Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

Kozák Luca 13. lett a világbajnokságon

kozak luca, atletika, gatfutas
Facebook
Twitter
Pinterest
Luca tegnap ugyan nem jutott tovább a döntőbe, de a rendkívül erős mezőnyben a fantasztikus 13. helyen zárta a világbajnokságot 100m gátfutásban.

Kozák Luca 12.73-at futott az elődöntőben, futamában a negyedik helyen ért célba. Az amerikai Russel felrúgta az egyik gátat, ami megzavarhatta Lucát, így felmerült az óvás lehetősége, de ezt visszavonták Luca kérésére.

Kéri Bianka 800m-en futott nagyon jót, 2:00.20-as idejével magabiztosan került az elődöntőbe. Ő is beszámolt arról, hogy a magyar közönség és az elképesztő hangulat mennyire jó hatással van a teljesítményre.

keri bianka
forrás: Getty Images

Egyéni csúcsot futott Wahl Zoltán a 200m előfutamában 20.90-nel, de az ideje nem volt elég a továbbjutáshoz. Németh Mátyás pedig a távolugrás selejtezőjében állította egyéni csúcsát, 7,79 méterrel zárt.

A mai nap pedig férfiak és a nők 35 km-es gyaloglóversenyével indult, Venyercsán Bence 2:40:34 órás időeredménnyel a 30. helyen érkezett célba, Madarász Viktória pedig 2:53:30-cal a 16. lett, míg Récsei Rita 2:59:37-tel a 22. helyen zárt.

Tovább olvasok

Videók

Kép

3 szűrővizsgálat, amire minden évben menj el, ha aktív életmódot folytatsz

Hobbi sportolóként nyilvánvalóan figyelsz a megfelelő mennyiségű pihenésre, a testi-lelki egyensúlyra, egészségesen táplálkozol, és rendszeresen mozogsz legyen az futás, kerékpározás, úszás, vagy épp valamilyen fitnesz tevékenység. Azonban mennyire vagy tudatos a megelőzést illetően?

Kép

Edzés, táplálkozás, pihenés és a menstruáció: hogyan tudsz a ciklusod rabságából jól kijönni?

Érezted már azt, hogy szervezeted hormonális változásai által kiszolgáltatottá válsz rendszeresen? Nem vagy egyedül, de segítünk hogy ne így legyen!

Kép

Futócipőteszt: Itt a New Balance FreshFoam X 1080v13, a márka eddigi legpárnázottabb modellje!

Októberben dobta piacra a New Balance a FreshFoam X család legújabb változatát, a FreshFoam X 1080v13-at, amiről most a New Balance Run Club két edzője, Prisznyák Gyula és Tamás Máté mondja el a tapasztalatait!

Kép

Csatlakozz a Runner's World sportkutatásához, és vegyél részt nyereményjátékunkon!

Kedves Futótársunk! A nyereményjátékunk sorsolása már lezárult, azonban a garantált ajándékod továbbra is átveheted a kérdőív kitöltése után!

Kép

5 fontos tanács, amit fogadj meg, mielőtt elindulsz futni az esőben

Futóként szinte elkerülhetetlen, hogy esőben is fuss, még akkor is, ha nagyon nincs ínyedre. Pedig érdemes néha direkt esős időben is elindulni, még akár akkor is, ha amúgy nem terveztél futni aznap, mivel így is szoktatod magad az esős futásokhoz. Hogy miért fontos ez? Azért, mert lehet, hogy életed egyik legfontosabb versenyén végig szakadó esőben kell majd futnod…

Kép

3 ok, amiért érdemes futás után (is) kávézni

Amennyiben te is a kávéimádók táborát erősíted, és el sem tudod képzelni a reggeleidet kávé nélkül, úgy szuper hírünk van! Kávézni igenis ér, ráadásul nem csak futás előtt, hanem testmozgás után is bizonyítottan egészségesnek számít egy bögre forró fekete!