Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

Ezért jók a futók, ha ágyba bújnak!

szex, párkapcsolat, ágyban, pár, szerelem,
Facebook
Twitter
Pinterest
A futás az egyik legjobb mozgásforma a szív- és érrendszer állapotának javítására, és úgy tűnik a futólét abban is segíthet, hogy partnered számára nagyobb izgalmat és elégedettséget biztosíts az ágyban!

Fejtegetésünk pusztán elméleti, nincs tudományos alátámasztása, de mivel a futás számos olyan előnnyel jár, amely mind a mentális, mint pedig a testi egészséget jótékonyan befolyásolja, minden okunk meglehet arra, hogy elhiggyük, az érrendszer állapotának pozitív befolyásolása „azon” a területen is növelheti a véráramlást, ami potenciálisan javíthatja a szexuális teljesítményt.

De van még itt más is, ami ehhez a fontos témához illeszkedik egy futó életében!

Kitartás

A futók sokszor kivételes állóképességi mutatóikról és magas energiaszintjükről ismertek, ezek a szerencsés jellemzők bizony mindenféle helyzetekben kisegíthetik őket. Az állóképességi sportok csökkentik a stresszt és a szorongást, amik köztudottan hangulat- és libidógyilkosok. A futás endokannabinoidok felszabadulását váltja ki, melyek stimulálják az agy örömreceptorait. Ráadásul endokannabinoidok az orgazmus során is termelődnek. A futás tehát nemcsak a hangulatodat javítja, hanem hangulatba is hozhat.

szex, ágyban, teljesítmény az ágyban,
forrás: Getty Images

Versenyzés öröme

Ha fontos számodra a jó teljesítmény és az eredményesség, az nem csak a futóteljesítmények összefüggésében hasznosítható, noha a túlzott teljesítményvágy negatívan is hathat – a futásoknál és az ágyban egyaránt. Egyrészt a versengés izgalmat, motivációt és lendületet ad, ami potenciálisan azt eredményezheti, hogy valóban jobb teljesítményt érsz el. Ez rokon azzal, amikor egyesek arra vágynak, hogy jól teljesítsenek az ágyban, és kielégítsék partnerüket, a versengés egy formája ez is, ami javítja a szexuális teljesítményt. A futó motivációja egy másik fontos tényező lehet, ami kéz a kézben jár a versenyzéssel – minél nagyobb a hajtás, annál nagyobb az intenzitás. Ha viszont kialakul egy egészségtelen teljesítményvezéreltség, az eljuttathat az empátia hiányához vagy a partner szükségleteinek és preferenciáinak figyelmen kívül hagyásához.

Elméletileg ezek a tulajdonságok segíthetik a futó teljesítményét a hálószobában is, de mivel mindez pusztán elméleti felvetés, mindenki maga tapasztalja meg a leírtak igazságát!

Tovább olvasok

Videók