Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

Itt a Runner’s World Junior Bookazine – hogyan nevelj boldog és aktív felnőttet a gyerekeidből?

runners world junior bookazine
Facebook
Twitter
Pinterest
Már kapható legújabb tematikus kiadványunk, melynek fókuszában a gyereksport áll! Olvasd el főszerkesztőnk, Birta Brigi ajánlóját:

A sport szerves része az életemnek, ráadásul őszintén szeretem, nem a teljesítménykényszer vagy bármiféle megfelelés hajt. Sokáig fogalmam sem volt arról, hogy mekkora kincs ez a hozzáállás, és hogy a szüleimnek köszönhetem. Még járni sem tudtam, amikor édesanyám mindig magával vitt az aerobikórákra, ahol hátul a többi gyerekkel játszottunk az óra végéig, kisiskolásként pedig láttam, hogy édesapám reggelente kimegy az erdőbe futni, hogy így indítsa a napját, péntek este pedig a haverokkal focizik egy jót. Jártam ovitornára, úszni, kézilabdázni, sportkörre, táncoltam, hétvégén versenyekre jártunk, és mindenhol szuper közösségekbe kerültem. Természetessé vált, hogy a sport öröm és az élet része. Amióta szülővé váltam, tudatosult bennem, hogy mekkora felelősség van a szülőkön abban, hogy a gyerekeik számára a mozgás és az aktív élet életforma legyen, és hogy ebben is megtanítsák a gyerekeket az arany középútra, a megfelelő hozzáállásra, és arra, hogy a testi és lelki egészséghez mennyit hozzátesz az, ha rendszeresen sportolunk, ugyanakkor a helyén kezeljük, és nem veszi át az irányítást felettünk. Hogy csodás barátságokra, magatartásra tehetünk így szert, és ezáltal kiegyensúlyozottabbak lehetnek a mindennapjaink. Ebben a bookazine-unkban azoknak a szülőknek, leendő szülőknek és nagynéniknek, nagybácsiknak szeretnénk segíteni, akiknek van olyan apróság az életében, akit erre a mentalitásra és erre a boldogságot nyújtó életformára szeretnének ösztönözni!

Kép
forrás: Getty Images

Számos cikket olvashatsz arról, mikor és hogyan érdemes bevezetni a sportba a gyerekeket, és mire érdemes odafigyelni szülőként. Például Dr. Vizi András sportorvos, gyereksebész, amatőr terepfutó és triatlonista, 3 gyermek édesapja is izgalmas gondolatokat osztott meg velünk, Szilágyi Tibor, az Ensport futó- és triatlonedzője pedig összeszedte a legfontosabb tudnivalókat arról, hogyan, mikor és mennyit futhatnak a gyerekek.

Kép

Utánajártunk, mi lehet az oka annak, hogy a Cooper-teszt örök mumus a testnevelés órákon, és miért őriz róla sok felnőtt is negatív emlékeket? Mit lehetne tenni, hogy javítsunk ezen?

Kép

Hazai híres sportolók mesélték el, hogy ők hogyan kezelik a sport kérdését szülőként, milyen hatással vannak a gyerekeikre, és mennyire avatkoznak bele, hogy mit mozogjanak a kicsik?

Kép

Ez a bookazine minden szülő számára hasznos, ha szeretné, hogy a gyereke aktív, egészséges, boldog és sportos felnőtté váljon!

JÓ OLVASÁST KÍVÁNOK A MAGAZINHOZ, IDE KATTINTVA PEDIG BELE IS LAPOZHATSZ, HA SZERETNÉL!

Tovább olvasok

Videók

Kép

3 szűrővizsgálat, amire minden évben menj el, ha aktív életmódot folytatsz

Hobbi sportolóként nyilvánvalóan figyelsz a megfelelő mennyiségű pihenésre, a testi-lelki egyensúlyra, egészségesen táplálkozol, és rendszeresen mozogsz legyen az futás, kerékpározás, úszás, vagy épp valamilyen fitnesz tevékenység. Azonban mennyire vagy tudatos a megelőzést illetően?

Kép

Edzés, táplálkozás, pihenés és a menstruáció: hogyan tudsz a ciklusod rabságából jól kijönni?

Érezted már azt, hogy szervezeted hormonális változásai által kiszolgáltatottá válsz rendszeresen? Nem vagy egyedül, de segítünk hogy ne így legyen!

Kép

Futócipőteszt: Itt a New Balance FreshFoam X 1080v13, a márka eddigi legpárnázottabb modellje!

Októberben dobta piacra a New Balance a FreshFoam X család legújabb változatát, a FreshFoam X 1080v13-at, amiről most a New Balance Run Club két edzője, Prisznyák Gyula és Tamás Máté mondja el a tapasztalatait!

Kép

Csatlakozz a Runner's World sportkutatásához, és vegyél részt nyereményjátékunkon!

Kedves Futótársunk! A nyereményjátékunk sorsolása már lezárult, azonban a garantált ajándékod továbbra is átveheted a kérdőív kitöltése után!

Kép

5 fontos tanács, amit fogadj meg, mielőtt elindulsz futni az esőben

Futóként szinte elkerülhetetlen, hogy esőben is fuss, még akkor is, ha nagyon nincs ínyedre. Pedig érdemes néha direkt esős időben is elindulni, még akár akkor is, ha amúgy nem terveztél futni aznap, mivel így is szoktatod magad az esős futásokhoz. Hogy miért fontos ez? Azért, mert lehet, hogy életed egyik legfontosabb versenyén végig szakadó esőben kell majd futnod…

Kép

3 ok, amiért érdemes futás után (is) kávézni

Amennyiben te is a kávéimádók táborát erősíted, és el sem tudod képzelni a reggeleidet kávé nélkül, úgy szuper hírünk van! Kávézni igenis ér, ráadásul nem csak futás előtt, hanem testmozgás után is bizonyítottan egészségesnek számít egy bögre forró fekete!