresen mozogsz legyen az futás, kerékpározás, úszás, vagy épp valamilyen fitnesz tevékenység. Azonban mennyire vagy tudatos a megelőzést illetően?

Kép

Edzés, táplálkozás, pihenés és a menstruáció: hogyan tudsz a ciklusod rabságából jól kijönni?

Érezted már azt, hogy szervezeted hormonális változásai által kiszolgáltatottá válsz rendszeresen? Nem vagy egyedül, de segítünk hogy ne így legyen!

Kép

Futócipőteszt: Itt a New Balance FreshFoam X 1080v13, a márka eddigi legpárnázottabb modellje!

Októberben dobta piacra a New Balance a FreshFoam X család legújabb változatát, a FreshFoam X 1080v13-at, amiről most a New Balance Run Club két edzője, Prisznyák Gyula és Tamás Máté mondja el a tapasztalatait!

Kép

Csatlakozz a Runner's World sportkutatásához, és vegyél részt nyereményjátékunkon!

Kedves Futótársunk! A nyereményjátékunk sorsolása már lezárult, azonban a garantált ajándékod továbbra is átveheted a kérdőív kitöltése után!

Kép

5 fontos tanács, amit fogadj meg, mielőtt elindulsz futni az esőben

Futóként szinte elkerülhetetlen, hogy esőben is fuss, még akkor is, ha nagyon nincs ínyedre. Pedig érdemes néha direkt esős időben is elindulni, még akár akkor is, ha amúgy nem terveztél futni aznap, mivel így is szoktatod magad az esős futásokhoz. Hogy miért fontos ez? Azért, mert lehet, hogy életed egyik legfontosabb versenyén végig szakadó esőben kell majd futnod…

Kép

3 ok, amiért érdemes futás után (is) kávézni

Amennyiben te is a kávéimádók táborát erősíted, és el sem tudod képzelni a reggeleidet kávé nélkül, úgy szuper hírünk van! Kávézni igenis ér, ráadásul nem csak futás előtt, hanem testmozgás után is bizonyítottan egészségesnek számít egy bögre forró fekete!