Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

Ez volt az a nap, amikor jogosan nem tettünk semmit!

lusták világnapja, lustaság, lustálkodás, pihenőnap,
Facebook
Twitter
Pinterest
Ugyanis augusztus 10-én a lusták világnapját ünnepeljük! Ilyenkor a lusták kicsit lehet, hogy magukba szállnak és nem annyira lusták, a ritkán lustálkodók pedig erőt vehetnek magukon és kipróbálhatják, milyen tétlenül ülni.

Próbáltatok már egy napot arra szánni, hogy semmit sem csináltok? Valójában nem is olyan egyszerű lustának lenni, igaz?! Mármint annak, aki szinte sohasem lusta. Ha arra vagy kényszerítve, hogy ne tégy semmit, tuti, hogy nem bírod ki! De vajon honnan ered ez a furcsa világnap?

A lusták világnapjának eredete mondhatni ismeretlen. Kutakodtunk, de lusták voltunk és végül nem ástunk mélyebbre a lustálkodás napja történetét illetően. Talán maguk az ünnep alkotói is lusták voltak ahhoz, hogy közkinccsé tegyék, mi ihlette őket erre a különleges ünnepnapra. Az egyetlen dolog, amit tudunk, az az, hogy augusztus 10-én buzgón ünneplik azt, hogy ne legyünk túl buzgók.

Kép

A nemzetközi lustaság napjának lényege, hogy lusták, semmirekellők legyünk, és csak lazítsunk egy napon át. Ma volt az a nap, amikor senki sem szólhatott volna rád azért, mert egész nap ágyban voltál, vagy a kanapén heverésztél a televízió előtt, haszontalan ételeket majszolva – ugyanis főzni ezen a napon nem lehet, mert az nem illik az ünnephez. Nem lehet(ett volna) ezen a napon futni sem. Na jó egy nagyon laza, lusta tempójú futás azért még elfogadható. Dolgozni, na az végkép tilos volt ma! Ugye ezt a főnökök is lustán vették tudomásul?!

Miért jó lustának lenni?

Bármennyire is negatív tulajdonságnak tekinthető a lustaság, valójában áldás is olykor, sőt a lusta ember nem feltétlenül lusta, csak spórol ez energiájával olyan ügyek miatt, amik igazán fontosak. A lusták általában jól kipihentek, igyekszenek kihasználni az elegendő alvás előnyeit – ide tartozik a jobb memória, a stressz csökkenése, a betegségekkel szembeni jobb ellenállás. Ezek nagyon lényeges dolgok! A lustaságban az a legjobb, hogy kevésbé valószínű a kiégés. A lustaság lehetővé teszi a szervezet számára, hogy megfiatalodjon és helyreállítsa a belső egyensúlyát és energiáját. A kiégés álmatlansághoz, depresszióhoz és krónikus fáradtsághoz vezethet, na meg sokféle betegséghez.

Ha tehát krónikus lustaságban szenvedsz valójában jobban nem is csinálhatnád az életed – csak legyen mindig valaki, aki helyetted elvégzi az elvégzendőket!

Galéria / 10 kép

Ne légy rest elolvasni: idézetek a lustaságról

Megnézem a galériát
Tovább olvasok

Videók