Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

Eliud Kipchoge visszatért Bécsbe, ahol négy éve két órán belüli maratont futott

maraton, Eliud Kipchoge, ineos 1:59,
Facebook
Twitter
Pinterest
A maratonfutás világrekordere azért látogatott Bécsbe, hogy bemutassa az INEOS 1:59 irampóznát, melyre a négy évvel ezelőtt teljesített első két órán belüli maraton emlékeként tekinthetünk, s amely hobbifutók számára megálmodott kihívással egészül ki.

Az idő, melyet Kipchoge 2019-ben futott a bécsi Práterben, 1:59:40. Ehhez az eredményhez percenként 352,6 métert tett meg a teljes táv során. Ezt az elképesztő iramot hirdeti az ikonikus pózna. A sporttudományi és technológiai diadal ünnepét mostantól közvetlenül is megélhetik a helyszínen futók, ugyanis egymástól 352,6 méternyi távolságra több ilyen oszlopot is elhelyeznek, melyek segítségével lemérhetik, hogy 1 perc alatt mekkora távolságot képesek lefutni, illetve ezzel inspirálhatják magukat arra, hogy teljesítsék ezt a távot 1 perc alatt. Így megtapasztalható Eliud tempója, amit az első kétórán belüli maraton teljesítése során végig tartott.

„Az INEOS 1:59-es kihívás különleges helyet foglal el a szívemben. Az esemény hatására sokan ihletet kaptak arra, hogy elkezdjenek futni, mások el kezdtek hinni abban, hogy amit eldöntenek magukban, arra képessé válhatnak. Örömmel tölt el az, hogy a futáson keresztül inspirációt nyújthatok mások számára. Arra bátorítok minden futót, hogy vállalják a kihívást, és próbáljanak meg abban a tempóban futni, amelyben én futottam az 1:59-es kihívás során” – nyilatkozta a kétszeres olimpiai bajnok világcsúcstartó, az első ember, aki megtörte a kétórás maratoni futást.

Kipchoge múlt héten szerdán azért látogatott Bécsbe, mert a közelgő iramkihívást megelőzően exkluzív eseményre hívott 159 helyi futót, hogy próbára tehessék magukat e különleges kihívásban. Az INEOS 1:59 tempó kihívás hivatalosan október 12-én indul, a globális eseményhez világszerte várják a csatlakozókat.

Négy évvel ezelőtt mi is ott voltunk a sporttörténelmi jelentőségű eseményen. Fotósunk, Szász Norbert képein keresztül feleleveníthetőek a történések:

Galéria / 12 kép

INEOS 1.59 - 2019. október 12., Bécs

Megnézem a galériát
Tovább olvasok

Videók

Kép

3 szűrővizsgálat, amire minden évben menj el, ha aktív életmódot folytatsz

Hobbi sportolóként nyilvánvalóan figyelsz a megfelelő mennyiségű pihenésre, a testi-lelki egyensúlyra, egészségesen táplálkozol, és rendszeresen mozogsz legyen az futás, kerékpározás, úszás, vagy épp valamilyen fitnesz tevékenység. Azonban mennyire vagy tudatos a megelőzést illetően?

Kép

Edzés, táplálkozás, pihenés és a menstruáció: hogyan tudsz a ciklusod rabságából jól kijönni?

Érezted már azt, hogy szervezeted hormonális változásai által kiszolgáltatottá válsz rendszeresen? Nem vagy egyedül, de segítünk hogy ne így legyen!

Kép

Futócipőteszt: Itt a New Balance FreshFoam X 1080v13, a márka eddigi legpárnázottabb modellje!

Októberben dobta piacra a New Balance a FreshFoam X család legújabb változatát, a FreshFoam X 1080v13-at, amiről most a New Balance Run Club két edzője, Prisznyák Gyula és Tamás Máté mondja el a tapasztalatait!

Kép

Csatlakozz a Runner's World sportkutatásához, és vegyél részt nyereményjátékunkon!

Kedves Futótársunk! A nyereményjátékunk sorsolása már lezárult, azonban a garantált ajándékod továbbra is átveheted a kérdőív kitöltése után!

Kép

5 fontos tanács, amit fogadj meg, mielőtt elindulsz futni az esőben

Futóként szinte elkerülhetetlen, hogy esőben is fuss, még akkor is, ha nagyon nincs ínyedre. Pedig érdemes néha direkt esős időben is elindulni, még akár akkor is, ha amúgy nem terveztél futni aznap, mivel így is szoktatod magad az esős futásokhoz. Hogy miért fontos ez? Azért, mert lehet, hogy életed egyik legfontosabb versenyén végig szakadó esőben kell majd futnod…

Kép

3 ok, amiért érdemes futás után (is) kávézni

Amennyiben te is a kávéimádók táborát erősíted, és el sem tudod képzelni a reggeleidet kávé nélkül, úgy szuper hírünk van! Kávézni igenis ér, ráadásul nem csak futás előtt, hanem testmozgás után is bizonyítottan egészségesnek számít egy bögre forró fekete!