Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

Hat kérdés, amit tegyél fel magadnak, mielőtt benevezel egy maratonra

futas, futo ember
Facebook
Twitter
Pinterest
A legtöbb futónak a maraton egy olyan cél, ami kezdőként még szinte az elérhetetlenség távoli világában jár valahol. Sokan nem is vágynak rá, hogy ilyen messzeségekbe jussanak, de annál többen mégis. Idővel pedig, ahogy haladnak előre, növelik apránként a leküzdött távokat, és maguk mögött hagynak 10, 20, 30 kilométereket, egyre közelebbi, egyre elérhetőbb céllá válik. És akkor már ott motoszkál a futóban a „kisördög“, érik az a bizonyos nevezés…

Az elérhetőség misztikuma, a hőn áhított vágyakozás, hogy a maraton is meglehet. Különleges érzés, de még különlegesebb amikor megfogalmazódik a konkrét elképzelés: benevezni az első maratonra. A felkészülés pedig abban a pillanatban meg is kezdődik, amikor megnyomásra kerül az enter gomb az űrlap kitöltése után. Persze nem mindegy, hogy milyen futómúlttal, mekkora felkészülés árán jut el valaki a maratonra, de ahhoz, hogy az a verseny valóban sikerélmény legyen, bizony fel kell alaposan készülni. Futni, edzeni, összeállítani a frissítési stratégiát, megtalálni a tökéletes futócipőt, és még számos olyan befolyásoló tényező van, amivel szembe kell nézni, ami mind elveheti a fókuszt.

A maratoni felkészülés tehát komoly dolog, amire a testen kívül lelkileg is szükséges edzeni. Nézzük, mi az a hat kérdés, amit érdemes magadban tisztáznod, mielőtt benevezel egy maratonra. Vagy igazából egy akármilyen versenyre.

Galéria / 6 kép

Hat kérdés, amit tegyél fel magadnak, mielőtt benevezel egy maratonra

Megnézem a galériát
Tovább olvasok

Videók