Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

Hírek

Futással kapcsolatos hírek.

Kép
Hírek

Csatlakozz a Runner's World sportkutatásához, és vegyél részt nyereményjátékunkon!

Kedves Futótársunk! A nyereményjátékunk sorsolása már lezárult, azonban a garantált ajándékod továbbra is átveheted a kérdőív kitöltése után!

2023. november 17.

Kép
Promóció

A New Balance bemutatja a FreshFoam X család legújabb változatát, a FreshFoam X 1080v13-at

A New Balance bemutatta a FreshFoam X család legújabb változatát, a FreshFoam X 1080v13-at. Az új modell a New Balance futás, innováció és kézművesség iráni elkötelezettségének tökéletes megtestesítője. A FreshFoam X 1080v13 új élményt nyújt kiemelkedően puha párnázottságának, megnövelt kényelmének és jobb illeszkedésének köszönhetően mindenki számára, aki fut.

2023. november 2.

Kép
Hírek

Egy különleges futókaland az időben - avagy hogyan lehet lazán lefutni 9-10 kilométert 0 perc, 0 másodperc alatt?

Hallottál már a Fuss Vissza a Jövőbe bulifutásról? Ha még nem, mindenképpen olvass tovább, ha igen, akkor még inkább, mert neked is tartogatunk meglepetéseket! A nem mindennapi időpontban lebonyolított eseménysorozat fő szervezője egy lelkes hobbifutó, aki évek óta elszántan rendezi a bulis futásokat – vagy ahogyan ő nevezi: időfutazásokat - az óraállítások idején. Idén jubileumi 25. alkalommal kerül megrendezésre az esemény, és természetesen mostanra is tartogatnak a szervezők új ötleteket. Az október 28-án a Városligetből induló futás részleteiről, programjáról, és a csatlakozási lehetőségekről beszélgettünk az ötletgazda szervezővel: Jónás Gyulával.

2023. október 9.

Kép
Hírek

Fuss neki aktívan és jó kedvűen a következő hónapoknak – segíts kézzel-lábbal!

Töltsd fel fizikai és mentális raktáradat sporttal és adakozással. Ezen az őszön hatodik alkalommal rendezi meg A Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány a Segíts kézzel-lábbal virtuális futókampányt. Ezúttal 2023. október 6-20 között zajlik a kampány.

2023. október 8.

Kép
Hírek

Kelvin Kiptum megdöntötte a maratoni világrekordot a Chicago Marathonon

A 23 éves kenyai maratonfutó bődületes időt futott, majdnem áttörte a kétórás teljesítési időt!

2023. október 8.

Kép
Hírek

Eliud Kipchoge visszatért Bécsbe, ahol négy éve két órán belüli maratont futott

A maratonfutás világrekordere azért látogatott Bécsbe, hogy bemutassa az INEOS 1:59 irampóznát, melyre a négy évvel ezelőtt teljesített első két órán belüli maraton emlékeként tekinthetünk, s amely hobbifutók számára megálmodott kihívással egészül ki.

2023. október 2.

Kép
Hírek

19 magyar futó teljesítette idén a Spartathlont, és megdőlt a 39 éves pályacsúcs

Nagy létszámmal, 24-en álltak rajthoz idén is a magyar futók a legendás Spartathlon ultrafutó-versenyen, közülük pedig 19-en célba is értek. Mindeközben Janisz Kúrosz 39 éves rekordját is megdöntötte az idei nyertes!

2023. október 1.

Kép
Hírek

Holnap rajtol a Spartathlon, több mint 20 magyar futót követhetünk a verseny során

Magyar idő szerint holnap reggel 6 órakor rajtol az Athén Spárta közti legendás ultratávú futóverseny, a Spartathlon.

2023. szeptember 29.

Kép
Hírek

Légy saját magad legjobb verziója 4 lépésben!

Az életmódváltásra kevés rossz időpont létezik, de az biztos, hogy az őszi időszak kifejezetten alkalmas, és hát a szeptember az új január, amikor sokakban megfogalmazódik egy kis cél, hogy szeretnék magukat valamilyen formában egészségesebbé tenni! Te is közéjük tartozol? Ezt a négy lépést mindenképpen tedd meg!

2023. szeptember 27.

Kép
Hírek

Szemerei Levente egyéni csúcsot futott és megnyerte a Varsó maratont!

Szemerei Levente alig egy hónappal a világbajnokságon való szereplése után szuper formában, egyéni csúccsal nyerte meg a Varsó maratont.

2023. szeptember 25.

Kép
Hírek

Kipchoge 5. győzelme és női világrekord a Berlin maratonon

Ma rendezték meg az idei Berlin maratont, amit a világ egyik leggyorsabb pályájaként tartanak számon, és meg is dőlt egy világrekord!

2023. szeptember 24.

Kép
Hírek

A maratonfutás mégsem egy magányos sport? Szurkolj te is Synergy Magyar Maraton Csapatnak!

Szeptember 24-én rendezik meg a Nationale-Nederlanden Warsaw Maratont, ahol a versenyszervezők egy újdonsággal készülnek az elit és az amatőr futóknak egyaránt. Az elit futóknak megálmodták TeamUp! Europe, míg az amatőr futóknak a TeamUp! Everyone elnevezésű eseményt.

2023. szeptember 15.

Kép
Hírek

Lomb Ádám és Nagy Julianna győztek a mai félmaratoni országos bajnokságon

Ami a 38. Wizz Air Budapest Félmaraton keretein belül került megrendezésre. Az eseményen több, mint 8000 futó vett rész az összes versenyszámon.

2023. szeptember 10.

Kép
Hírek

Egy futó tökéletes úticélja egy sportos kiruccanásra: irány a Dráva!

Még nyár elején volt szerencsém részt venni egy különleges utazáson Karintiában, ahol felváltva eveztünk a Drávában és bringáztunk a partján, útközben pedig finomabbnál finomabbakat ettünk. És természetesen egy-egy csodás túraútvonalra is elkacsintottunk, amelyek gyalogolva és futva is felejthetetlen élményt nyújtanak!

2023. szeptember 5.

Kép
Hírek

Íme a budapesti vb 10 legemlékezetesebb pillanata

Nagyon nehéz volt kiválasztanunk tízet a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságról, és nem azért, mert ne lett volna annyi, hanem épp ellenkezőleg! Az atlétika szuperhősei számos emlékezetes pillanatot okoztak a magyar fővárosban, ahol – többek között – az amerikai vegyes váltó világrekordot döntött, és 7 világbajnoki rekord is megdőlt.

2023. szeptember 4.

Kép
Hírek

Courtney Dauwalter és Jim Walmsley nyerték az idei UTMB-t

Courtney domináns volt ezúttal is a női mezőnyben, Jim pedig végre learathatta hosszú évek kemény munkájának és tapasztalatainak gyümölcsét.

2023. szeptember 3.

Kép

Csillag Eszter közreműködésével hívják fel elit terepfutók a figyelmet az egyenjogúságra

A világ legjobb terepfutóinak, köztük Csillag Eszternek közreműködésével készült figyelemfelkeltő kampány a női egyenjogúság és az egyenlő mértékű elismerés érdekében.

Kép

Ma kezdődött az UTMB hete a franciaországi Chamonixban

Két esemény indulói vágtak neki ma az Alpok ösvényeinek, illetve a TDS mezőnye ma éjjel rajtol el.

Kép

Minden idők leggyorsabb maratonját láthattuk ma Budapest utcáin

Az ugandai Victor Kiplangat történelmet írt ma a budapesti világbajnokságon. Túl azon, hogy megnyerte az atlétikai világbajnokság maratoni futamát, olyan időt futott, amilyet hazánkban még egyetlen futó sem.

Kép
Hírek

Két országos csúcsdöntés és két sikeres női maratoni teljesítés volt a tegnapi nap hazai futós mérlege a budapesti VB-n

A világbajnokság utolsó előtti napján is sok izgalmak vártak az atlétika szerelmeseire. A női maratoni futammal kezdődött a nap délelőtti programja, a távot két magyar maratonfutó is sikeresen teljesítette.

2023. augusztus 27.

Kép
Hírek

Szombaton és vasárnap reggel 7 órakor a Hősök terén rajtolnak az atlétikai világbajnokság maratoni versenyei

Holnap a női maratoni futókat láthatjuk versenyezni, vasárnap reggel pedig a férfiak rajtolnak.

2023. augusztus 25.

Kép
Hírek

A triatlon különleges világa - beszélgetés Hegedűs Ákos ultrafutóval a Swissman Xtreme-ről

A triatlon leghosszabb távjának leküzdése már önmagában is hatalmas teljesítmény, 3800 méter úszás, 180 km kerékpározás után lefutni egy maratoni távot bizony nem kis dolog, ám még ez a kihívás is fokozható.

2023. augusztus 25.

Kép
Hírek

Kozák Luca 13. lett a világbajnokságon

Luca tegnap ugyan nem jutott tovább a döntőbe, de a rendkívül erős mezőnyben a fantasztikus 13. helyen zárta a világbajnokságot 100m gátfutásban.

2023. augusztus 24.

Kép
Hírek

Kozák Luca magabiztosan jutott tovább az elődöntőbe 100m gáton

A hőségriadó miatt az atlétikai világbajnokságon különleges intézkedéseket vezettek be az események zavartalansága miatt, a magyar sportolók pedig megint csak eredményes napot zártak. Ilyen volt a negyedik nap:

2023. augusztus 23.

Kép
Hírek

Így telt a vb harmadik napja a magyar versenyzőknek

Ma zajlik a budapesti atlétikai világbajnokság negyedik napja, és nem kevés izgalomra számíthatunk, de már eddig is nagyon szuper teljesítményeket értek el a magyar atléták.

2023. augusztus 22.

Előző oldal
Következő oldal