Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

Különleges úszóversenyt rendeznek a festői szépségű gyékényesi búvártóban

open water tournament
Facebook
Twitter
Pinterest
Július 26-án jótékonysági úszóversenyt rendeznek a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat javára. Különleges lehetőség ez az úszás szerelmesei számára, hiszen a helyszín a gyékényesi, festői szépségéről és kristálytiszta vizéről híres búvártó, amelynek közepén egy kis sziget álldogál. A versenyre - ahol profik és amatőrök is kipróbálhatják magukat - több száz jelentkezőt várnak.

Az eseményt az Open Water Tournament és a Budapest Urban Games ötletgazdái szervezik. Rendezvényeiken az elmúlt években több tízezer érdeklődő ismerkedhetett meg a sportolás különleges módjaival és helyszíneivel. „Évek óta azért szervezzük ezeket az eseményeket, hogy a közönség úszva fedezhesse fel az ország tájait és bemutassuk, milyen sok helyszín alkalmas a sportolásra – akár a nyílt vizeinkben is. Ezúttal az eseménynek egy másik célja is van. Hét éve dolgozunk együtt a búvármentőkkel, tiszteljük helytállásukat és szeretnénk támogatni a munkájukat” – mondta el Mezős Balázs szervező. A nevezési díjakat a versenyen a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat (PMKMSZ) kapja. A PMKMSZ eltűnt személyeket kutat fel, tragédiák, például legutóbb a törökországi földrengés során segíti a túlélők keresését, embereket és állatokat ment.

Gyékényesi búvártó
forrás: OWT

A gyékényesi búvártó messzeföldön ismert szépsége és tiszta, mély vize miatt. A tó feneke kavicsos, így tempózás közben akár 20 méteres mélységbe is leláthatnak az úszók, valamint gyönyörködhetnek a búvárok által elsüllyesztett, megtisztított hajóroncsban. A középtávot választókra egy kör vár a sziget körül, ami három kilométert jelent, a haladók három kört úsznak, vagyis kilenc kilométert. Bár az indulók biztonságára megannyi csónak és profi búvárok vigyáznak, a tiszta állóvíz igazán könnyű terep a nyíltvízi úszással még csak most barátkozók számára is.

„A gyékényesi kaland életreszóló szép élmény mindenki számára, annak is, aki versenyezni akar, és annak is, aki csak önmagát legyőzve gyönyörű környezetben sportolna és egy jó célt is támogatna mellette” – mondta el Mezős Balázs.

Olvasd el ezt is!
Tovább olvasok

Videók