Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

Kezdők

Hasznos tanácsok azoknak, akik most kezdenek bele a futásba. Mindent az első 3 km-es távodról! Mit vegyél fel? Milyen futócipőt válassz? Segítünk!

Kép
Kezdők

Sokat sétálsz? Akkor ezért (is) legyen egy jó futócipőd!

Egy jó futócipő nem csak a futók kiváltsága, ha sokat sétálsz, de nem futsz rendszeresen, akkor is érdemes befektetned egy pár jó minőségű futócipőbe, máris megtudhatod, hogy miért.

2023. szeptember 19.

Kép
Kezdők

Véget ért a Night Run Luxuskivitelben - mindkét versenyző sikeresen teljesítette a félmaratont

A Salomon Magyarországgal közösen tavasszal életre hívott nagy sikerű Terepfutás Luxuskivitelben játékunk - amelyben Szabó Vivien és Bacsa Dominik nyert felkészítést a Salomon Ultra-Trail Hungary általuk kiválasztott távjaira - a nyáron aszfalton folytatódott. A Night Run Budapest félmaratoni távjára Harmati Gréti és Hasilló Norbert nyertek ingyenes nevezést, teljes felszerelést és szakmai felkészítést Markocsán Sándor és Zarándy András futóedzők iránymutatása mellett.

2023. szeptember 13.

Kép
Kezdők

Véget ért a felkészülés, hétvégén verseny!

Közel három hónapon át tartó kemény munka után, a hétvégén végre rajthoz állhatnak a Night Run Luxuskivitelben játékunk nyertesei, Harmati Gréti és Hasilló Norbi.

2023. augusztus 30.

Kép
Kezdők

Célversenyt keresel az őszre? Mutatjuk milyen versenyre ne nevezz!

Egy verseny kiválasztásában több szempont is fontos lehet a távon kívül, mint például a helyszín, a lakóhelytől való távolság, a táj, a terep, és az útvonal. Ám vannak olyan tényezők, amelyeket szintén érdemes figyelembe venni, most ezeket vesszük sorra.

2023. augusztus 23.

Kép
Kezdők

Kezdő futóként miként értelmezheted a beszélőtempót?

Az egyik leggyakoribb tanács a „jó” tempóválasztáshoz főként kezdők számára az, ha futás közben képes vagy beszélgetni. Ám közel sem értelmezhető egyszerűen ez az iram – mondjuk is miért!

2023. augusztus 6.

Kép
Kezdők

Kétnaponta 5 km futás is elég a boldogsághoz - egy 5 kilométeres futó vallomása

Nem kell mindenkinek versenyekre készülni, félmaratonokat, maratonokat futni, vagy épp ultrázni. Egy 5 kilométeres futó is lehet boldog futó!

2023. augusztus 3.

Kép
Kezdők

Egy hét nyaralás a futásban is belefér?

Fontos versenyre készülsz az ősz elején, de közben nyaralni is mész, és nem tudod hogyan oldod meg az edzést a pihenés alatt? Cikkünkből megtudhatod, hogy mit tanácsol a futóedző.

2023. július 26.

Kép
Kezdők

Pálya etikettről röviden: egyszerű tippek, melyeket minden futónak tudnia kell

Az atlétikai pálya nem csak a profiké, számos amatőr futóklub tart pályaedzéseket, de egyénileg is dönthetsz úgy, hogy pályán végzed el a napi futásodat. Ahhoz, hogy baleset- és feszültségmentesen tudj futni, ismerni kell a pályahasználat konkrét szabályait!

2023. július 23.

Kép
Kezdők

Dübörög a nyári szünet, csak nem a felkészülésben

A Night Run Luxuskivitelben játékunk nyertesei, Harmati Gréti és Hasilló Norbi számára megkezdődött a kemény munka a szeptember első hétvégéjén megrendezésre kerülő Night Run Budapest futóversenyére, ahol mind a ketten a félmaratoni távon indulnak. Gréti egyéni csúcsért, Norbi pedig az első félmaratonjáért áll majd rajthoz a Várkert Bazárban.

2023. július 7.

Kép
Kezdők

Sebesség vagy állóképesség: mire kell összpontosítanod egy sikeres 10K-hoz?

Szögezzük le gyorsan, hogy mindkettő kulcsfontosságú a sikeres versenyhez, ám hogy még hatékonyabb legyen a felkészülés, nézzük meg e két tényező helyét a fejlődés útján.

2023. június 22.

Kép
Edzés

Így gyorsulj fel újra sérülés után!

Amikor egy sérülést követően visszatérünk a futáshoz, a kezdeti időszakban szinte biztos, hogy aggódva figyeljük az érzéseket, nem tapasztalunk e újra fájdalmat, kellemetlenséget, ami a sérülésre emlékeztetne. Aztán ahogy visszarázódunk az edzésekbe, jön a kérdés: mikor kezdődhet ismét az intenzívebb futások ideje?

2023. június 17.

Kép
Kezdők

"A nehezét várom a legjobban" - Bacsa Dominik felkészült az UTH-ra

Véget ért a Terepfutás luxuskivitelben játékunk felkészülési sorozata, a nyerteseink pedig hétvégén rajthoz állnak a Salomon Ultra-Trail Hungary választott távjain. Az utolsó napok izgalmairól beszélgettünk Bacsa Dominikkal és edzőjével, Baranyi Zsuzsival.

2023. május 24.

Kép
Kezdők

Szabó Vivien úgy érzi teljesen felkészült és nagyon várja az UTH rajtját!

Elérkezett a várva várt utolsó hét a Terepfutás luxuskivitelben játékunk nyertesei számára. Mivel telnek a verseny előtti napok, és hogyan hangolódnak a futók a rajtra? A felkészülést bemutató cikksorozatunk két, záró részéből minden kiderül. Hölgyeké az elsőbbség, így először Vincze Zsófi avat be minket Vivi felkészítésének utolsó lépéseibe, Vivi pedig megosztja velünk a verseny előtti érzéseit.

2023. május 23.

Kép
Kezdők

5 tévhit, amit kezdő futóként biztosan felejts el

Kezdő futóként sokkoló lehet a régóta futó ismerősök sztorijait hallgatni versenyekről, maratonokról, gardróbnyi futóholmikról, 6 percnél gyorsabb tempókról. Ez a cikk azért készült, hogy megnyugtassunk: szükségtelen aggodalmakat dédelgetsz magadban arról, hogy hová „kell” eljutni futóként.

2023. május 20.

Kép
Kezdők

Terepfutáshoz terepfutócipőt, túrázáshoz túracipőt válassz!

Ahogy futáshoz nem húznál fel túrabakancsot, úgy túrázáshoz se válassz terepfutó cipőt. Hiába hasonló a felhasználási terep, jóval több a különbség, mint elsőre gondolnád.

2023. április 26.

Kép
Kezdők

Osztály vigyázz! - felsorakozik az UTH elsős évfolyama

Első alkalommal rajthoz állni egy futóversenyen mindig különleges és maradandó emlék. Első alkalommal rajthoz állni Magyarország legnagyobb terepfutó versenyén pedig még különlegesebb.

2023. április 22.

Kép

"Szuper érzés, hogy egy ilyen közösség része lehetek" - A Terepfutás luxuskivitelben női győztese, Szabó Vivien tapasztalatai az első hónap után

Javában pörög az élet játékunk nyertesei számára. Múlt héten Bacsa Dominik osztotta meg első tapasztalatait az edzésekkel kapcsolatos kezdeti időszakról, most pedig elérkezett az idő, hogy a női versenyző, Szabó Vivien is beszámoljon a felkszülés első lépéseiről.

Kép

Elképesztően nagy kaland ez a pár hét - Bacsa Dominik beszámolója az UTH-ra történő felkészülés első időszakáról

A Terepfutás luxuskivitelben játékunk férfi győztese, Bacsa Dominik túrablogger számol be a Salomon Ultra-Trail Hungary Twin Peaks távjára vezető útjának első heteiről.

Kép

Terepfutás luxuskivitelben - már javában edzenek nyerteseink az UTH-ra!

Hét hetük maradt a felkészülésre a Terepfutás luxuskivitelben játékunk nyerteseinek. Szabó Vivien és Bacsa Dominik már megkapta a teljes Salomon futófelszerelést, valamint a Garmin órát, amely segíti őket az edzésekben. A tervezést pedig két szakképzett futóedző, Vincze Zsófi és Baranyi Zsuzsi iránytja.

Kép
Kezdők

Terepfutás luxuskivitelben - Mi mindenre is van szüksége egy kezdő terepfutónak?

Újabb eseménydús hét áll játékunk nyertesei mögött, akik a MaratonMan Depo üzletében kiválaszthatták a Salomon által biztosított futófelszereléseket.

2023. április 1.

Kép
Kezdők

Fel lehet készülni egy 10K-s versenyre két hét alatt?

A választ elsősorban azoknak a futóknak szánjuk, akiknek futásteljesítménye nem a teljesen kezdők közé sorolható.

2023. március 13.

Kép
Edzés

5 ok, amiért tuti beleszeretsz a terepfutásba, ha egyszer kipróbálod

Szeretjük a városi futóköröket, de ha egy napon valaki elcsal egy erdei útvonalra, előfordulhat, hogy nem térsz vissza többé az utcai futáshoz.

2023. március 7.

Kép
Edzés

Hogy áll a gyorsaságod? Csekkold a tempód a következő intervallum edzéssel!

Progresszív intervallum edzés: azaz csökkenő időtartam, ám növekvő iram vár rád, ha belevágsz a következő edzésbe!

2023. január 30.

Kép
Edzés

Hogyan hozhatod ki a legtöbbet az edzéseidből, ha a kilométereket nem tudod tovább növelni?

Mennyire reális egy szabadidős futó számára, hogy heti 8-10-12 órányi időt szánjon edzésekre: van-e ennyi futásra fordítható ideje és elbírná-e fizikailag?

2023. január 27.

Kép
Kezdők

4 hetes edzésterv 5 km-es távra totál kezdőknek

Ma még nem tudod elképzelni, hogy négy hét múlva egyben lefuss 5 kilométert? Sebaj, a következő edzésterv segítségével te magad bizonyíthatod be, hogy ez nem csupán álom, hanem valóság lehet!

2023. január 18.

Előző oldal
Következő oldal