Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

Hírek

Kép
Hírek

Csodás eredményekkel zárult a 128. Magyar Atlétikai Bajnokság a Nemzeti Atlétikai Központban

Mindenki izgatottan várta a Nemzeti Atlétikai Központ első hivatalos versenyét, a 128. Magyar Atlétikai Bajnokságot, amivel egyúttal a vb-re is lehetett kvalifikálni az atlétáknak.

2023. július 9.

Kép
Hírek

A budapesti világbajnokságra is kvalifikál a 2023-as atlétikai országos bajnokság

A szokásosnál is nagyobb jelentőséggel bír az idei, 128. atlétikai országos bajnokság, ugyanis a pénteken és szombaton sorra kerülő verseny lesz az augusztusi világbajnokság tesztviadala a Nemzeti Atlétikai Központban.

2023. július 5.

Kép
Hírek

Július 7-8-án jön az első hivatalos verseny a Nemzeti Atlétikai Központban

Már nem kell sokat várni és augusztus 19-én kezdetét veszi a budapesti atlétikai világbajnokság, ami Magyarország történetének a legnagyobb sporteseményeként vonul be a történelemkönyvekbe. Alig 50 nappal a rajt előtt a visszaszámlálás a célegyenesbe fordult. Július 7-8-án jön a 128. Atlétikai Magyar Bajnokság, ami egyben a vb hivatalos tesztversenye is lesz.

2023. július 3.

Kép
Hírek

Hogyan készülnek az atlétikai világbajnokság szervezői az amatőr sporteseményekre?

Augusztusban szuperhősök érkeznek Budapestre, olyan legendás atléták, akik a világon a legmagasabbra képesek ugrani, akik a legmesszebbre képesek dobni, illetve, akik a leggyorsabban képesek futni. Ezeket a világsztárokat azonban nem a vásznon láthatjuk majd viszont, hanem élőben találkozhatunk velük a Nemzeti Atlétikai Központban. Mi rendezzük ugyanis a soron következő szabadtéri atlétikai világbajnokságot, ahova több mint 200 országból mintegy 2200 sportoló érkezik majd, hogy összemérjék tudásukat, tehetségüket. A 19. atlétikai világbajnokság nyitó napjára augusztus 19-én kerül sor, csaknem napra pontosan 70 évvel a legnagyobb magyar szabadtéri sportlétesítményünk, a Népstadion avatását követően. 7 évtized után most ismét egy hatalmas népünnepélyre készülünk: a világ egyik leggyorsabb futópályájának bemutatására, egyben a világ 3. legjelentősebb sporteseményének megrendezésére.

2023. június 29.

Kép
Hírek

Night Run luxuskivitelben - bemutatkoznak játékunk nyertesei

Harmati Gréti és Hasilló Norbert lett az a két szerencsés fiatal futó, akik luxuskivitelben készülhetnek a Generali Night Run Budapestre. Ismerjétek meg őket!

2023. június 28.

Kép
Hírek

Különleges úszóversenyt rendeznek a festői szépségű gyékényesi búvártóban

Július 26-án jótékonysági úszóversenyt rendeznek a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat javára. Különleges lehetőség ez az úszás szerelmesei számára, hiszen a helyszín a gyékényesi, festői szépségéről és kristálytiszta vizéről híres búvártó, amelynek közepén egy kis sziget álldogál. A versenyre - ahol profik és amatőrök is kipróbálhatják magukat - több száz jelentkezőt várnak.

2023. június 27.

Kép
Hírek

Új versenysorozat indult a hazai versenyek népszerűsítéséért

A Nemzetközi Terepfutó Szövetség, az ITRA kezdeményezésére életre hívott National League célja, hogy a futókat a hazai versenyeken való részvételre ösztönözzék. A kezdeményezésről a szervezet magyarországi képviselőjével, Csányi Csanyával beszélgettünk.

2023. június 27.

Kép
Hírek

Csillag Eszter harmadik lett a Western States 100 mérföldes verseny

A Western States a világ legrégebbi 100 mérföldes terepversenye, mezőnye mindig nagyon erősnek mondható, ennek megfelelően elképesztő eredmények születtek idén!

2023. június 25.

Kép
Hírek

Magyarország feljutással hangolt a budapesti világbajnokságra

Fantasztikusan sikerült a magyar válogatott számára a csapat Európa-bajnokság B-divíziója, amelyet három napon át tartó magabiztos teljesítménnyel megnyert. A 2023-as budapesti világbajnokság házigazdája így Európa legjobb 16 nemzete közé jutott.

2023. június 23.

Kép
Hírek

Interjú a világ harmadik legrangosabb sporteseményének első női versenyigazgatójával, Nagyné Petrik Évával

Még el sem kezdődött a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, máris megdőlt az egyik világbajnoki rekord. A vébék történetében ugyanis még nem fordult elő olyan, hogy a versenyigazgatói posztot nő töltötte volna be. A budapesti lesz az első világesemény, ahol egy hölgy kezében összpontosul majd ez a cseppet sem könnyű, egyben egészen szerteágazó feladat, és Nagyné Petrik Éva biztosan tökéletes háziasszonya lesz a világ 3. legrangosabb sporteseményének.

2023. június 23.

Kép
Hírek

Sebastian Coe: ez a pálya tökéletes helyszín a világ legjobb atlétái számára

Rendkívüli izgalmakra és óriási eredményekre számít a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke az augusztus 19 – 27. között Budapesten zajló atlétikai világbajnokságon, ahol már rögtön az első napon is világbajnokokat avatnak. 65 nappal a vb nyitánya előtt minden eddiginél gyorsabban fogynak a belépők: már több mint 190 ezer talált gazdára és van olyan nap, amire alig maradtak már jegyek. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter társaságában járta be a nagyközönség előtt június 17-én megnyíló Nemzeti Atlétikai Központot Sebastian Coe és fiatal atlétákkal közösen ki is próbálta a futópályáját.

2023. június 15.

Kép
Hírek

Futóverseny páratlan környezetben, ez volt a 38. Plitvice maraton

Csodás útvonal, páratlan panoráma, lenyűgöző környezet. Ez a Plitvice-maraton, ami idén már 38.-dik alkalommal került megrendezésre.

2023. június 15.

Kép
Hírek

Nyerj ingyenes nevezést, felkészítést és felszerelést! Night Run luxuskivitelben

A Terepfutás luxuskivitelben játék nagy sikere után ezúttal az aszfaltot vesszük célba! A cél, hogy a 25 év alattiak nagyobb tömegben kedvet és motivációt kapjanak a futáshoz.

2023. június 12.

Kép
Hírek

Hegyi- és Terepfutó Világbajnokság – versenyek és eredmények

Még mindig zajlik a szerdán kezdődött 2. Hegyi- és Terepfutó Világbajnokság, Innsbruckban.

2023. június 10.

Kép
Hírek

Takács Boglárka két magyar csúcsot is megdöntött Budapesten

Fantasztikusan sikerült Takács Boglárka számára a Magyar Nagydíjsorozat csütörtöki budapesti versenye: a 100 és a 200 métert is új országos csúccsal nyerte meg.

2023. június 9.

Kép
Hírek

461km 3 nap alatt a Duna mentén - Molnár Péter célbaért

Molnár Péter ultrafutó különleges kihívásra indult június 6-án.

2023. június 9.

Kép

A Kék csapat első magyarként sikeresen teljesítette a legendás angol kihívást, a Bob Graham Roundot

105,85 kilométer, 8066 méter pozitív szintemelkedés 24 órás szintidőn belül, Angliában a Lake District Nemzeti Park területén. Ez a Bob Graham kör, amit először sikerült magyar futóknak a 24 órás szintidőn belül teljesíteni.

Kép

Budapesten mutatkozik be a Nemzetközi Atlétikai Szövetség fenntarthatósági rendszere

A 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság több szempontból is különleges lesz: nemcsak Magyarország történetének legnagyobb sporteseményeként fog bevonulni a történelemkönyvekbe, de a Nemzetközi Atlétikai Szövetség fenntarthatósági rendszere is az augusztus 19. és 27. közötti rendezvényen debütál.

Kép

"A terepfutás már örökre itt marad nekem" - Bacsa Dominik beszámolója a Salomon Ultra-Trail Hungary után

Nem minden versenyen jön ki úgy a lépés, ahogy azt eltervezzük. Erre jó példa a Terepfutás luxuskivitelben játékunk férfi győztesének története, aki hiába szeretett volna jó élménnyel célba érni, nem úgy alakult az idei Salomon Ultra-Trail Hungary számára, ahogy elképzelte.

Kép
Hírek

Márton Anita ajándékként tekint a budapesti atlétikai világbajnokságon való indulási lehetőségre

Márton Anita a hetedik hölgy a magyar atléták között, aki olimpiáról érmet hozhatott haza. 2016-ban bronzérmet szerzett Rióban, 2017-ben a londoni szabadtéri világbajnokságon ezüstérmet akasztottak a nyakába, 2018-ban pedig ő lett a magyar atlétika első fedett pályás világbajnoka Birminghamben. Legnagyobb sikerét azonban 2021-ben érte el, fél évvel a tokiói olimpia előtt, amikor életet adott kislányának, Lucának. Azóta az atlétikapályán töltött idő minden percére jutalomként, az augusztus 19-27. között megrendezésre kerülő budapesti atlétikai világbajnokságon való indulási lehetőségre pedig ajándékként tekint.

2023. június 8.

Kép
Hírek

"Így lettem aszfaltfutóból a terepfutás rajongója" - Szabó Vivinek véget ért egy út, de meg is kezdődött egy másik

Pünkösd hétvégéjén megrendezésre került a 2023-as Salomon Ultra-Trail Hungary, amivel véget ért a Terepfutás luxuskivitelben játékunk győztesei számára egy nagy kaland, ám nem ért véget a terepfutás iránti szeretetük. Sőt!

2023. május 31.

Kép
Hírek

Futóverseny a Nemzeti Atlétikai Központban jöhet?

Ünnepélyes parkavatás szórakoztató programokkal, sport aktivitásokkal az egész család számára: június 17-én megnyílik az atlétikai világbajnokság helyszínéül is szolgáló Nemzeti Atlétikai Központ, Budapest új sport- és szabadidőparkja.

2023. május 31.

Kép
Hírek

"Csak a célban tudtam meg, hogy mekkora pályacsúccsal nyertem" - interjú Juhász Nórával, a Szentedre Trail női győztesével

A 2023-as Salomon Ultra-Trail Hungary 54 km-es távján közel 30 perccel dőlt meg a korábbi női pályacsúcs. Az új rekord Juhász Nóra nevéhez fűződik, aki tavaly a Visegrád Trailen állhatott a dobogó legfelső fokára, most azonban a győzelem mellett egy fantasztikus időeredményt is felmutathat.

2023. május 30.

Kép
Hírek

2023-as Salomon Ultra-Trail Hungary eredményei

Míg befutnak az első interjúk szerzőinktől álljon itt egy összesítés az idei Salomon Ultra-Trail Hungary leggyorsabb futóiról!

2023. május 29.

Kép
Hírek

Alig pár óra és elrajtol az Ultra-Trail Hungary hosszú távjainak mezőnye

2015 óta rendezik meg az eseményt, melynek központját Szentendre városa adja. Az ország ma már legnagyobb terepfutó eseményének idei újdonsága, hogy 7 távon lehet, illetve lehetett rajthoz állni, hiszen az események már javában zajlanak!

2023. május 27.

Előző oldal
Következő oldal