Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

A maratonfutók 5 típusa - te melyikük vagy?

A maratonfutók 5 típusa - te melyikük vagy?
Facebook
Twitter
Pinterest
Te hol szerepelnél a nem hivatalos listán?

Minden nagyobb maratonon vannak elit futók, akik majdnem 2 óra alatt teljesítik a távot és vannak a többiek, akik nem. Az utóbbi csoportot azért még bőven lehet tovább kategorizálni. Nézd meg, te melyikbe tartozol!

Elit futók

Amíg te az irodában püfölöd a klaviatúrát, ők lázasan készülnek a következő versenyükre. Amikor te hazafelé araszolsz a dugóban, ők a második edzésüket teljesítik. Nekik a futás az életük és a hivatásuk, éppen ezért annyira nehéz nekünk, halandó futóknak megközelíteni az időeredményüket.

Elit korcsoport-győztesek

Addig tartják a gyorsak tempóját, ameddig csak tudják. Általában főállásban dolgoznak és a futás csak a második, ugyanakkor hihetetlenül felkészültek és elhivatottak, na meg tehetségesek. Képesek szuper időeredménnyel célbaérni és a kisebb versenyeken is leelőznek mindenkit, pedig ekkor nem mindig nyomják teljes erőbedobással. Talán az egyetlen különbség köztük és a profi sportolók között, hogy nekik nincsenek szponzoraik (vagy legalábbis nem annyi).

A harmadikok

Az átlagnál gyorsabban futnak, gyakran azért, hogy kvalifikálják magukat egy nagyobb, külföldi versenyre. Annyira imádnak futni, hogy még a gyerekeiket is elhalmozzák egy csomó “hasznos” kiegészítővel, például pulzusmérővel és GPS órával. A lelkesedésük mindenképp becsülendő, de az biztos, hogy sok mindent feláldoznak a futásért átlag ember létükre.

A középcsoport

Ők azok, akik 3,5-5 óra alatt teljesítik a 42.2 km-es távot. Átlagemberek, akik valami különlegeset visznek véghez, és talán életükben először indulnak versenyen ezen a távon - de persze lehet, hogy már a 15. maratonra készülnek. Ők adják a mezőny legnagyobb részét.

A kezdő befutók

A célbaérkezők utolsó harmada tartozik ide. A céljuk annyi, hogy teljesítsék a maratont. Lehet, hogy sikerül erősek maradniuk a verseny végéig, de az is előfordulhat, hogy egy sérülés hátráltatta őket vagy épp többször kellett megállniuk, sétálniuk a táv során. Igazán szívmelengető sztorikat olvashatunk róluk, és az ő teljesítményük is elismerésre méltó!

Te melyik csapat tagja vagy?


Olvasnál még a témában?

Galéria / 6 kép

6 futó, aki bebizonyítja, hogy nem csak a ''tökéletes'' futók lehetnek ''igazi'' futó!

Megnézem a galériát
Olvasd el ezt is!
Tovább olvasok

Videók