Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

Jól alszol, egészségesen táplálkozol és rendszeresen edzel, de mégis mindig elkapsz valamit? Ez lehet az ok!

Jól alszol, egészségesen táplálkozol és rendszeresen edzel, de mégis mindig elkapsz valamit? Ez lehet az ok!
Facebook
Twitter
Pinterest
Rendszeresen edzel, odafigyelsz, hogy naponta 7-8 órát aludj és a friss zöldségek sem hiányoznak a tányérodról. Ez szuper, de sajnos ettől még lehetsz gyakran beteg.

Akkor mégis miért annyira gyenge az immunrendszered?

Dr. Holly Phillips, orvos szerint lehetséges, hogy egyeseknek alapvetően erősebb az immunrendszerük, mint másoknak.

“Az immunológusok tudják, hogy létezik szuperimmunitás, ami a géneknek köszönhetően alakul ki az eddigi feltételezések szerint. Az ezzel rendelkező emberek értelemszerűen nagyon ritkán lesznek betegek.”

- mondta Phillips.

Az immunitásod mértéke tehát több tényezőn alapul: egyrészt, öröklöd a szüleidtől, másrészt pedig az anyaméhben és gyerekkorban is változhat a szervezet védekezőképességének hatékonysága. Sajnos a szennyező- és méreganyagok, az alkoholfogyasztás, a stressz, valamint a túlsúly viszont folyamatosan gyengítik.

Hogyan erősítheted meg az immunrendszeredet?

Az alvás és a táplálkozás nagyon fontos szerepet játszanak abban, hogy egészséges maradj. Előbbi során regenerálódik a szervezet és olyan kitokinek szabadulnak fel benne, amik segítenek a betegségek megelőzésében. A táplálkozás szempontjából nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiségű cinket, vasat, C-vitamint és omega-3 zsírsavat fogyassz, ezek elősegítik az immunsejtek termelődését. Természetesen a rendszeres mozgás sem hiányozhat a listáról, mivel felpörgeti a vérkeringést, így több antitestet termel a szervezet (emellett pedig a stresszt is csökkenti).

Jó egészséget!


Néhány hasznos tanács, amik szintén beválhatnak, ha erősíteni szeretnéd az immunrendszeredet:

Galéria / 7 kép

Így erősítsd az immunrendszeredet!

Megnézem a galériát
Tovább olvasok

Videók