Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

Fuss neki aktívan és jó kedvűen a következő hónapoknak – segíts kézzel-lábbal!

Fuss neki aktívan és jó kedvűen a következő hónapoknak – segíts kézzel-lábbal!
Facebook
Twitter
Pinterest
Töltsd fel fizikai és mentális raktáradat sporttal és adakozással. Ezen az őszön hatodik alkalommal rendezi meg A Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány a Segíts kézzel-lábbal virtuális futókampányt. Ezúttal 2023. október 6-20 között zajlik a kampány.

Miért kézzel-lábbal?

Azért, mert a sportolásnak, aktivitásnak bármilyen módjával teljesíthető a vállalt nevezés. Az eredetileg futó kihívásnak indult kampány mára kibővült, mert olyan sokan szerettek volna kapcsolódni a kéthetes rendezvényhez. Így már szívesen látják a szervezők a sétálva, túrázva, biciklizve, rollerezve, de akár kerti munkával vagy tánccal teljesített kihívásokat is. A lényeg, hogy élvezetes legyen a mozgás!

Kép

Miért virtuális?

Mert a résztvevők egy hatalmas közösséget alkotnak a virtuális térben. Nagyon fontos eleme a Segíts kézzel-lábbal futókampánynak, hogy teljesítés közben készítsetek magatokról szelfit. Majd ezt a képet töltsétek fel az esemény Facebook oldalára jelezve, hogy segítettetek kézzel-lábbal! Fontos apróság a megjelölés: #végtaghiány
A Segíts kézzel-lábbal Facebook esemény ITT érhető el.

Kinek segítesz?


A Végtaghiányos Gyermekekért Alapítványt 1988-ban érintett szülők hozták létre. Az Alapítvány célja a végtaghiányos gyermekek testi és szellemi fejlődésének segítése, hogy egészséges, boldog, és magabiztos felnőtt váljon belőlük. Az érintett gyermekek egészséges testi fejlődése érdekében az Alapítvány támogatja, hogy gyógytornával és úszással erősödjenek, lelki és szellemi fejlődésük érdekében pedig rendszeresen szerveznek kirándulásokat, táborokat, nyelvtanfolyamokat, illetve különböző pályázatokat. Az Alapítvány országosan működik, budapesti központtal. Fennmaradásukat adományokból, 1%-os felajánlásokból és pályázatokból biztosítják.
Az Alapítvány elsőgenerációs gyermekei között világbajnok paratriatlon versenyző, paralimpiai bajnok úszó és világhírű trombitaművész is van.
Programjaikra az egész országból várják a résztvevő családokat, végtaghiányos gyermekeket, és testvéreket. A Végtaghiányos Gyermekekért Alapítványt ITT érheted el.

Hogyan csatlakozhatsz?

Nevezni 2023. szeptember 30 és október 20 között tudsz.
Ha egyedül szeretnél részt venni, IDE kattintva nevezhetsz.
A civil csapatok (baráti körök, sporttársak, iskolai csoportok) ITT nevezhetnek.
Cégek, vállalatok ITT tudnak bekapcsolódni a Segíts kézzel-lábbal futókampányba.

Töltődj úgy, hogy mást töltesz fel! Csatlakozásoddal és nevezéseddel esélyt adsz sok kisgyereknek a teljesebb életre.

Tovább olvasok

Videók

Kép

3 szűrővizsgálat, amire minden évben menj el, ha aktív életmódot folytatsz

Hobbi sportolóként nyilvánvalóan figyelsz a megfelelő mennyiségű pihenésre, a testi-lelki egyensúlyra, egészségesen táplálkozol, és rendszeresen mozogsz legyen az futás, kerékpározás, úszás, vagy épp valamilyen fitnesz tevékenység. Azonban mennyire vagy tudatos a megelőzést illetően?

Kép

Edzés, táplálkozás, pihenés és a menstruáció: hogyan tudsz a ciklusod rabságából jól kijönni?

Érezted már azt, hogy szervezeted hormonális változásai által kiszolgáltatottá válsz rendszeresen? Nem vagy egyedül, de segítünk hogy ne így legyen!

Kép

Futócipőteszt: Itt a New Balance FreshFoam X 1080v13, a márka eddigi legpárnázottabb modellje!

Októberben dobta piacra a New Balance a FreshFoam X család legújabb változatát, a FreshFoam X 1080v13-at, amiről most a New Balance Run Club két edzője, Prisznyák Gyula és Tamás Máté mondja el a tapasztalatait!

Kép

Csatlakozz a Runner's World sportkutatásához, és vegyél részt nyereményjátékunkon!

Kedves Futótársunk! A nyereményjátékunk sorsolása már lezárult, azonban a garantált ajándékod továbbra is átveheted a kérdőív kitöltése után!

Kép

5 fontos tanács, amit fogadj meg, mielőtt elindulsz futni az esőben

Futóként szinte elkerülhetetlen, hogy esőben is fuss, még akkor is, ha nagyon nincs ínyedre. Pedig érdemes néha direkt esős időben is elindulni, még akár akkor is, ha amúgy nem terveztél futni aznap, mivel így is szoktatod magad az esős futásokhoz. Hogy miért fontos ez? Azért, mert lehet, hogy életed egyik legfontosabb versenyén végig szakadó esőben kell majd futnod…

Kép

3 ok, amiért érdemes futás után (is) kávézni

Amennyiben te is a kávéimádók táborát erősíted, és el sem tudod képzelni a reggeleidet kávé nélkül, úgy szuper hírünk van! Kávézni igenis ér, ráadásul nem csak futás előtt, hanem testmozgás után is bizonyítottan egészségesnek számít egy bögre forró fekete!