Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

Egy friss kutatás szerint, ha pároddal együtt futsz, a szexuális kapcsolatotok is intenzívebbé válhat

szerelmi kapcsolat, közös edzés, futás párban,
Facebook
Twitter
Pinterest
Ezek szerint a közös futások felpezsdíthetik az egymás iránti vonzalmat? Ez jó hír, hiszen nem ritka probléma a tartós párkapcsolatban élők körében, hogy idővel elcsendesedik az egymás iránt érzett vonzalom. Akkor tehát nincs más hátra, mint futócipőt húzni és nyomni a közös edzéseket!
Olvasd el ezt is!

A számtalan edzésmotiváció közé ezek után beférkőzheti magát az is, hogy partnerednek nagyobb izgalmat és elégedettséget szerezz a futások által. Ugyanis a Journal of Experimental Biology folyóiratban megjelent tanulmány szerint a futásnak antidepresszáns hatása lehet azáltal, hogy belső kannabinoidok termelődnek, amelyek stimulálják az agy örömreceptorait. Kannabinoidokat szervezetünk is termel az orgazmus során. A futás tehát nemcsak javítja a hangulatot, hanem megadja a hangulatot más, örömteli tevékenységekhez, így például a szexhez.

futás párban, szerelem, örömforrás, szex, vonzalom,
forrás: Getty Images

Ugyanis, ha nem érzed jól magad, a szex az utolsó dolog, ami eszedbe jut, de amikor a tested 100 százalékban fitt, az endorfinok és az energiaszinted a toppon van. A tanulmányban résztvevő futók egy csoportjának felmérése után megállapították, hogy az együtt futó párok 66 százaléka mondta azt, hogy gyakrabban szerelmeskednek.

1000 Edzéstipp futáshoz

1000 Edzéstipp futáshoz

Ha elszántad magad, már meg is tetted a legfontosabb lépést a futóvá váláshoz. Amire ezen kívül szükséged lesz, azt mind megtalálod a Runner’s World első könyvében. 1000 tippünk végigvezet az első lépéstől az első versenyig vezető úton.

 

2490 Ft 1990 Ft

Megnézem

Nem kell meglepődni ezen a híren, mivel a futásról ismert, hogy javítja a tesztoszteronszintet a férfiaknál és a szexuális izgalmat a nőknél. De bármilyen sportos kihívás kiválthatja az erősebb érzelmi kötődést, és segít mindkét fél számára elérni a kitűzött célokat, még ha azok nem is azonosak. A fizikai egészség javítása egyszerűen hozzájárulhat a szexuális egészséghez is. Hm…ezek után ki tervezi (elcsábítani) futásra invitálni a párját?!


Közben persze a futástól lehet például fogyni, formásodni, erősödni, tehát még vonzóbb külsőre szert tenni. Hogy mire ügyelj, ha fogyni szeretnél, a galériában talász ötleteket!

Galéria / 5 kép

Képtelen voltam lefogyni a futástól, amíg be nem vezettem ezt az 5 szokást

Megnézem a galériát
Tovább olvasok

Videók