Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

Futócipőteszt: Ismerd meg a New Balance legújabb, gyorslábú terepfutóknak szánt cipőjét!

new balance
Facebook
Twitter
Pinterest
Gyömbér Viki terepfutó, futó- és úszóedző, a New Balance Run Club coach-a kipróbálta a New Balance FuelCell SuperComp Trailt, és most el is meséli a tapasztalatait róla!
A cikk támogatója a New Balance

Nemrég New Balance legújabb terep versenycipőjét tesztelhettem, a SuperComp Trailt, ami egy nagyon különleges darab! Én magam terepfutó vagyok, leginkább a 3 órás szintes és technikás pályájú versenyeket kedvelem, de 5 és 50km közötti skálán versenyeztem már aszfalton, hazai és alpesi terepen egyaránt. Az edzéseim nagy részét a Budai-hegysében teljesítem, hétközben a Hármashatár-hegyen vagy a Margitszigeten tempózok, ezek 60-100 perces futások, általában feladatokkal. Hétvégente a hosszú futásokra pedig igyekszem egy kicsit változatosabb terepet keresni, gyakran utazunk el a terepfutó barátokkal a Börzsönybe, Pilisbe vagy akár az Alpokba, Tátrába is. Így cipő tekintetében is igazán strapabíró darabra van szükségem!

Kép
forrás: BATA NINI

Ez a cipő azonnal magára vonzza a tekinteteket az élénk színével, felvéve pedig a könnyűsége tűnt fel, és az, hogy a karbon szálas lemez ellenére sem túl merev a cipő talpa. Az első közös futásunk alkalmával nem is nagyon jutott eszembe más azon kívül, hogy tök jó ez a cipő.

Második alkalommal viszont sikerült egy nagyobb eső után megérkeznem a reggeli erdőbe!

Direkt ráléptem annyi nedves kőre és vizes gyökérre, amennyire csak tudtam, és a cipő stabil maradt. Számomra ez az legfontosabb, hogy minden körülmények között, esőben is biztosan számítassak a cipőmre a lejtőkön, akkor is ha nagy sebességgel haladok. A terepversenyeken a befutó általában egy hosszabb lejtő, ahol maximális tempóval, de már fáradt lábakkal érkezek meg, és a stabilitás mellett a csillapítás az, ami ilyenkor elengedhetetlen számomra. Ez utóbbi miatt egy kicsit izgultam, mikor először megláttam, de örömmel tapasztaltam, hogy a cipő súlyának a csökkentése nem ment a csillapítás rovására. A FuelCell SuperComp Trail cipőt gyorslábúaknak ajánlom, akiknek a kilométerenkénti pár másodperc is sokat számít egy versenyen. Azonban nem csak veresnyzésre, hanem egy tempósabb edzésre is kitűnő választás lehet ez cipő. Természetesen bárki felveheti, azonban kezdő futók számára nem tartom indokoltnak. A szuper csillapítása miatt ultra távokon indulóknak is el tudom képzelni ezt a modellt. Ami viszont nagyon fontos, hogy egy picit szűkebb a versenycipő orra, mint a többi - nem verseny típusú New Balance futócipőé - emiatt fél vagy akár egy számmal nagyobb cipő vásárlását javaslom a megszokott futócipő méretedhez képest!

Ha három szóval kellene jellemeznem, akkor ez a terepfutócipő nagyon gyors, dinamikus és megbízható!

Technikai infók:


  • Terep versenycipő
  • 249g
  • 10mm drop
  • Energy Arc: Carbon lemez segíti a gyorsaságot és dinamikát
  • FuelCell középtalp: A legmodernebb hab ami, a csillapításról gondoskodik
  • Vibram talp: Tökéletes tapadást és kapaszkodást biztosít nedves és száraz talajon is egyaránt
Kép
forrás: BATA NINI
Tovább olvasok

Videók