Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

DAVID GOGGINS: NINCS HATALMAD FELETTEM - TE IRÁNYÍTS, NE A KÖRÜLMÉNYEID!

Facebook
Twitter
Pinterest

„Amikor az agyad azt üzeni, kész vagy, még csak 40%-át használtad fel a képességeidnek.”

David Goggins USA fegyveres erőinek ikonja, világrekorder állóképességi sportoló, élő legenda. A seregből nyugállományba vonult, jelenleg előadóként és ejtőernyős tűzoltóként működő, nagyon mélyről indult sportoló eddig megjelent könyvei, inspiráló előadásai és gondolatai milliók sorsában hoztak és hoznak pozitív változást.

A Nincs hatalmad felettem című kötet világszerte eddig több mint 5 millió példányban kelt el.

A SEAL az amerikai haditengerészet különleges egysége, egyben a világ egyik leghíresebb és legfélelmetesebb katonai alakulata, ahova legendásan nehéz bekerülni. Brutális kiképzését csak a legkitartóbb és legkeményebb katonák tudják végigcsinálni.

David Goggins az USA fegyveres erőinek egyetlen olyan tagja, aki nemcsak a SEAL, hanem a szárazföldi haderő és a légierő csúcskiképzéseit is teljesítette. Mára a hadsereg ikonja, világrekorder állóképességi sportoló, élő legenda.

A gyerekkora rémálom volt: szegénység, rasszizmus, testi-lelki bántalmazás vette körül. Jövő nélküli, depressziós, túlsúlyos fiatalként lélekölő munkát végzett, amikor eltökélte, hogy bekerül a SEAL programba. Hatalmas önfegyelemmel óriásit fordított a sorsán: három hónap alatt leadott 48 kilót, és elképesztő tanulási tempót diktált magának, hogy átmenjen az elméleti és gyakorlati felvételi teszteken.

Azóta sem ismer lehetetlent. Háromszor teljesítette a 217 kilométeres, a világ legkeményebb futóversenyének tartott Badwatert, ultramaratonista és ultratriatlonista. A seregből nyugállományba vonult, jelenleg előadóként, íróként és smokejumperként, azaz ejtőernyős tűzoltóként működő Goggins eddig megjelent könyvei, inspiráló előadásai és gondolatai milliók sorsában hoztak és hoznak pozitív változást. Közösségi média oldalait és kihívásait több millióan követik.

„Az életben nincs még egy olyan alábecsült (...) jótétemény, mint a kudarc. Volt már részem jó néhányban, és megtanultam kiélvezni őket, mert ha elvégezzük a szükséges elemzéseket, rá fogunk jönni arra, mi mindenen kell változtatnunk ahhoz, hogy végül sikerre vigyük a feladatunkat. (...) Bízom benne, hogy ez a könyv képes lesz mindezt kihozni belőled” – vallja Goggins.

A Nincs hatalmad felettem című könyv világszerte eddig több mint 5 millió példányban kelt el, magyarul a HVG Könyvek gondozásában jelent meg.

Tovább olvasok

Videók

Kép

3 szűrővizsgálat, amire minden évben menj el, ha aktív életmódot folytatsz

Hobbi sportolóként nyilvánvalóan figyelsz a megfelelő mennyiségű pihenésre, a testi-lelki egyensúlyra, egészségesen táplálkozol, és rendszeresen mozogsz legyen az futás, kerékpározás, úszás, vagy épp valamilyen fitnesz tevékenység. Azonban mennyire vagy tudatos a megelőzést illetően?

Kép

Edzés, táplálkozás, pihenés és a menstruáció: hogyan tudsz a ciklusod rabságából jól kijönni?

Érezted már azt, hogy szervezeted hormonális változásai által kiszolgáltatottá válsz rendszeresen? Nem vagy egyedül, de segítünk hogy ne így legyen!

Kép

Futócipőteszt: Itt a New Balance FreshFoam X 1080v13, a márka eddigi legpárnázottabb modellje!

Októberben dobta piacra a New Balance a FreshFoam X család legújabb változatát, a FreshFoam X 1080v13-at, amiről most a New Balance Run Club két edzője, Prisznyák Gyula és Tamás Máté mondja el a tapasztalatait!

Kép

Csatlakozz a Runner's World sportkutatásához, és vegyél részt nyereményjátékunkon!

Kedves Futótársunk! A nyereményjátékunk sorsolása már lezárult, azonban a garantált ajándékod továbbra is átveheted a kérdőív kitöltése után!

Kép

5 fontos tanács, amit fogadj meg, mielőtt elindulsz futni az esőben

Futóként szinte elkerülhetetlen, hogy esőben is fuss, még akkor is, ha nagyon nincs ínyedre. Pedig érdemes néha direkt esős időben is elindulni, még akár akkor is, ha amúgy nem terveztél futni aznap, mivel így is szoktatod magad az esős futásokhoz. Hogy miért fontos ez? Azért, mert lehet, hogy életed egyik legfontosabb versenyén végig szakadó esőben kell majd futnod…

Kép

3 ok, amiért érdemes futás után (is) kávézni

Amennyiben te is a kávéimádók táborát erősíted, és el sem tudod képzelni a reggeleidet kávé nélkül, úgy szuper hírünk van! Kávézni igenis ér, ráadásul nem csak futás előtt, hanem testmozgás után is bizonyítottan egészségesnek számít egy bögre forró fekete!