Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

Eliud Kipchoge visszatért Bécsbe, ahol négy éve két órán belüli maratont futott

maraton, Eliud Kipchoge, ineos 1:59,
Facebook
Twitter
Pinterest
A maratonfutás világrekordere azért látogatott Bécsbe, hogy bemutassa az INEOS 1:59 irampóznát, melyre a négy évvel ezelőtt teljesített első két órán belüli maraton emlékeként tekinthetünk, s amely hobbifutók számára megálmodott kihívással egészül ki.

Az idő, melyet Kipchoge 2019-ben futott a bécsi Práterben, 1:59:40. Ehhez az eredményhez percenként 352,6 métert tett meg a teljes táv során. Ezt az elképesztő iramot hirdeti az ikonikus pózna. A sporttudományi és technológiai diadal ünnepét mostantól közvetlenül is megélhetik a helyszínen futók, ugyanis egymástól 352,6 méternyi távolságra több ilyen oszlopot is elhelyeznek, melyek segítségével lemérhetik, hogy 1 perc alatt mekkora távolságot képesek lefutni, illetve ezzel inspirálhatják magukat arra, hogy teljesítsék ezt a távot 1 perc alatt. Így megtapasztalható Eliud tempója, amit az első kétórán belüli maraton teljesítése során végig tartott.

„Az INEOS 1:59-es kihívás különleges helyet foglal el a szívemben. Az esemény hatására sokan ihletet kaptak arra, hogy elkezdjenek futni, mások el kezdtek hinni abban, hogy amit eldöntenek magukban, arra képessé válhatnak. Örömmel tölt el az, hogy a futáson keresztül inspirációt nyújthatok mások számára. Arra bátorítok minden futót, hogy vállalják a kihívást, és próbáljanak meg abban a tempóban futni, amelyben én futottam az 1:59-es kihívás során” – nyilatkozta a kétszeres olimpiai bajnok világcsúcstartó, az első ember, aki megtörte a kétórás maratoni futást.

Kipchoge múlt héten szerdán azért látogatott Bécsbe, mert a közelgő iramkihívást megelőzően exkluzív eseményre hívott 159 helyi futót, hogy próbára tehessék magukat e különleges kihívásban. Az INEOS 1:59 tempó kihívás hivatalosan október 12-én indul, a globális eseményhez világszerte várják a csatlakozókat.

Négy évvel ezelőtt mi is ott voltunk a sporttörténelmi jelentőségű eseményen. Fotósunk, Szász Norbert képein keresztül feleleveníthetőek a történések:

Galéria / 12 kép

INEOS 1.59 - 2019. október 12., Bécs

Megnézem a galériát
Tovább olvasok

Videók