Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

Megjelent a Runner’s World Junior Bookazine – 50 oldalas atlétika vb melléklettel!

runners world junior bookazine
Facebook
Twitter
Pinterest
Már kapható legújabb tematikus kiadványunk, melynek fókuszában a gyereksport és a budapesti atlétikai világbajnokság van! Olvasd el főszerkesztőnk, Birta Brigi ajánlóját:

A sport szerves része az életemnek, ráadásul őszintén szeretem, nem a teljesítménykényszer vagy bármiféle megfelelés hajt. Sokáig fogalmam sem volt arról, hogy mekkora kincs ez a hozzáállás, és hogy a szüleimnek köszönhetem. Még járni sem tudtam, amikor édesanyám mindig magával vitt az aerobikórákra, ahol hátul a többi gyerekkel játszottunk az óra végéig, kisiskolásként pedig láttam, hogy édesapám reggelente kimegy az erdőbe futni, hogy így indítsa a napját, péntek este pedig a haverokkal focizik egy jót. Jártam ovitornára, úszni, kézilabdázni, sportkörre, táncoltam, hétvégén versenyekre jártunk, és mindenhol szuper közösségekbe kerültem. Természetessé vált, hogy a sport öröm és az élet része. Amióta szülővé váltam, tudatosult bennem, hogy mekkora felelősség van a szülőkön abban, hogy a gyerekeik számára a mozgás és az aktív élet életforma legyen, és hogy ebben is megtanítsák a gyerekeket az arany középútra, a megfelelő hozzáállásra, és arra, hogy a testi és lelki egészséghez mennyit hozzátesz az, ha rendszeresen sportolunk, ugyanakkor a helyén kezeljük, és nem veszi át az irányítást felettünk. Hogy csodás barátságokra, magatartásra tehetünk így szert, és ezáltal kiegyensúlyozottabbak lehetnek a mindennapjaink. Ebben a bookazine-unkban azoknak a szülőknek, leendő szülőknek és nagynéniknek, nagybácsiknak szeretnénk segíteni, akiknek van olyan apróság az életében, akit erre a mentalitásra és erre a boldogságot nyújtó életformára szeretnének ösztönözni!

Kép
forrás: Getty Images

Számos cikket olvashatsz arról, mikor és hogyan érdemes bevezetni a sportba a gyerekeket, és mire érdemes odafigyelni szülőként. Például Dr. Vizi András sportorvos, gyereksebész, amatőr terepfutó és triatlonista, 3 gyermek édesapja is izgalmas gondolatokat osztott meg velünk, Szilágyi Tibor, az Ensport futó- és triatlonedzője pedig összeszedte a legfontosabb tudnivalókat arról, hogyan, mikor és mennyit futhatnak a gyerekek.

Kép

Utánajártunk, mi lehet az oka annak, hogy a Cooper-teszt örök mumus a testnevelés órákon, és miért őriz róla sok felnőtt is negatív emlékeket? Mit lehetne tenni, hogy javítsunk ezen?

Kép

Hazai híres sportolók mesélték el, hogy ők hogyan kezelik a sport kérdését szülőként, milyen hatással vannak a gyerekeikre, és mennyire avatkoznak bele, hogy mit mozogjanak a kicsik?

Kép

Ha előrébb lapozol, a magazinban egy 52 oldalas mellékletet is találsz, amely teljes egészsében a budapesti atlétikai világbajnokságról szól, ami hazánk történetének eddigi legnagyobb sporteseménye lesz. Megtalálod a programot, izgalmas infókat az eseményről, bemutatkozik a magyar csapat, és a hozzánk érkező külföldi sztáratléták, ráadásul még hírességek is elmondják, miért várják annyira a vb-t! Érdemes elmerülni benne!

Kép
Kép

Jó olvasást kívánok a magazinhoz!

Tovább olvasok

Videók